Saçlardaki beyazlık sorununa iyi gelen bitkisel tedaviler: Hindistan cevizi yağı, badem yağı ve alma suyu, soğan suyu, patates, çay soğan ve defne yaprağı karışımı, çörek otu yağı, köri bitkisi, biberiye ve adaçayı karışımlarını saçınıza uygulayarak beyazlık sorununa elveda diyebilirsiniz.
Beslenme yetersizliği ile oluşan saç beyazlamalarında B vitaminleri, demir, bakır, iyotun yetersiz alınması yatmaktadır. Saçı erken beyazlamaya başlayanlar A,E,C vitaminlerini tüketmeli, ekşi besinler yemelidir. Karaciğer için faydalı olan balık yağı alınmalıdır.
Dr. İbrahim Saraçoğlu patates kabuğunun saç beyazları için etkili belirtiyor. Patates kabuğu ile hazırlanan saç kürü hem saçın beyazlamasını azaltacak hem de saçın beslenmesini sağlayarak daha sağlıklı gözükmesine katkı sağlayacak. Bu kür için her evde bulunan patatesin kabuklarını çöpe atmamak gerekiyor.
Beyaz saç tedavisi için 1980 yılından beri kullanılan, büyük oranda başarı sağlanan PRP Tedavisi; ince telli, seyrek ve beyazlamış saç tipleri için kurtarıcı rol oynuyor.
Saça rengini veren Melanin adındaki renk pigmentleridir. Saç beyazlama sebebi saç köklerinin bu pigmenti kabul etmemesidir. Genetik ya da yaşlanma sebebiyle beyazlayan saçlar maalesef eski rengine geri dönmüyor.
İlgili 23 soru bulundu
BAZI HASTALIKLAR SAÇ BEYAZLAMASINA NEDEN OLABİLİR
Erken saç beyazlamasının birçok sebebi olmakla birlikte genetik yatkınlık çok belirleyicidir. Ayrıca bazı otoimmun hastalıklar; alopesi areata (saçkıran), vitiligo (ala hastalığı), vitamin B 12 eksikliği ve bazı tiroid hastalıklarında gözlenebilir.
Eğer saçlarınızdaki beyazların sebebi genetik veya yaşlanma ise hiçbir şey bu süreci engelleyemez veya tersine çeviremez. Bununla birlikte eğer altta yatan şey tıbbi bir durumsa renk pigmentasyonunun geri dönmesi sağlanabilir.
Zeytinyağı sayesinde, kuru ve hasarlı saç derisi onarılarak kepek oluşumu engellenmiş olur. Dolayısıyla beyaz saç oluşumu azalır. Saçın nem ihtiyacını sağlayan ve aşırı güneşe bağlı yıpranmaya engel olan zeytinyağı, beyazlaşmaya başlayan saçların doğal rengine dönmesini sağlar.
Hazırsanız açıklamaya başlıyoruz... Uzmanlara göre, genç yaşta saçların beyazlamasına yol açan en büyük neden, B12 vitamini eksikliğidir. Bu eksiklik ayrıca saçların incelmesine ve dökülmesine de neden olabilir.
B vitaminlerinde de eksiksinizdir, bu da pigmentasyon eksikliğine ek olarak saç dökülmesine de yansır . B5 vitamini içeren gıdalar: Avokado, muz, et, süt, yumurta ve tam tahıllar... D vitamini eksikliği de saçlarınızın erken beyazlamasına yol açabilir.
İbn-i Sina, beyazlayan saçlara karşı sarımsak tüketilmesini önermektedir. 40 gün aç karnına bir diş sarımsak yemeniz yeterli. Saçlarınız azsa yine sarımsak ile bu sorunu çözebilirsiniz. Daha sık saçınız olsun istiyorsanız sarımsağı sirkeli suda bekletin.
Katalaz, saç pigmentini koruyan yüksek seviyede enzime sahiptir. Tatlı patates, havuç, kırmızı biber ve mantar gibi besinlerde bulunur. Bunun yanında sarımsak, soğan, brokoli, lahana, karnabahar gibi yiyeceklerde de katalaz bulunur. Bu yiyecekleri düzenli olarak tüketmek erken yaşta saç beyazlamasını önler.
Çörek Otu Yağı Saçlara Faydası
Saç derisinin kuruluğundan neden olan kepeklenmeyi engeller. Saçların cansız görünümü herkesin morelini bozar. Saçların canlı ve parlak görünmesini sağlar. Düzenli kullanıldığında saçların beyazlamasına engel olur.
Baklagiller, ıspanak, kuşkonmaz, brokoli, lahana, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, yumurta sarısı, portakal, greyfurt, limon ve muzlar en önemli folik asit kaynağıdır. B12 Vitamini, melanositlerin çalışmasını aktive ederek melanin pigmenti üretiminin artmasını sağlar.
Saçta melanin kaybı, özellikle 30'lu yaşlardan sonra doğal olarak ortaya çıkar. Tiroit bezlerinin fazla veya yetersiz çalışması gibi faktörler, bazı otoimmün hastalıklar, ayrıca halk arasında “kansızlık” olarak bilinen anemi gibi tıbbi sebepler de saçların hızla beyazlamasına sebep olabilir.
Sarımsağın içerisinde yer alan bazı bileşenler saç rengini sağlayan pigmentlerin canlı kalmasına yardımcı olur. Böylelikle saçın beyazlamasını yavaşlatır.
Biyotin eksikliği genetik temelli olabilir, bunun yanında hamilelerde de ortaya çıkabilir. B7 vitamini eksikliğinde saçlar hızlı beyazlar, saç dökülmesi de görülebilir. Yüksek oranda biyotin içeren gıdalar arasında pirinç, yumurta, kırmızı et, sebze ve meyveler bulunur.
Stres düzeyi arttıkça saç beyazlaması hızlanıyor. Siz de strese bağlı saç beyazlaması sorunuyla karşı karşıyaysanız sakın üzülmeyin! Çünkü dünya çapında yapılan bir araştırma, strese bağlı saç beyazlaması sorunu yaşayanların stresin düzelmesiyle birlikte saç telinin eski rengine kavuştuğunu ortaya koydu.
Dr. Shilpi Khetarpal, yılların merak edilen sorusu "stres saç beyazlatır mı?" sorusunun yanıtını verdi. Khetarpal, genetik ve stres dahil birçok şeyin saçların beyazlamasına neden olabileceğini, çoğu zaman saçın beyazlamasının stresle ilgili olmadığını; ancak beyazlamayı daha da kötüleştirebileceğini dile getirdi.
Yumurta, Ceviz ve Biberiye
2 adet ceviz kabuğu, 5 adet ezilmiş ceviz, bir avuç biberiye, bir adet yumurta kabuğunu macun kıvamına gelene kadar karıştırıp saçlarınızdaki beyazlar üzerine uygulayın. 1 saat beklettikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra beyazlardan arınmış saçlarınızın keyfini çıkarın.
Biotin saçın siyah rengini aldığı doğal maddedir. Dolayısı ile içeriğinde biotin olan yulaf ve badem gibi besinleri tüketmek size genç yaşta beyaz saça sahip olmaktan kurtaracaktır. Biotin açısından zengin saç kozmetik ürünlerini kullanmak da saçınızın doğal rengini kazanmanızda çok faydalı olacaktır.
Zeytinyağı içeren maskelerin ve zeytinyağının saçta istenen etkiyi göstermesi için zeytinyağının saçlara haftada 1 ya da 2 defa uygulanması gerekir. Zeytinyağı, saça uygulandıktan sonra 30 dakika ve 1 saat arasında saçta bekletilmesi gerekir.
Elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınıza sürüp 1 saat kadar bekleyin ve ardından ılık su ile masaj yaparak temizleyin. Beyaz saçlar için ceviz kürü nü haftada 1 kere uygulayın. Kısa sürede beyaz saçlar koyulaşmaya başlayacaktır.
Saçlarınızı açtıktan sonra sonuçtan memnun kalmadıysanız, güvendiğiniz bir boya markasıyla renginizi değiştirebilirsiniz. Ancak açıcıyı akıtamaz ya da doğal yollarla saçlarınızı eski halinize döndüremezsiniz. Saçlarınızın açıcı ile açılmış kısımları kesilene kadar açıcı saçlarınızda kalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri