İçine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ve 2 su bardağı kadar kına ilave edin ve iyice karıştırın. Tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Bu tarifi bir ay boyunca haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
Boyalı, kimyasal işleme uğramış saçlar için, buğday veya saç zeytin yağıyla karıştırılmış portakal, melisa yağı kullanılabilir.
Saçınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk ya da ılık su kullanarak saç boyasının renginin saçınıza daha iyi bir şekilde kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuanlar, boyanın canlı renginin uzun süre saçınızda sabit kalmasına yardımcı olur.
1.Öncesinde Saça Yağ Tedavisi Uygulamak
Ayrıca saç tellerinizin gözenekli yapılarında da bir etki oluşturacaktır. Bu nedenle saçınızın, boyanın zararlı etkilerine karşı biraz daha korunaklı olması adına, saçınıza boya işlemi yapmadan birkaç gün öncesinde Saç Bakım Yağları ile yağ bakımı yapmaya başlayabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Saçınızı boyarken yüzünüze de boya gelmesi oldukça olası bir durum. Bu nedenle boyama işlemi öncesi vazelin sürerek, boyaları kolaylıkla cildinizden çıkarabilirsiniz.
En ideali saçları boya işleminden 24 saat önce yıkamaktır. Aldığınız ürünlerin paketinde genellikle besleyici ve onarıcı saç kremi de olacaktır. Saçı boyayıp, yıkadıktan sonra bu kremi uygularsanız daha kalıcı, yumuşak ve parlak bir saça sahip olabilirsiniz.
Boyamaya saç diplerinden uçlarına doğru yapacağın hamlelerle başlamalısın. Saçların kulak hizasında ya da daha kısaysa, tek hamlede tüm tutama boya sürebilirsin. Ancak saçların daha uzunsa, öncelikle saç diplerinden kulak hizana kadar olan bölüme boya uygulaman yeterli olabilir.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır. Bu şekilde boya saçın tamamı değil, sadece açık tonlardaki kısımlara etki eder.
Son olarak, doğal yağlar, boyadan yıpranmış saçların bakımında önemli bir rol oynar. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar, saçın yapısını onarır, saçı besler ve nemlendirir.
Saç rengini doğal renkler ile açmak isteyen kişiler su ile limon yağını karıştırarak saça sıkabilir. Güneş ile temas ettikçe saçın renginin açıldığını görebilirsiniz. Limon yağı, yağlı saçlar için de kullanılır.
Saçınızı hem beslemek hem rengini açmak isterseniz iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırarak hazırlayacağınız saç açıcı kürü saçınıza uygulayın. Dilerseniz bu karışıma saç kremi de ekleyebilirsiniz. Bir gece bekletip ertesi gün durulayabilirsiniz.
Zeytinyağının saça faydaları temelde; kepeği yok etmesi, güçlü ve parlak kökler oluşturması, şekil vermeyi kolaylaştırması, saçların daha düzenli uzaması, parlaklaşması, sağlıklı hale gelmesi, gerekli nem oranını sağlaması olarak sayılabilir.
Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor.
Boyalı saçlarınız için önerilen özel şampuanları, besleyici kremleri, yağları ve ek bakım ürünlerini kullanmayı asla ihmal etmemelisiniz. Bu ürünleri kullandığınız zaman boyanızın kalıcılığını ve saçlarınızın sağlığını daha iyi şekilde koruyabilirsiniz.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
Saç Boyaması Nasıl Yapılır ? Dip Boyama: Hazır Ettiğiniz Ürünleri Kuru Saç Diplerine Uygulayın. 20-30 Dakika Kadar Bekletin.
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Şampuan, boyama işlemi sırasında saç derinizi koruyan doğal yağları yok ettiği için genellikle boyamadan hemen önce kullanılmamalıdır. Kalıcı olmayan bir ürünle boyamadan 12-24 saat önce, kalıcı boya (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanmadan 24 saat önce şampuanlamak en iyisidir.
Boyama uygulamasında yapmanız gereken ilk işlem astar atmak olacaktır. Astar, boya ile duvar arasında tampon görevi görmektedir. Çünkü su ve nem geçirimini azaltır ve böylece duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir. Saç boyarken yirmibeşinci dakikadan itibaren boyanın saç üzerindeki etkilerinin kontrol edilmesi gerekir çünkü bazı saç türleri boyaya daha hızlı cevap verir.
Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
Başınızı öne eğin ve saç köklerine kuru şampuan spreyi sıkın. Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur. Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde, saçlarınızı ıslatmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri