Elma Sirkesi, güçlü bir asittir ve insanlar onu saç ve saç derisinde pH dengesini sağlamak için kullanır.
Saç sirkesi içeriğinde bulunan doğal bileşenler ile saçınızı ve saç derinizi ferah tutarken besler. Bu sayede hem daha sağlıklı saçlara sahip olursunuz hem de saçlarınızı daha kısada sürede uzatırsınız. Yağlı saç derisine sahip olanların favori saç bakım ürünü olan saç sirkeleri kuru saçların kullanımına da uygundur.
Elma sirkesi saçtaki kepeği azaltabilir
Elma sirkesi saçı durulamak için kullanıldığında saçların kötü kokmasını önler ve kepeğe neden olan bazı mikropları öldürebilir. Elma sirkesi; saçın pürüzsüz ve parlak görünmesine de yardımcı olur. Elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinin Ph'ını yeniden dengelemeye yardımcı olur.
Saç diplerine düzenli olarak sirke uygulamak, saç derisinde meydana gelen egzama, sivilce ve konak gibi yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
Elma sirkesi, saçın ve saç derisinin doğal pH'ına çok benzeyen asidik bir pH'a sahip bileşendir. Elma sirkesini saç bakımında kullanmak, daha sağlıklı saç ve saç derisi koşullarını sağlayarak saçta ve saç derisinde pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.
İlgili 35 soru bulundu
Ayrıca beyaz sirke tırnak mantarı gibi cilt sorunlarında da etkili sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Tene olduğu kadar beyaz sirke saça faydaları da oldukça çoktur. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi geçirmenize yardımcı olabilir.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi yüksek miktarda asetik asit içerir. Antienflamatuar, antibakteriyel ve antifungal etki gösterir. Kuru cildin neden olduğu kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Elma sirkesi ılık suyla seyreltilip, kepekli-kaşıntılı saç derisi şampuanladıktan sonra durulamada kullanılabilir.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
İçeriğindeki sirke sayesinde ışıldayan saçlara sahip olmanızı sağlar ve saçlarınıza ağırlık yapmaz. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi büyük ölçüde azalttığı yapılan klinik testlerle kanıtlanmıştır. Tüm saç tipleri için kullanıma uygundur. Dermatolojik olarak test edilmiştir.
Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Sirke tedavisinde uygulanan yöntemlerden biri de vazelin uygulamasıdır. Saç diplerine vazelin uygulamasından sonra 1 saat bu şekilde beklenmelidir. Sonrasında ise bit tarağı ile saçlar taranır. Tarama işleminden sonra saçlar şampuan ile yıkanmalıdır.
Yağlı veya kuru saçlarda, deri döküntüsü olan ciltlerde olumlu sonuç verdiği görülür. Genellikle yıkanmış, temiz saçlarda uygulanması daha etkili olmaktadır. Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir. Saç sirkesi nasıl kullanılır diyenler için en iyi öneri budur.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Bu işlemi haftada 2 kezden fazla uygulamayın, saç derinizde aşırı kuruluk sorununa neden olabilir. Sirkeli su ile saçlarınızı duruladıktan sonra saçlarınıza saç kremi uygulamayın.
Saça rengini açmak için saç açıcı, saç boyası da kullanabilirsiniz. Bunun yanında elma sirkesi, bal, tarçın, papatya suyu, limon suyu saçları doğal bir şekilde açmanıza yardımcı olur.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
* Bakterilerle mücadele eden sirke, egzamanın yayılmasını engellemektedir. Tahriş olan bölgeye uygulandığında tahrişi azaltır ve kaşıntının azalmasını sağlar.
Sirkenin içerisinde bulunan asit bitleri olumsuz şekilde etkiler ve saçlardan bitleri arındırır. Bunun için sirke ve su karıştırılır. Daha sonra saç diplerine sürülür.
Elma sirkesi geleneksel tedavi yöntemlerinde sıkça yer alan mucizevi bir ürün olarak bilinse de yanlış kullanımının istenmeyen etkilere yol açabileceği uyarısında bulunan Geçer, 'Özellikle yoğun konsantrasyonda kullanımı ciltte tahrişe neden olabiliyor. Bu yüzden mutlaka sulandırılarak kullanılmalıdır.
Çare: Orta şiddetteki vakalar için, selenyum ya da çinko pritiyon içeren şampuanlardan kullanarak bu mantarları kontrol altına alabilirsiniz. Daha ciddi vakalar için ise reçeteli anti mantar şampuanlarından, bölgesel kortizon ya da ilaçlı köpükten, solüsyonlardan, kremlerden ve merhemlerden yararlanabilirsiniz.
Saç egzamasına ne iyi gelir sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Saçları doğru sıcaklıkta yıkamak
Saç dipleri üzerinde gözlenen kaşınma ve yanma belirtilerini azaltmanın bir diğer yolu da saçını yıkadığın suyun sıcaklığını kontrol altına almaktan geçiyor. Fazla sıcak suyla yıkanmak saç derisi pH'ını olumsuz etkileyebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri