Saç büyümesi için en popüler yağlardan bazıları hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, hint yağı ve argan yağıdır. Bu yağlar saç derisini ve saçı yumuşatmaya, saç büyümesini desteklemeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.
Saç kuruluğuna iyi gelen yağlar; zeytinyağı, jojoba yağı, avokado yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları saç derinize veya saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Bakım yağlarının içeriğinde saça iyi gelen yağlar bulunması ile de saçı yumuşatmakta ve parlak bir görünüm sağlamaktadır. Durulama gerektirmeyen bu saç bakım yağları genellikle temiz saça köklerinden başlayarak saç boylarına daha sonrasında ise saç uçlarına uygulanmaktadır.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
İlgili 38 soru bulundu
Saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, saç derisini nemlendirir, kan dolaşımını arttırır. 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını, özellikle saç diplerinden başlayarak ve masajla saçınıza dipten uca kadar uygulayın.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Öncelikle saçlarınızın diplerine yedirmeye başlayın. Masajla uygulamak diplere etki etmesini kolaylaştırır. Yavaşça uçlara doğru gelin. Argan yağı saçları besler ve sağlıklı bir şekilde uzamasına katkı sağlar.
Daha fazla yağ, daha fazla şampuan kullanmak anlamına gelir, bu da saçınızı doğal yağlarından ve neminden arındırarak sizi mat, hasarlı ve kuru saçlarla baş başa bırakır.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Avucunuza alacağınız iki damla argan yağını, duştan hemen sonra ovarak ya da masaj yapar gibi cildinize uygulayabilirsiniz.
Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz ve dengesiz beslenilmesi saç yağlanmasına sebep olur. Saçlara sık sık dokunulması da bir diğer sebeptir. Saçların çok sıcak suyla yıkanması da saç yağlanmasına sebep olur. Gün içerisinde yaşanılan stres, saç yağlanmasına neden olan faktörlerdendir.
2.2. Zeytinyağı ile Saç Bakımı
Ayrıca, etkili sonuçlar için uygulama şeklinin de saç tipine uygun şekilde belirlenmesi gerekiyor. Kuru saç tipine sahip kişilerin zeytinyağını önce saç diplerine, ardından ise saç uçlarına uygulaması ideal bir bakım sağlıyor.
Saç köklerine bakım yapmak için saç derisine sürekli olarak masaj yapmak gerekir. Saç diplerine masaj yapmak, saç köklerini rahatlatır ve kan akışını hızlandırır. Saça uygulanan şampuan, saç bakım serumu ve diğer kullanılan ürünler ile masaj yapmak, saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
Kullanım: Kuru, ıslak ya da nemli saça ve saç derisine masaj yapılarak uygulanmaktadır. En az 30 dakika bekletildikten sonra doğal içerikli sabunlarımız veya şampuanlarımız ile yıkanılması önerilmektedir.
Kesinlikle çok ıslak saça uygulanmamalıdır. Hindistan cevizi yağını tüm saçınıza eşit miktarda dağıtmak için saçınızı tarayın. Ardından saçınıza bir saç bonesi takın ve en az 30 dakika bu şekilde bekleyin.
Badem yağını doğrudan saçlarınıza uygulamak için avuç içlerinize uygulamadan önce az miktarda yağ sürün. Parlaklığı ve yumuşaklığı arttırmak istiyorsanız saçınızın uçlarına özellikle dikkat edin. Badem yağı ile saç derinize masaj yapın ve saçınızı topladıktan sonra yağı saçınızda bırakın.
“Lavanta saça nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Her duşun ya da saç yıkamanın ardından saçlarınız nemliyken kafa derisine lavanta suyunu yedirebilirsiniz. Söz konusu ürünün sahip olduğu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi sayesinde saçlarınız yumuşacık olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri