Saç kelimesi eş sesli bir kelimedir. İnsan vücudu üzerinde bulunan bir yapıyı ifade ettiği gibi, fiil olarak 'saçma' eylemi olarak da kullanılmaktadır. İnsan saçı olarak isim yönü ile kullanmış olduğumuz 'saç' sözcüğünün sesteş anlamı 'etrafa saçmak' anlamına gelen sözcüğü karşılamaktadır.
Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. Kısaca eş sesli kelimeler bir kelimenin birden fazla anlam barındırmasıdır.
Aynı zamanda kimi ifadelerde kıl ve tüy kelimeleri saç kelimesinin eş anlamı olarak kullanılır. Kıl ve tüy, saçtan farklıdır. Saç kafa derisini kaplayan kıllardır.
Türkçede kullanılan; taş, at, kurt, geç, saz, yol, serin, yağ, in, dal, gül, uç, dik, iç, an, kız, yağ, kaz, dolu, çay, kara, yaş, kaç, kan, bağ, kazan, asma, al, güldür, yan, var, yazma, koru, sık, bin, kat, ay, öğüt, sal, yaz, yüz, dil vb. pek çok sözcük eş seslilere örnek olarak gösterilebilir.
Cevap:Evet sesteştir.
İlgili 21 soru bulundu
Yazılışları aynı fakat anlamları değişik olan kelimeler eş sesli sözcüklerdir. Aynı şekilde yazılıp okunması ve ses anlamından birbirine benzer olması ile beraber, anlamları birbirinden tamamen değişik olan kelimelerdir.
Yazılışları ve okunuşları aynı olsa bile anlamları farklı olan kelimeler eş sesli olarak bilinmektedir. Diğer bir ifade ile sesteş olarak da bilinmektedirler. Bu kelimelerin farkını anlayabilmek için ise cümle içerisinde kullanmamız gerekmektedir.
Eş Sesli Kelimeler Sözlüğü, Türkçemizde en çok kullandığımız, 200 taneden fazla eş sesli sözcükten ve anlamlarından oluşmaktadır.
Eşsesli kelimelerin yazılışları her zaman aynı şekilde olmayabilir. Kaç sözcüğü eş sesli bir kelimedir. Kaç kelimesinin 1. anlamı: Herhangi bir nesnenin, eşyanın veya herhangi bir şeyin sayısını sormaya yarar.
Bu söylenen kelimenin eş seslisi vardır. Tamı tamına 2 tane anlamı olan yedi kelimesi hem sayı anlamına hem de bir yemeği tatmak anlamına gelir.
saç- - Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe saç- “dağıtmak, savurmak” fiilinden evrilmiştir.
İnsanın fıtrî, tabii, örfî veya dinî bir gerekçeyle vücudunun belli yerlerini örtmesi anlamında terim.
Yaş eş sesli bir sözcüktür. Sesteş ya da eş sesli kelimeler yazılış ve okunuşları aynı anlamları farklı kelimelerdir. Hayatın devamında belirlenen zaman aralığını ifade etmektedir, yani yaş(doğum tarihi) ve ıslanmış olan nesneleri ifade eden yaşlık, ıslanma durumudur.
Farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Aynı zamanda sesteş sözcükler olarak da dile getirilmektedirler. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.
Sağ kelimesi, eş sesli yani sesteş bir kelimedir. Sağ kelimesinin, sol kelimesinin karşıtı olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Ten kelimesi denilince akla sadece insan vücudunun dış kısmı,cilt veya vücut gelmektedir.Tek bir anlamı olduğu için Sesteş DEĞİLDİR.
Cevap: Cevap : Kahve kelimesi eş şeslidir. Anlamları ise; Kahve kelimesinin ilk anlamı içilen sıcak yada soğuk sıvı demektir.2.anlamıysa çeşitli oyunların oynandığı mekan,kahvehane. Soluk kelimesi eş seslidir.
Spor kelimesinin eş seslisi yoktur.
Evet sesteş bir kelimedir . Altın , bir de bulunulan durum anlamında .
Kart kelimesinin de iki farklı anlamı olduğu için eş sesli kelimedir.
Beş ile ilgili cümleler :
-Beş kelimesi eş sesli bir kelime değildir. -Beş elma aldım.
Cevabımız: Çakmak kelimesi eş sesli bir kelimedir.
Yazılış ve okunuşları aynı olan; ama anlamları birbirinden farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir.
Eş sesli kelimeler konu anlatımı ile öğrenebilmek mümkündür. Bilindiği üzere farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.
Sözcüklerden biri olarak da çay kelimesi öne çıkıyor. Yani saç çay sözcüğü sesteş eş sesli bir kelimedir. İlk anlamı ile beraber çay kelimesi bir içecek şeklinde ifade edilir. Aynı şekilde ikinci anlama üzerinden ise çay kelimesi dere anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri