Saçınızı mikrofiber havluyla daha hızlı kurulayın Ancak herhangi bir havlu değil. Saçları havluyla kuruturken normal banyo havlunuz yerine yumuşak bir mikrofiber havlu kullanmalısınız. Daha yumuşak doku iki kat daha fazla su emer ve bunu saçınızı kabartmadan kurutur.
Saçlarınızın daha hızlı kurumasını istiyorsanız kendinize bir mikrofiber havlu almalısınız. Saçınız ıslandığında su aşağıya doğru uçlarınıza doğru hareket eder. Köklere odaklanırsanız, saçınızın kısa sürede kurumasını sağlayarak işlerin ilerlemesini sağlayabilirsiniz.
Mikrofiber havlu kullanın
Mikrofiber havlu kullanmak, kabarmaya neden olmadan havayla kurutma sürenizi kısaltmanıza yardımcı olur. Geleneksel pamuklu havlular daha fazla sürtünme yaratabilir ve saça zarar verir. Bu yüzden saçlarınızı sert bir havluyla kurutmaktan kaçının.
Saçlarınızı fön makinesiyle kurutmadan önce bir havlu yardımıyla saç diplerinden uçlara doğru nazikçe saçlarınızı kurutun. Daha sonra da fön makinesinin en kısık ayarında uzak mesafeden saçlarınızı kurutmaya özen gösterin.
İlgili 23 soru bulundu
Saçınızı mikrofiber havluyla daha hızlı kurulayın
Ancak herhangi bir havlu değil. Saçları havluyla kuruturken normal banyo havlunuz yerine yumuşak bir mikrofiber havlu kullanmalısınız. Daha yumuşak doku iki kat daha fazla su emer ve bunu saçınızı kabartmadan kurutur.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Fön makinesini aşağıya indirdikten sonra dümdüz bir görünüm istiyorsanız fırçayı içe doğru döndürmeyin. ·Ön kısımlar için daha ince bir fırça kullanın. Daha kabarık bir görünüm için saçlarınızı ikiye bölüp öne doğru fön çekin. ·Saçlarınızın çıkış yönüne doğru fön çekerseniz daha havalı bir görünüm elde edersiniz.
Kurutma Yöntemi Olarak Havlu Tercih Edin!
Bu noktada saç kurutma makinesinin yaydığı ısının ıslaklık ile birlikte saçın doğal nemini de kurutabileceğini hatırlatmakta fayda vardır. Dolayısıyla saçınızı bir havlu yardımıyla nazikçe kurulamanız tavsiye edilir.
Saçlarınızı sert bir havluyla ovalamak yerine, onları yumuşak bir havluya sararak nemini alabilirsiniz. Dilerseniz, havlu yerine temiz ve pamuklu bir tişörtten de yardım alabilirsiniz. Ayrıca, saçlarınızı uzun süre boyunca havlunun içinde bekletmekten kaçınmalısınız.
Mikrofiber havlular normal havlulara göre nemi çok daha hızlı emerler böylece saçınızı kurutmak daha az zaman alır. Mikrofiber havlu kullanırken havluyla nazikçe saçlarınızı yukarı yönde sıkın. Saçınız böylece daha az baskı ve sürtünmeye maruz kalır böylece saçlarınız yumuşaklığını korur ve kabarmaz.
Eğer ince saçlara sahipseniz, saçlarınızı mutlaka fönle kurutmalısınız. Çünkü ince saçlar, özellikle nemli olduğunda mekanik hasara çok meyillidir. Bu yüzden saçınızı yıkadıktan sonra düşük ısı ayarında fön ile kurutursanız, saçlarınız hasar almayacak ve ertesi sabaha korkunç bir saç görüntüsüyle uyanmayacaksınız.
1-Saçı çok ıslakken kurutmak
Aksi takdirde ıslak saça uygulanan yüksek sıcaklık saç tellerine zarar verebilir.
Kabarık saçlar; saç kurutma makinesi ile taranmamalıdır. Saç kurutma makinesi saçların daha fazla kabarmasına neden olur. Saçlar doğal haline bırakılarak kurutulmalıdır.
Kuru ve kabarık saçlar için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici şampuan ve saç kremleri tercih edin. Saç kremleri, saç tellerine derinlemesine nüfuz ederek saçları yumuşatır ve kabarıklığı azaltır. Nemlendirici Saç Maskeleri: Saçlarınızı haftada bir veya iki kez nemlendirici saç maskeleriyle besleyebilirsiniz.
En Doğru Saç Yıkama Rutini Nedir? Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Sonucunda kepek, kaşıntı ve saçkıran olabilirsiniz. Astım,sinüzit ve diğer solunum yolu hastalıkları şiddetlenebilir. Islak saç ile yatmak saçınızın kırılıp cansız ve yapışık durmasına sebep olur. Ayrıca cildinizin yastığınızdaki bakterilere maruz kalması ciltte kuruluk, akne ve tahriş sorunları yaratır.
Saçlarınızı su doldurduğunuz spreyli bir şişe yardımıyla hafifçe ıslatmanız ve nemli olmasını sağlamanız yeterli. Jöle ya da jel… Islak görünümlü saç konusunda kullandığınız ürünler de oldukça önemli. Zira ıslak olan kısmın hem o parlak görünümü koruması hem de uzun süre sabit kalması gerekiyor.
Zamanında ıslak saçla uyumak saçlar için sorun oluşturmaz.
Çünkü fön çekmek için profesyonel olmanıza ya da pahalı ekipmanlara sahip olmanız gerekmez. Saç kurutma makineleri ve fırçalarla herkes evde kendi saçına fön çekebilir. Bazı saçlar fön öncesi bakım gerektirebilir, ancak her tür saçın ihtiyacına göre bakım ürünleri de mevcuttur.
Fön uygulaması hakkında en çok sorulan sorulardan biri ise ıslak olmayan saçlar için zararlı olup olmadığıdır. Saç kuruyken fön çekmek önerilmeyen bir uygulamadır. Fön makinesi saçı kurutmak ve şekillendirmek için kullanılır, ancak saç tamamen kuru olmadığında kullanıldığında, saça zarar verebilir.
Soğuk hava düğmesini her hız ve ısı ayarında kullanabilirsiniz. Uyguladığınız her saç modelinden sonra saçlarınıza biraz soğuk hava verirseniz saç modeliniz daha uzun süre dayanacaktır.
Hindistan cevizinin ve argan yağının yanı sıra gliserin gibi nemlendirici etkili maddeler barındıran ürünler de saçın kabarmasını önlemek için tercih edilebilir. Saçın kabarmaması için sprey türündeki ürünler de kullanılabilir.
Sütün en doğal bakım ürünü olmasının yanı sıra hazırlanan süt maskesinin saçları uzun vadede düzleştirdiği de doğrudur. Bu maske ile hem saçlarınızı besleyecek hem de sütle saçlarınızı düzleştireceksiniz.
Kurutma makinesi ve fırçayla saçınızı fön çekerek kurutun. Bu işlem hem düzleştirme etkisini başlatır hem de saçı kurutarak düzleştiricinin daha etkili olmasını sağlar. “Kıvırcık saç nasıl düz olur?” dediğinizde başrolü düzleştirici oynayacaktır. Doğru ısı ayarında saçlarınızı tutam tutam düzleştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri