Saçlar ne kadar kuru olursa taranması da o kadar zorlaşır. Çünkü kuru saçlar karışmaya daha müsaittir. Dolayısıyla tarağın dişleri birbirine dolaşmış saçların arasından geçmekte zorlanır. Bu durum saçların kırılmasına hatta kopmasına neden olabilir.
Saçları taramaya öncelikle uç ve boy kısımlarından başlayarak kökten uca doğru taramalısınız. Dipten taranmaya başlanan saçlar daha çok kırılmaya neden olduğundan, saç mümkün olduğunca daha az hassas olan noktalardan taranmaya başlanmalıdır. Saç taramanın inceliklerinden biri de elle taramaktır.
Saçı ıslakken taramak güvenlidir.
Çoğu kişi duşta saç taramanın saçlara iyi geleceğini düşünse de aslında duşta saçları taramak saçlara zarar vermektedir. Duş esnasında ıslanan saçlar daha zayıf ve nemli yapıda oldukları için kırılmaya daha müsait olurlar.
Banyo sonrasında kullanacağın, durulanmayan saç bakım kremleri ile beraber saçlarını kolayca tarayabilirsin. Saçlarını taramadan önce kremi veya spreyi uygula ve 3.İpucu'daki gibi uçlardan başlayarak taramaya başla. Saçların anında yumuşayıp, rahatça taranır hale gelecek!
İlgili 27 soru bulundu
Saçlar ıslatıldıktan sonra saç kremi gibi bir kayganlaştırıcı uygulanarak saçlar sık dişli taraklarla yaklaşık 15-30 dakika süreyle taranır. Bu tarama işlemi 2 hafta kadar her 3-4 günde bir bitler tamamen uzaklaşıncaya kadar tekrarlanır.
BANYODAN ÖNCE SAÇINIZI TARAMAMAK
Muhtelemen saçınızı banyodan sonra yıkıyorsunuzdur. Oysa banyodan önce taramak, saçınızın birbirine dolaşmasını önler. Böylece şampuanlayıp duruladıktan sonra havluyla nazikçe kuruladığınız saçınız çok daha rahat açılacak ve gereksiz saç kayıpları yaşamayacaksınız.
On bir çocuktan alınan genler üzerinde yapılan analizlerin sonuçlarına göre PADI3, TGM3 ve TCHH adı verilen üç genin herhangi birisinin bile işlevini tam olarak yerine getirememesi durumunda taranmayan saç sendromu ortaya çıkıyor.
Bu yüzden saçlarınızı tararken kırılmayı en aza indirmek için saç tellerinizin uçlarından başlayarak yavaşça yukarı doğru ve nazikçe tarayınız. Uzmanlar, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yani saçları her gün taramak saç derinizin sağlığı için önemli olduğunu belirtmişlerdir.
Saçı ıslakken ya da kuru değil, nemliyken taramalıyız. Saçları yıkadığınızda kafa derisi ve saç gözenekleri hassastır. Bu yüzden nemliyken tarayın diyoruz. Düğümleri açmak için her zaman önce parmaklarınızı veya geniş dişli tarak kullanın.
Araştırmaya göre, saçını soldan ayırıp, sağa doğru tarayan insanlar daha fazla liderlik yeteneğine sahip.
Kuru Saçlar Kaç Günde Bir Yıkanmalı? Kuru saçlar, haftada 1-2 kez yıkanmalıdır. Fazla yıkamak, saçın daha da kurumasına neden olabilir.
Saçlarınızı taramak zaten kopmak üzere olan saç tellerini kaybetmenize neden olabilir, ama ne saçlarınızın dökülme ihtimalini ne de saç dökülme durumu ihtimalini artırır.
Saçı en iyi besleyen bir diğer madde ise yağdır. Bu nedenle özel yağ karışımları da küsen saçların tedavisinde etkilidir. Biberiye yağı, jojoba yağı, lavanta yağı gibi yağlar saçlara en iyi gelen maddelerdendir. Bu yağların düzenli aralıklarla kullanılması küsen saçı eski sağlığına kavuşturur.
Sert saçların yumuşaması için düzenli saç bakımı yapmak önemlidir. Haftada bir veya iki kez saç maskesi uygulayarak saçlarınıza yoğun bir nem ve besin kaynağı sağlayabilirsiniz. Doğal içerikli saç maskeleri veya saç yağları kullanmak saçlarınızın yumuşak ve parlak görünmesine yardımcı olur.
Toplu Saç ile Uyumaktan Kaçının
Dağınık bir topuz ile veya at kuyruğu ile yatmak kulağa zararsız gelebilir, ancak saçlarınız toplandıktan birkaç saat sonra, saçınızı yukarı kaldırdığınız için bu durum saç derinize baskı uygulayabilir ve saçların zarar görmesine ve kopmasına neden olabilir.
Banyo yaparken saçı taramak, saçınızın dökülmesini önlüyor.
Saç Sağlığı ve Saç Ekimi Üniteleri Genel Koordinatörü Songül Alıcı, “Saç nemli iken yüzde 50 oranında esnektir. Bu esneklik saçınızın koparak dökülmesini ve kırılmasını engeller. Saç suyun altında ya da nemli iken nazikçe taranmalıdır” dedi.
Saç Kaç Kere Şampuanlanır? Genelde bir kere şampuanlama yeterli olabilir. Ancak, saçta yoğun bir kirlilik ya da ürün birikimi varsa, iki kere şampuanlamak daha temiz bir sonuç verebilir.
Saç Dökülmesi Nedir? Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir.
Saçın küsmesi, çeşitli faktörlerin bir araya gelmesi sonucu saçın sağlığının ve görünümünün olumsuz etkilenerek istenmeyen bir yapıda olmasına denir.
Islakken Sertçe Taramak
Islak saç kuru saça oranla daha hassastır. Bu nedenle ıslak saçı, özellikle de sert bir şekilde taramak saçı kırar, uçlarının çatallaşmasına yol açar. Ayrıca ıslakken taranan saç, daha çok dökülür.
Stres ve kaygı, trikotilomani, telogen effluvium, alopesi areata ve hormonal dengesizlikler gibi saç dökülmesine ve incelmesine neden olan durumları tetikleyebilir. Stres veya endişe nedeniyle saçlarınızı kaybediyorsanız, tedavi olmanız zorunludur.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Şampuanı dairesel hareketlerle yaklaşık 20 saniye boyunca uygulayın. Şampuanın saç tellerinizden uçlara doğru akmasına izin verin. Şampuanın aksine, saç kremi yalnızca saçlarınıza ve saç uçlarına uygulanmalıdır. Saç kremini 5 ile 7 dakika arası saçlarınızda tutun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri