Saçını normal düzeninde şampuanlayıp bakımını yaptıktan sonra sirkeyi de peşi sıra kullanabilirsin. Bu noktada saç sirkesi haftada kaç kez kullanılmalı, merak ediyorsan banyo yapma sıklığına göre kullanman mümkün. Gelgelelim, saç sirkeleri her banyo esnasında uygulanabiliyor olsa da ölçüyü kaçırmamak gerekiyor.
Bu işlemi haftada 2 kezden fazla uygulamayın, saç derinizde aşırı kuruluk sorununa neden olabilir. Sirkeli su ile saçlarınızı duruladıktan sonra saçlarınıza saç kremi uygulamayın.
Saç sirkelerini kullanma talimatı, satın almış olduğun ürünün üzerinde mutlaka yazar. Ancak şunu da söyleyebiliriz ki bu saç sirkesi ürünlerini her banyoda kullanabilirsin. Genel kullanım önerisi ise en son durulama suyu aşamasında saç sirkesini kullanman yönünde.
Saç diplerine uygulanan sirke, masaj yaparak 2-3 dakika kadar uygulanır. Ardından bol su ile durulanır. Saça sirke sürmek, saç dipleri için sayısız faydaya sahip olsa da 5 dakikadan fazla saçta bekletilmesi tavsiye edilmez...
Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir. Saç sirkesi nasıl kullanılır diyenler için en iyi öneri budur. Saçın ve derisinin belirli bölgelerine sıkılan ürün, dairesel hareketlerle iyice yedirilir. Saça masaj yaparcasına temas ettirilen bu ürünün, rahatsız edici bir kokusu da yoktur.
İlgili 31 soru bulundu
Genel olarak her duştan sonra saç sirkesini kullanabilirsiniz. Saçınızı normal düzende şampuanladıktan sonra son durulamada sirkeyi kullanabilirsiniz. bu aşamada saç sirkesini saçınıza uygularken saç derisine de hafif hafif masaj yapabilirsiniz.
Sirkeyle saç bakımı yapanlar, saç derisinin nefes almasına ve temizlenmesine yardım eder. Kepeklenme sorununu kısa sürede çözer ve saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Saçların ihtiyaç duyduğu nem ve vitamin, sirkeli bakımda gizlidir. Düzenli uygulamada saçlar sağlıklı görünüme kavuşur.
Saçınızı şampuanladıktan sonra masaj yaparak saçınızı durulayabilirsiniz. Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
Ürün Kullanımı
Saçlarınızı şampuanla yıkayıp duruladıktan sonra saç diplerinden ucuna kadar eşit olarak uygulayın ve masaj yapın. Bir dakika bekleyin, daha sonra durulayın.
Eğer herhangi bir bit oluşumu varsa, bir süre diğer insanlarla temastan kaçınmak, bitin yayılmasını engelleyecektir. Tarak, saç fırçası, toka gibi ürünlerin kişiye özel olması büyük değer taşımaktadır. Bunların paylaşımlı şekilde kullanılması, bitlerin geçmesi için bir etkendir.
Saç Sirkesi Kullanım Yöntemleri
Saç derinizin tamamında kullanabileceğiniz bu ürünleri tüm saçınıza da yedirebilirsiniz. Saç sirkesini, şampuan ve krem kullandıktan sonra saçınızda hiçbir krem ve şampuan kalıntısı kalmadığına emin olarak kullanabilirsiniz.
Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür. Son kez temiz su ile durulanır ve banyodan çıkılır.
Bir yandan saçlarınızın bakımını sağlarken, diğer yandan saçlarınızı yumuşak ve sağlıklı tutmaya da yardımcı olur. Canlı ve ferahlatıcı bir etkiye sahip olan Frambuazlı Sirke & Saç Toniği, içeriğindeki D- Panthenol besleyici ve nemlendirici özelliği ile saç telinizde koruyucu bir tabaka oluşturur.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır. Bu uygulama da 2-3 gün tekrarlanmalıdır.
Sirke tedavisinde uygulanan yöntemlerden biri de vazelin uygulamasıdır. Saç diplerine vazelin uygulamasından sonra 1 saat bu şekilde beklenmelidir. Sonrasında ise bit tarağı ile saçlar taranır. Tarama işleminden sonra saçlar şampuan ile yıkanmalıdır.
Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır. Bu kokuları alan saç bitleri birkaç saniye içinde ölür ve saçlardan arındırılmalıdır.
Eyüp Sabri Tuncer Frambuazlı Sirke & Saç Toniği, içeriğinde bulunan ahududu özü sayesinde saçlarınızın uzamasına yardımcı olur. Saç Toniği ayrıca saçlarınızın elektriklenmesini engeller ve saçlarınızın yumuşamasına yardımcı olur.
Saç toniği uygulandığı takdirde durulama gerektirmeyen bir ürün olduğu için günlük kullanıma oldukça uygundur. Saç diplerinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar masaj yaparak toniğinizi uygulayabilirsiniz.
Canlı ve ferahlatıcı bir etkiye sahip olan Frambuazlı Sirke & Saç Toniği, içeriğindeki D- Panthenol besleyici ve nemlendirici özelliği ile saç telinizde koruyucu bir tabaka oluşturur. Özel aktifler ve sirke sayesinde ağırlık yapmadan ışıldayan saçlara kavuşmanızı sağlar.
Elma sirkesi; saçın pürüzsüz ve parlak görünmesine de yardımcı olur. Elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinin Ph'ını yeniden dengelemeye yardımcı olur. Nitekim saç derisindeki kaşıntıyı hafifletmek için elma sirkesi deneyebilirsiniz.
Yağlı saçlar için özel olarak geliştirilmiş, saçlardaki yağı kontrol altına alan Arındırıcı Saç sirkesi, yağlanma problemlerinde etkilidir. Arındırıcı Durulama Sirkesi suyun kirecine karşı saçları korur ve arındırma sağlar.
Asit düzeyi bakımından saç yapısına en uygun olan sirke, elma sirkesi olarak gösterilmektedir. Elma sirkesinin düzenli bir şekilde saç maskesi olarak kullanılması, saç dökülmesi gibi olumsuz durumların azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
Elma sirkesi, saçın ve saç derisinin doğal pH'ına çok benzeyen asidik bir pH'a sahip bileşendir. Elma sirkesini saç bakımında kullanmak, daha sağlıklı saç ve saç derisi koşullarını sağlayarak saçta ve saç derisinde pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.
Saç Biti Yumurtaları (Sirkeler)
Saç biti yumurtalarına halk arasında 'Sirke' adı verilir. 0,7-1 mm boyutlarında olan sirkeler rahatça görülebilir. Bunlar parlak, sarımsı renkte, oval veya damla biçimlidir.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri