Sac vidalar olarak bilinen bu vidalar, sacları sabitlemek için kullanılır. Sac vida, sac metal ile kullanılmak üzere tasarlanmış özel bir bağlantı elemanı türüdür. Sac metal vidalar, tüm saplarını kaplayan dış dişlerin varlığı ile bilinirler.
Sac vidaları malzemeye diş açma özelliğine sahip vidalardır. Ahşap, metal ve tuğla dahil her tür malzeme için kullanılır. Bu vidalar metali delemez ve kurulumdan önce bir pilot deliğin delinmesini gerektirir.
Ucu sivri olan malzeme vida, ucu kör olan malzeme ise cıvatadır. Vida, açılacak yivler ile iki malzemeyi birleştirirken cıvata, somun ve bağlantı ekipmanı ile iki parçayı birbirine bağlar.
Vida silindirik veya konik yüzeyde eğri bir biçimde açılmış oluklara denilen addır. Mobilya , ev aletleri , kapı , pencere , banyo dolabı gibi bir çok çeşitli yerlede kullanılmaktadır. Asıl amacı iki veya daha fazla yeri birleştirmek ve bu birleştirme esnasında parçaya zarar vermemektir.
ALÇIPAN VİDASI NEDİR? Alçıpan vidası, normal vidalardan daha derin dişlere sahip olan ve alçıpanın ahşap ya da metal malzemelere sabitlenmesinde kullanılan vidalardır. Diğer vidalara göre daha derin dişlere sahip olması alçıpandan kolayca çıkmasını engellemektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Alçıpan montajında kullanılan sivri uçlu alçıpan vidasıdır, pakette 1000 adet bulunmaktadır.
28 Nisan Perş. 1000 adet olarak gönderilecektir. 1 kutu miktarıdır.
Buldeks vida adı verilen vida çeşidi hem dübel hem de dübelsiz montaja uygundur.
İki parçayı birbirine bağlayan, gövdesinde dişleri bulunan, silindirik birleştirme elemanlarına vida denir. Genel anlamda 2 tip vida çeşidi vardır. Silindirin dış gövdesinde oluşan dişlerin bulunduğu vidalara dış vida denir. Birde silindirin iç gövdesinde yer alan dişlerin bulunduğu vidalara da iç vida denilmektedir.
Vida Çeşitleri Nelerdir? Vidalar, çok sayıda olmasından dolayı diş biçimlerine göre sınıflandırılmıştır. Kendi bünyesinde birkaç başlık altında toplanan bu vida çeşitleri; üçgen vidalar, kare vidalar, trapez vidalar, testere vidalar ve yuvarlak vidalar olmak üzere beş başlığa ayrılmıştır.
Gerçekte İskenderiyeli Heron tarafından M.Ö. 1. yüzyılda bulunmuş olan vida, o zamanlardan itibaren cerrahi aletlerde kullanıldı. Döküm tekniği ile üretim yapılıyordu. Avrupa'da 1400'lerde görülen cıvata, 1452-1519 yılları arasında Leonardo Da Vinci tarafından geliştirilmiştir.
Trapez Vidalar: Hareket vidaları olarak kullanılır. Kare Vidalar: Kuvvet iletmek için tercih edilirler. Testere Vidalar: Tek yönlü eğri olduğundan tek yönlü kuvvetlerin uygulandığı alanlarda tercih edilmektedir. Yuvarlak Vidalar: Kum, toz, toprak gibi nemli alanlarda tercih edilmektedir.
Vida, esas itibarı ile, silindirik bir mil üzerine vida profili adı verilen diş şeklinin helis eğrisi boyunca sarılması ile meydana gelir. Helis eğrisi, uzun dik kenarı, üzerine sarılacağı silindirin taban çevresine eşit olan bir dik üçgenin hipotenüsünün, silindir üzerine sarılışı sırasında oluşturduğu eğridir.
Sac metal vidalar, tüm saplarını kaplayan dış dişlerin varlığı ile bilinirler. Sac metal vidalar, tamamen dıştan diş açma ile kaplanmış bir sapa sahip olmasıyla diğer vidalardan ayrılır. Bu vidaların kullanım durumuna göre değişik uzunlukları vardır. En kısası 6.5 mm olan sac vidalarının en uzunu ise 80 mm'dir.
Genellikle metal veya plastik malzemeden yapılan, dış yüzeyi dişli olan bir bağlantı elemanıdır. Vidalardaki dişler, genellikle helisel (sarma) yapıdadır ve bir somun veya bir delik içine vidalanabilir.
Cıvata üretiminde ağırlıklı olarak yapı çelikleri, ıslah çelikleri, karbon çelikleri, borlu çelikler ve paslanmaz çelikler kullanılmaktadır. Alaşımlı veya alaşımsız çelikten cıvata üretimi, mekanik beklentilere göre belirlenmektedir. Cıvatalık çelikler ısıl işlemli veya ısıl işlemsiz olarak teslim edilebilirler.
Vida, esas itibarı ile, silindirik bir mil üzerine vida profili adı verilen diş şeklinin heliks eğrisi boyunca sarılması ile meydana gelir. Helis eğrisi, uzun dik kenarı, üzerine sarılacağı silindirin taban çevresine eşit olan bir dik üçgenin hipotenüsünün, silindir üzerine sarılışı sırasında oluşturduğu eğridir.
Adım, vida olukları arasındaki uzaklık olup yaygın olarak inç boyutlu ürünlerde kullanılır ve inç başına diş olarak belirtilir. Yol, somunun bir vida dönüşü başına ilerlediği mesafe olup bilyalı vidalar tipik olarak buna göre belirtilir.
bu ve buna benzer dünyada standart olan çok şey vardır. bazı özel vidalar hariç bir çok vida sağ tarafa doğru sıkılır sol tarafa doğru açılır. vidalarda dişler genellikle standarttır, özel yapım vidalar mevcuttur. tüm vidalar saat yönünün tersine açılmaz.
PVC, alüminyum, ağaç malzemelerin dübelsiz olarak beton ve benzeri malzemelere montajında kullanılan vida türü olan beton vidası asıl olarak malzemeleri betona sabitlemek için kullanılırlar.
Saç vidaları, elektrikli ev aletleri gibi 3 mm'den kısa vidalarda kullanılmaktadır. 2) Ph2 Bits Uç; Genel kullanım için uygun bits uçlarıdır. YHB - YSB vidalar, alçıpan vidaları, saç vidaları gibi tüm vida çeşitlerinde kullanılır. 3) Ph3 Bits Uç; Büyük başlı vidalarda kullanılır.
Sızdırmazlık özelliğinin ön planda olması sebebiyle suyla teması olan alanlarda kullanılır. Oluklu saçlarda, PVC boru ve tesisatında, trapez oluklu çatı saçlarında, panellerde ve benzeri modellerin montajında genellikle bu aparat tercih edilir. Somun başlı akıllı vida iki parça halinde üretilir.
Alçıpan ve osb uygulamalarında kullanılan sık dişli alçıpan vidası. PH2 bits ucu ile kullanılır.
Alçıpan vidası , alçıpanı metallerle ve ahşaplarla birleştirmek için kullanılan bir vida bağlantı elemanıdır. Alçıpan vidaları paslamayı önlemek için siyah fosfat ile kaplıdır. Birçok yerde kullanımı mevcut olan vidalar, kullanıldığı yere göre farklı alternatifler bünyesinde bulundururlar.
Alçıpanlar alçıpan taşıyıcı profillere, paralel veya dik yönde, 25 mm'lik borazan vidalar kullanılarak, 30 cm vida aralıkları ile kısa kenarlarında oluşan derzler şaşırtmalı olacak şekilde monte edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri