Yumuşak Silikon yapısı sayesinde saç derisine masaj yaparak kepeğin önlenmesine yardımcı olur. Kaşıntıyı önler ve saç köklerini ve derisini güçlendirir. Saç tarağı ile Saçlarınız kuru iken de masaj yapabilirsiniz . Saçınıza zarar vermez.
Saçları Derinlemesine Arındırır: Saç yıkama tarağı uzun dişleri sayesinde saç diplerini derinlemesine temizleyerek kir ve yağdan arındırır. Daha temiz saç köklerine sahip olmaya yardımcı olur. Saç tarağı ile birlikte uygulanan şampuan, saç diplerinin etkili bir biçimde temizlenmesinde rol oynar.
Saç yıkama tarağı kullananlar kepek sorununun azaldığını ve saç derisinin daha sağlıklı göründüğünü söylüyorlar. Saç derisindeki kepekleri, saç masaj başlığı ile kontrollü bir şekilde temizleyebilirsin. Saç yıkama tarağı ile birlikte kepeğe iyi gelen şampuan kullanarak saç derisindeki kepek sorunundan kurtulman mümkün.
Islak saçı şampuanlamak, kuru saçı taramak ve masaj yapmak için kullanılabilir. Evcil hayvanların taranması için idealdir. Düzenli kullanım ile saçınız ve saç deriniz her zamankinden daha sağlıklı, daha güçlü olacaktır. Saç derisinde oluşan problemlerin(kepek, dökülme) tedavisini destekler, kan dolaşımını hızlandırır.
Saç derisine masaj yapan ürünler, deride hareketlenme sağlayıp kan dolaşımının artmasına yardımcı olduğu için uzamanın daha çabuk gerçekleşmesine katkı sunuyor. Ayrıca saç masajı tarakları saçlarının uzaması için kullandığın ürünlerin daha iyi etki etmesi için de iyi bir destekçi.
İlgili 44 soru bulundu
Karışmayan Saçlara Tarak
Fildişi ya da balina kemiği olmasa oldukça kaliteli olanları mevcut. Tavsiyemiz, plastik yerine metal ya da ahşap olan tipte tarakları tercih etmeniz. Böylece saçlarınızın elektriklenmesini ve kabarmasını önleyebilirsiniz. Saçlarınız ıslakken, banyodan sonra tarak kullanmanız en ideali.
Tarama fırçası, saçların düzenli olarak taramasına yardımcı olur ve saç tellerini düzleştirir. İnce Kıl Tarak: Saçın doğal yağını saçın tamamına dağıtarak saçı daha parlak ve sağlıklı gösterir. Düz Tarak: Düz saçlar için kullanılır. Bu tarağın sık dişli olması, saçın düz kalmasına yardımcı olur.
Ilık su ile saçlarınızı güzelce ıslatın. Saçınızı çok sıcak su ile yıkamayın ve durulamayın; cilt için olduğu gibi saç ve saçlı deri için de çok sıcak su kurutucu etki yapar.
Saçlarınızı her gün ve fazla sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Günaşırı ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla, saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Her yıkamada 2 kezden fazla şampuan ya da sabun kullanmayın. Şampuanlama sırasında saç derisine hafifçe masaj uygulayın.
Su ılık veya soğuk olmalı, asla çok sıcak olmamalıdır: Aşırı ısı saçlarınızı kurutur. Avucunuzun 1/4'üne denk gelecek miktarda şampuan kullanımı saçlarınız için yeterlidir. Saçlarınızı ağırlaştırmamak için şampuanı yalnızca bir kez kullanın. Şampuanı dairesel hareketlerle yaklaşık 20 saniye boyunca uygulayın.
Saçı düzenli olarak fırçalamak ya da taramak kepek riskinin azalmasına destek olur. Saçlar tarandığı zaman saç derisindeki doğal yağlar saç tellerine dağılır.
Genellikle kepek kişinin cilt tipi, saçını yıkama sıklığı, kullandığı şampuan, yaşadığı yerdeki havanın kuru olması gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Özellikle saç derisinin nemsiz kalması ve kuruması kepeğe neden olmaktadır. Saçların yıkanma sıklığının az ya da çok olması da kepeğin oluşumunu tetikler.
Yağlanmaya ve kepeklenmeye meyilli saçlar için en önemli nokta saçları çok sık yıkamamaktır. Saç gereğinden fazla yıkandığında, yıkanmaya alışır ve daha hızlı yağlanır. Saçı daha seyrek yıkamaya başlamak, saçın yağlanma eşiğini yükseltir. Bu nedenle saçları gün aşırı ya da üç günde bir yıkamak idealdir.
Saçlarınızı her gün yıkamak, saç derinizdeki doğal yağ ve nem dengesine zarar verebileceği için saçlarınızın sağlığını olumsuz anlamda etkileyebilir. Tertemiz ve mis gibi kokan saçların verdiği huzur hissi konusunda hemfikir olmayan yoktur.
Sık yıkamak saçlı derinin koruyucu florasını bozar" dedi. Saçları sık yıkamanın derideki koruyucu bakterileri yok ederek kepeklenme ve saç dökülmesine yol açabileceğini kaydeden Köktürk, "Koruyucu tabaka yok olduğu gibi deride istenmeyen bakteri ve mantarların üremesine de neden olabilir.
Her gün kullanılan taraklar ayda bir kere olmak üzere sirkeli suda bir gece bekletilebilir. Sirkeli suya biraz da karbonat eklemek çok daha etkili bir temizlik sağlayabilir. Bu işlem sonrasına tarak temiz suyla yıkanabilir ve ince uçlu küçük bir fırça yardımıyla detaylı bir şekilde temizlenebilir.
Duş sırasında vücudunuzdan önce saçınıza kullandığınız şampuan veya saç kremi ciltte tahrişe ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bundan kaçınmak ve cildinizden kalan saç kremi ve şampuanı temizlemek için önce saçınızı şampuanlayın daha sonra ve saç kremi uygulayın.
Sabuna mahlep, kakule sandal, öd ağacı gibi seçilen kokulu maddeler katılır ve saçların temizlenmesi için kullanılırdı.
Saçlarınızı her gün şampuansız yıkayın. Ancak saçlarınızın doğal yağları ile beslenmesini sağlamak için sık sık yıkanmanız lazım. Saçlarınızın sürekli yıkanması saç boyanız çok hızlı akmasına neden olur. Şampuanla yıkanmamış saçlar demek kurumayan saçlar demektir.
Ayrıca saç derisinde pullanma, tahriş, kaşıntı hatta kepek problemlerine yol açabilir. Bu sebeple her gün saç yıkamaktan kaçınmalıyız. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz.
Bir şişeye 2 veya 3 yemek kaşığı karbonat koyup suyla doldurduktan sonra karışımı saç diplerinize uygulayın. Bu karışımı saç diplerine yedirin.Biraz masaj yaptıktan sonra da durulayın. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, karbonat miktarını yavaş yavaş azaltarak saçı sadece suyla yıkamaya hazırlamak.
- HAFTADA 3 GÜN YIKAMANIZ YETERLİ: Saçları sık yıkamak, derideki koruyucu bakterileri yok ederek dökülmelere neden oluyor. - KIL FIRÇA KULLANIN: Sık ve sert fırça kullanmaktan kaçının. Saçlarınıza zarar vermeyecek yapıda olan, tercihen kıl fırça ile tarayın.
Profesyonel saç uzmanları saçın günde iki kere olacak şekilde sabah ve gece taranmasını önermektedir.
Taraklar saçlarımızın sahip olduğu doğal yağı dağıtırken kullandığımız en önemli araçlar. Bu yüzden kullanımları da saç tiplerine göre olmalıdır. Eğer saçınızın yapısına göre bir tarak kullanmazsanız hem saçlarınızdan olur hem de acı çekebilirsiniz.
Saçlar ıslakken kırılmaya daha müsait olduğu için banyo sırasında kıvırcık saçları sadece ahşap dişli taraklarla taramalısın. Ahşap tarak kıvırcık saç tipleri için en uygun tarakların başında gelir. Kuru kıvırcık saçlar için tarak önerisi isteyenler için esnek kılları olan sık dişli tarakları kullanmalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri