Mısır Unu: Temiz bir makyaj fırçasıyla saç diplerine mısır unu uygulamak saçtaki yağların kamufle olmasını sağlayacaktır. Fön Makinası: Saç diplerindeki yağların kuruması için fön makinası ile saçları daha hacimli ve bakımlı görünmesi sağlanabilir.
Saçları Doğru Şekilde Yıkamak
Saç yıkamak oldukça basit gibi görünse de doğru şekilde yıkanmazsa yağlı bir saç derisi ve hasarlı saçlarla karşılaşmak mümkündür.
Saç diplerinize ufak bir miktar bebek pudrası döktüğünüz zaman yağın bebek pudrası tarafından emilmesini bekleyebilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı tarayarak istediğiniz şekli vermeye başlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı da yağlı saçların daha temiz gözükmesini sağlayabilir.
Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz. Ardından ikinci kez normal şekilde saçlarınız şampuanlayarak yağı tamamen ve doğru şekilde arındırabilirsiniz.
Kremli şampuan ya da haricen saç kremi kullanmak, saçınızın olduğundan da çabuk yağlanması sonucunu doğurur. Son olarak zengin içeriğe sahip saç peeling ürünleri ile haftada bir ya da iki kez yapacağınız uygulamalar, saçlarınızın derinlemesine temizlenmesine ve yağ sorunundan kurtulmanıza büyük oranda yardımcı olur.
İlgili 37 soru bulundu
1 bardak suya 2-3 yemek kaşığı sirke koyup karıştırın. Birkaç dakika bekleyin ve daha sonra soğuk su ile saçınızı yıkayın. Bu karışımı banyodan çıkmadan önce durulama suyu olarak kullanırsanız saçınızdaki fazla yağı alır ve saçınıza parlaklık verir. Haftada 2 veya 3 kez tekrarlayın.
Yağlı saçlar, yağ üretiminin dengeye kavuşturulması için haftada 2-3 kez yıkanmalıdır.
Karbonat. Yağ emici özelliği bulunan karbonat, alkalin özelliği sayesinde derideki ph dengesini düzenler. 1 ölçek karbonata eklenen 3 ölçek suyla birlikte karıştırılır ve saçlar bu suyla durulanır. Ayrıca saçın yağlanması söz konusu olduğunda karbonatın kafaya dökülerek fırçalanması saçın yağını emecektir.
Peki, saç yağlanması zararlı mı? Bu sorunun cevabına gelecek olursak, aşırı yağlanma ve saçları yağlı bırakmak maalesef bazı sorunlara yol açabilir. Bunlardan en önemlisi ise saç dökülmeleridir. Ayrıca yağlanma saç diplerinde kepeklenme ve pul pul dökülmelere de yol açabilir.
Stres, iklim, sağlıksız beslenme ve ergenlik ya da gebelik gibi dönemlerdeki hormonal değişiklikler sebum salgısının artmasına ve yağlı saçlara sebep olabilir. Bazı saç tipleriyse yağlanmaya diğerlerine göre daha yatkın olabilir. Saçlarınızın yağlanmasına sebep olan birçok farklı faktör vardır.
Bu ürünler, düzenli kullanımda sağlıkla ışıldayan saçlara kavuşmanıza destek olur. Yağlı saç bakımı için fön makinesi ve düzleştirici gibi yüksek ısıya sahip şekillendiricileri doğru kullanmanız önemlidir. Bu şekillendiricileri kullanırken, saç derisinden uzak tutmalısınız.
Saçınızı sadece suyla yıkayabilirsiniz. Fakat tozdan arındırmak için iyice taramanız da gerek.
Saç Kaç Kere Şampuanlanır? Genelde bir kere şampuanlama yeterli olabilir. Ancak, saçta yoğun bir kirlilik ya da ürün birikimi varsa, iki kere şampuanlamak daha temiz bir sonuç verebilir.
Sürekli Aynı Şampuanı Kullanmak Doğru mu? Sürekli aynı şampuanın kullanılması, saç ve baş derisi için olumsuz olabilir. Zamanla saç, o şampuanın etkisine alışabilir ve istenen sonucu vermeyebilir.
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır. Sağlıklı saçlar isterken yağlı saçlar ve aşırı kirle baş başa kalmayın.
ILIK SU İLE YIKAMAK
Eğer saçlarınız yağlıysa yıkanırken suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Çünkü sıcak su kullanmak saç diplerinizin daha çok yağlanmasına sebep olabilirsiniz. Bu sebeple sebum dengesini korumak için yağlı saçları ılık su kullanarak yıkamak gerekir.
Bioxcin, Babe, Organicum, Vichy bu kategorinin en çok tercih edilen markaları arasında yer alır. Bu markalar çabuk yağlanan saçlar için şampuan seçeneklerini, özel olarak formüle etmektedir.
Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz ve dengesiz beslenilmesi saç yağlanmasına sebep olur. Saçlara sık sık dokunulması da bir diğer sebeptir. Saçların çok sıcak suyla yıkanması da saç yağlanmasına sebep olur. Gün içerisinde yaşanılan stres, saç yağlanmasına neden olan faktörlerdendir.
Kükürtlü sabun yağlı saçların yağ dengesini sağlamada işe yarar.
Saç yağlanması nedenleri arasında gün içinde aşırı terleme, hava kirliliği ve sigara içilen kapalı alanlarda bulunmak da vardır. Sağlıklı yaşam, bol su içmek, B vitamini almak saçlarının yağlanmasını azaltacaktır.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir.
Bir şampuanlama en az iki dakika sürmeli ve bu sure içerisinde saç derisine nazikçe masaj uygulanmalıdır. Eğer saçlarınız uzun ise üç dakika kadar aynı yönetemle yıkama yapılmalıdır. Yıkayın , yıkayın ve yine yıkayın.
SAÇLAR ÇOK DAHA ÇABUK YAĞLANIR
Temiz saç için şampuan gerekli olsa da uzun vadede saçları daha çabuk yağlandırır. Saçınızı ne kadar çok yıkarsanız, saç deriniz o kadar çok yağ üretir. Saçınızı daha az sıklıkta yıkamak aslında yağlanmayı geciktirmenin anahtarıdır.
Duştan çıkmadan önce bitişi soğuk su ile yaparak hem saçlarınızın daha parlak olmasını hem de daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Saç şekillendirici ürünler ve fön makineleri saçlarınızın ısıya maruz kalmasına neden oldukları için yıpranmaya ve güçsüzleşmeye neden olur.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri