Masa başında oturanların ciddi şekide egzersiz yapmaları gerekir. Egzersiz dediğimizde algılanan şey yürüme bandının üzerine çıkmak oluyor ama bu egzersiz şekli sizi göbeğinizden kurtarmaz! Koşu bandında göbek eritemezsiniz. Kardiyo egzersizlerinde göbek genelde ihmal edilir.
Aslında kilo vermeye başladığınızda öncelikle gövdeden kilo verilir. Orantılı bir şekilde kilo vermek için ise, dengeli beslenme, uygun diyet ve düzenli spor olmazsa olmazlardır. Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
- Hayır. - Karın egzersizleri çalışsam göbek yağlarım erir mi? - Hayır, sadece kas kitlesi artar ama yağlar aynı şekilde kalır. Bunun için diyet yapılması gerekir, göbek bölgesindeki yağların yüzde 80'i diyet ile giderilir.
Göbek yağı eritmek için yapılacak olan en zor ve de en etkili hareketlerin başında her daim plank egzersizi gelmektedir. Bu hareket yüz üstü yere uzanılarak yapılır. Ayakuçları ile kol dirseklerinden ellere kadar komple yere değmelidir.
İlgili 32 soru bulundu
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
Karın bölgesini sıkılaştırmak için sadece egzersiz yapmak yeterli olmaz aynı zamanda doğru besinleri tüketiyor olmak da önem taşır. Besinlerin gücünden faydalanarak, kas miktarını arttırıp ve yağ yakımını hızlandırıp düz bir karına sahip olabilirsiniz.
Bizim antrenmanlarla yapacağımız şey vücut yağ oranını düşürerek onların görünmesini sağlamak. Vücut yağ oranı %25-30 civarında olan birinin karın kaslarını çıkarması 6-7 ay sürebilir çünkü yukarıda da söylediğimiz gibi bu oranın %10'un altına düşmesi gerekiyor ve bu pek kolay olmayacak.
Karın kaslarının belirginleşmesinin önündeki en büyük engel vücut yağ oranıdır. Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
GÖBEK NASIL ERİR? Dr. Topoğlu şöyle devam etti: "Göbek eritmeyle ilgili, mekik hareketlerini tavsiye etmiyoruz. Bol yürüyüş yaparlarsa göbek kendiliğinden erir.
Bu nedenle göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak sağlıklı bir yaşam için son derece önemli. Yapılan araştırmalar, tek bir gıdayı hayatınızdan çıkardığınızda 10 gün içinde göbek yağlarınızdan kurtulabileceğinizi gösteriyor.
Göbeğinin etrafındaki biraz fazla dolgu normaldir fakat daha ince bir görüntü için sıkılaşmak istemen anlaşılabilir. 2 hafta içerisinde tüm göbek yağından kurtulmak imkânsız olsa da, bunun birazını kilondan ve genel vücut yağından vererek kaybedebilirsin.
Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar. Kilogram başına 30-35 ml su içilmesi gereklidir.
Egzersiz dediğimizde algılanan şey yürüme bandının üzerine çıkmak oluyor ama bu egzersiz şekli sizi göbeğinizden kurtarmaz! Koşu bandında göbek eritemezsiniz. Kardiyo egzersizlerinde göbek genelde ihmal edilir.
Yürümek koşmaktan daha fazla yağ yaktırır mı? Koşu, metabolik sisteminizi harekete geçirir ve kalori yakılmasına yürüyüşten daha fazla yardımcı olur. En çok kalori yakmaya yarayan aktivite, en fazla yağ yakmanıza yardımcı olacak aktivitedir.
Yani aynı sürede yapılan düşük şiddetteki egzersiz ile harcanan yağ, oran olarak yüksek şiddetteki egzersizden fazladır. Ancak egzersiz sonunda yağdan harcanan enerjiye baktığında koşunun yürüyüşten daha fazla yağ yaktığını görebilirsin.
1 ) Her gün karın kaslarını çalıştırmak gerekir
Sıkı bir karın programı sonrası bu süre 48 saate kadar uzayabilir. Gereğinden fazla çalışmak daha iyi karın kaslarına ulaşmanıza engel olmakla birlikte başka sorunları da beraberinde getirebilir.
Yarım saat açık havada koşmak serotonin hormonu salgılanmasını ve stres seviyesinin azalmasını sağlar. Karın bölgesindeki yağlanmanın kontrol altına alınmasını, yağ yakım sürecinin hızlanmasını ve karın kaslarının güçlenmesini sağlar.
Vücut yağ kaybettiği zaman tek bir yerden kaybetmez, bu tüm vücudu etkileyen bir olaydır. Çok Sık Çalışmak; İstediğiniz kadar fazla karın kası çalışın yağ oranınız düşmediği sürece hiç bir şey elde edemeyeceksiniz, haftada 2 defa karın kaslarını çalıştırmak yeterli olacaktır.
Az ve öz yemek dışında o göbekten kurtulma şansın yok.
Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
Su içmeyi ihmal etmeyin: Günde en az 10 su bardağı su içmek metabolizmanın hızlanmasını, hormanların düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Ayrıca kasların da diğer organlar gibi suya gereksinimi vardır. Düz bir karın için mutlaka su içilmelidir.
Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
Mekik çekmeye ve diğer göbek kaslarını çalıştıran egzersizleri yapmaya devam ederek ideal bel ölçüsüne kavuşabilirsiniz. Mekik hareketi tek başına kilo verdirmez ama bölgesel incelme sağlar. Her gün düzenli olarak günde 2 kez ve 10 dakika mekik çekerseniz bu incelmeyi görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri