Cildi temizler, canlandırır, bakım yapar ve arındırır. Gözenekleri tıkayan yağ, toksin ve ölü hücreleri yok eder. Bunun yanı sıra aktif bir kırışıklık önleyicidir ve tıraştan sonra cildinizi yatıştırır. Cildinize nazikçe etki ettiği için tahriş riski yoktur.
Yani sıcak veya ılık içildiğinde çay, soğuduğunda lavanta suyu haline gelir. Çay olarak tüketildiğinde kabızlık önleyici, tansiyon düşürücü, ağız bakım ürünü ve diş minileri için destekleyici bir ürün olarak faydalanabilirsiniz.
Kaynamış bir bardak suyun içine kurutulmuş lavanta atıp yaklaşık 5 dakika kadar demlendikten sonra hazırladığınız suyu süzebilirsiniz. Süzülen lavanta suyunu bir kâseye aktarabilir ya da sprey şişesine doldurabilirsiniz. Ardından hazırladığınız bu bitki suyunu günde 2 ya da 3 kez saçınıza uygulamalısınız.
Hazımsızlık, gaz ve şişkinliği hafifleten lavanta aynı zamanda iltihabı azaltabilen ve bir dizi ciddi rahatsızlığı önleyebilen anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Mide ve bağırsak problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Kasların ve eklemlerin iltihaplanmasını azaltarak ağrıyı hafifletir.
Doğal yöntemlerle elde edilen lavanta suyu en organik cilt bakım ürünlerinin başında gelir. Öncelikle kuru ciltler için şahane bir nemlendirici özelliği bulunan lavanta suyu cildi beslemesiyle de tanınır. İçeriğinde bol miktarda polifenolik bulunan lavanta suyu doğal bir antioksidan olarak da kullanılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Birçok kozmetik marketlerinde ve aktarlarda lavanta satılmaktadır. Tencereye bir litre su ekleyerek içine de bir tutam lavanta çiçeğini koyabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynamaya bırakmalısınız. Bir süre sonra su iyice kaynamaya duracaktır.
İbrahim Saraçoğlu tarafından karaciğer yağlanmasına karşı önerilen lavanta kürünü hazırlamak için 2 bardak sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı lavantayı demleyin. İçmek için ise süzün ve bardağa aktarın.
Lavanta çayı demlemesi oldukça kolay bir sıcak içecektir. Ancak günün her vaktinde içilmesi tavsiye edilmez. Bu durumda lavanta çayı ne zaman içilmeli? Çayın içimi için en uygun zaman sabah aç karnına ya da akşam yemeklerinden iki saat sonra olmaktadır.
Bir fincan veya çaydanlık içerisine 1 çay kaşığı kuru lavanta çiçeği ekleyin veya lavanta çay poşetini içine atın. Kaynar suyu lavanta üzerine dökün. Lavanta çayını demlemek için üzerini bir kapakla kapatın ve 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demleme süresi ne kadar uzun olursa çayın aroması o kadar yoğun olur.
Lavanta yağı, anksiyete başta olmak üzere stresi yatıştırabilen, baş ağrısına ve migrene iyi gelir. Linalool bileşiği ile kaygıyı ve kan basıncını azaltabilen lavanta yağının faydaları şunlardır: Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir.
Stresle ilgili baş ağrılarında etkili bir iyileştirici, İştahı açıcı, sindirimi kolaylaştırıcı, Mide ve bağırsaklardaki gazı söktürücü, Depresyonla ilgili aşırı sinirlilik durumunda yatıştırıcı, Uykusuzluk halini giderici, Kusma refleksini bastırıcı, İdrar söktürücü ve Böbrekleri temizleyici olarak açıklanmakta.
Son olarak mesela 2 yemek kaşığı lavantayı, 1 litre kaynamış suda 20 dakika demleyip, bu suyu son banyo suyunuz olarak kullanabilirsiniz.
"Lavanta çayı ne zaman içilir?" derseniz hazırladığınız bu çayı aç karnına ya da akşam yemeklerinden en az 2 saat sonra içebilirsiniz. Günde 1 fincandan fazla içmemeye, aşırıya kaçmamaya da dikkat etmeyi unutmayın, bizden hatırlatması.
Bir fincan su için genellikle bir çay kaşığı lavanta kullanmanız yeterli olacaktır. Dinlenmiş suyu kuru lavanta çiçeklerinin üstüne dökün ve 5-10 dakika kadar demleyin. Demlendikten sonra çiçekleri süzebilir, içine bal veya limon ekleyerek tüketebilirsiniz.
Cildinizi canlandırır, astrenjan etkisi ile iyi bir toniktir. Taze ve hoş kokusu ile duş sonrası body mist olarak kullanılabilir. Yaz aylarında güneş sonrası hem yüzünüze hem de tüm vücudunuza; serinlemek, rahatlamak ve nemlendirmek için kullanabilirsiniz.
Buzdolabında ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Isıdan ve güneş ışığından uzak, serin yerde muhafaza ediniz.
Yapılışı: Yapılış aşamaları diğer toniklerden birazcık farklı. 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı 1 su bardağı kaynamış suda demleyin. Soğuduğunda 8-10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı ekleyin. Toniğiniz hazır.
Saç ve saç derisi problemlerinden birçoğuna iyi gelen lavantanın saça olan faydalarını daha yakından inceleyelim. Mevsimsel saç dökülmelerinin dışında kalan saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fala çıkmasına dolayısıyla da gürleşmesine yardımcı olur.
Kırışıklıkları Azaltır ve Leke Oluşumunu Önler
Lavanta yağının anti-inflamatuar ve antioksidan özelliği sayesinde ciltte meydana gelen leke oluşumlarını ve ciltte kırışıklık oluşumunu engeller. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildinizde yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikallere karşı cildinizi korur.
Sivilceler, astım, bronşit, saç dökülmeleri, kadın hastalıkları, sinir hastalıkları, bazı cilt hastalıkları, akciğer hastalıkları, romatizma, tenya, öksürük ve baş dönmesine karşı kullanılan ilaçların bileşiminde de yer alan lavanta bitkisi bahsedilen hastalıkların bitkisel olarak tedavisinde kullanılabiliyor.
Mecitefendi 250 ml Lavanta Suyu ürününün 3 farklı mağaza içerisinden en ucuz teklifi 53,50'dir.
Uykusuzluk, migren, stress, sıkıntıda lavanta kurusu kullanımı size iyi gelecektir, daha mutlu hissetmenizi sağlar. Yemeklerde sos olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi nemlendirir, kuru ciltlere deva şifadır. Yaz aylarında kara ve sivrisineklerden doğal korunma yöntemidir, doğal sivri sinek ilacı kovucusudur.
Bir bardak suya damlatacağınız 2-3 damla lavanta yağı damlatarak içeceğiniz 1 bardak su, mide ve safra suyu üretimini artırarak; hazımsızlık, ishal, kolit ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırma konusunda uyarıcı etki yapacaktır.
Piyasadaki kurutulmuş lavantalara göre dökülme yapmaz dense yeri vardır. Taşıma sırasında ve darbe alınca az miktarda dökülme yapabilir. Kendi halinde durduğu yerde dökülme yapmaz. Not: Ürünler Lavanta bahçelerinde el ile hasat yapılarak demetlenmiş sonrasında şoklama işlemi uygulanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri