Henüz kesin olarak sebebi bilinmiyorsa kol ağrısı için öncelikle ortopedi bölümüne gidilir. Çünkü genelde kemik ve kas bölgelerinde meydana gelen problemler sebebiyle bu durum ortaya çıkar. Kol ağrısının sinirlerle ilgili etkileşimi söz konusu ise o vakit nöroloji polikliniğine gidilir.
Sağ kol ağrısı, burkulma, kırık, çıkık, fibromiyalji ya da boyun fıtığı nedeniyle görülebilir. Bunun yanında stres, sinirlerin gerilmesinden dolayı boyun ve kola yayılan ağrıları ortaya çıkarabilir. Burada önemli olan ağrının yayılan bir ağrı mı yoksa bölgesel mi olduğunu belirlemektir.
Ancak kemik ve eklem iltihaplanmaları, sinir hasarları, uyuşma gibi durumlarda uzmanlara başvurulması önemlidir. Kol Ağrısı için Hangi Bölüme ve Ne Doktoruna Gidilir? Ana sebebi bilinmiyorsa kol ağrılarının kontrolü amacıyla öncelikle Ortopedi kliniklerine başvurmak gerekir.
Omuz Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Omuz ve sırt ağrıları için Fizik Tedavi bölümünün yanı sıra Dahiliye bölümlerdi yardımcı olmaktadır. Hastalığı belirlenme sürecinden sonra, farklı departmanlara ilgili doktorun yönlendirme yetkisi bulunmaktadır.
Dirsek ağrısı yaşayan kişiler, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne, ciddi durumlarda ise Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne başvuru yaparak tedavi olabilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Kol ağrısı nedenleri nelerdir? Kol ayrısı nedenleri boyun fıtığı, omuz patolojileri, kas yırtıkları, dirsekte tenisçi dirseği (lateral epikondilit), ulnar oluk sendromu, bilek eklemindeki patolojilerdir. Kalp hastalıklarında da özellikle kalp krizinde ağrı sol kola veya nadiren de olsa sağ kola vurabilir.
Kollarda meydana gelen ağrılar için, kolları bir süre dinlendirmek önemlidir. Bununla beraber kolların kalp seviyesinin üstünde tutulması, ağrının geçmesi adına uygulanacak başka uygulamalardan birisi olarak tabir edilir. Kolların yüksekte tutulması, ağrıyı hafifletecektir.
Boyundan omuza yayılan ağrılar
Elinizde veya kolunuzda bir karıncalanma hissinin yanı sıra omzunuzda bir ağrı hissediyorsanız, bunun nedeni boynunuzdaki bir sorundur. Boyun kireçlenmesi, ve boyun fıtıkları omuza ve kola giden sinirlerin kök bölümünü etkileyerek omuz ve kola ağrısına yol açabilirler.
El kol uyuşması yaşayan hastaların nöroloji uzmanına başvurması gerekir. Hastalığın sebebi ortaya çıktıktan sonra tedavi yöntemleri noktasında medikal çözüm yöntemleri ele alınır. Özellikle ellerde ve kollarda meydana gelen uyuşmalar, kalp dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunu teşkil edebilir.
Kol ağrısı için fizik tedavi, ortopedi ve nöroloji polikliniğine gitmek gerekir. Hastanın kol ağrısı neden olduğu, nasıl bir tedavi yolu izleneceği ve hastanın yaşam öyküsü gibi durumlar değerlendirilerek bir tedavi yöntemi izlenir.
Sağ Omuz Ağrısı Neden Olur? Sağ omuz ağrısı, egzersiz, eklemleri çalıştırma ve zorlama sonucu oluşan kas, tendinit veya bursit gibi rotator manşet ile ilgili sorunlar ve bağ hasarından kaynaklanır. En yaygın görülen ağrı çeşitlerinden biri olan sağ omuz ağrısı, üstüne yatarak uyuma sonucunda da görülebilir.
El ve kol uyuşmasından şikayeti olan hastaların hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurması gereklidir. Hastalığın sebebi bulunduktan sonra sebebe yönelik olarak medikal tedavi, fizik tedavi ya da cerrahi müdahale ile tedavi edilir.
Kol zayıflığı için en yaygın görülen nedenler yaralanmalardır. Ayrıca kasın az kullanılması ya da belirli kas düzensizliklerinden kaynaklanan kas kaybı, omurgadaki sinirlerin sıkışması ya da buna yapılan baskı ve en son olarak da belirli kalıtsal sorunlar da kollarda güçsüzlüğe neden olabilir.
Sağ kol uyuşması, şeker hastalığı, beslenme bozukluğu, sinir sıkışması, karpal tünel sendromu gibi nedenlerle ortaya çıkar. Sol kol uyuşması ise genellikle kalp krizinin habercisi olarak bilinir. Bu nedenle omuz ağrısı ve kol uyuşması gibi durumları ciddiye almak gerekir.
Omuz ağrısını geçirebilmek için evde yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme – germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımından oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağlamaktadır.
Sinir sıkışması ile karşı karşıya kalındığında beyin ve sinir cerrahisi uzmanlarına başvurmak gerekir. Çünkü söz konusu rahatsızlık beyin ile ilgili bir yapı olarak ön plana çıkar. Ele alınacak teşhis ve tanı ile beraber gerekli tedavi yöntemleri Uzman Doktor kontrolünde gerçekleşir.
Bu durumda boyun bölgesindeki hareketlerde kısıtlamalar meydana gelebilmektedir. Hareketleri gerçekleştirirken bu kişilerde acı hissi oluşabilmektedir. Boyun hareketlerinin kısıtlanması ve ağrıların şiddetlenmesi durumunda mutlaka bir doktora gitmek gerekmektedir. Boyun ağrıları için ortopedi bölümüne gidilmelidir.
Bunların dışında ortopedi; sinir sıkışması, eklem burkulması, menisküs yaralanması, eklem kireçlenmesi ve topuk dikeni gibi hastalıklara da bakmaktadır.
Sağ Omuz Ağrısı ile Belirti Verebilen İç Organ Sorunları
Safra taşı, safra kesesi iltihabı, karaciğer hastalıkları, kadınlarda yumurtalık kistinin patlaması, zatürre (akciğer enfeksiyonu) sağ omuz ağrısı yapabilir. Omuz ağrısı ile beraber karın ya da göğüs ağrısı olması yansıyan ağrı ihtimalini akla getirir.
Değişik nedenlerden dolayı kol ağrısı meydan geldiği durumlarda, çözüm bulmak için öncelikle ortopedi bölümüne gidilmektedir. Genelde bu tür ağrılar için yaşanabilecek olası problemlere ortopedi bölümü bakar. Sinirlerle ilgili sorun yaşandığı zaman ise nöroloji polikliniği bu konuda öne çıkar.
Boyun etrafındaki kaslar, bağlar ve eklemler vücudumuzun uzaysal konumunu ayarlayan çok miktarda alıcılar içerir. Dolayısıyla boyuna ait problemlerde kollara yayılan ağrı, denge bozukluğu, baş dönmesi gibi yakınmalar görülebilmektedir.
Öyle ki birçok uzman, kol ağrısında en önemli tedavinin dinlenmeye yönelik yapılan çalışma olduğunu belirtiyor. Bunun dışında, çeşitli ağrı kesici kremler ve bazı doğal tedaviler, ağrıyı dindirmek için uygulanabilir.
Boyundan kaynaklanan ağrılar bazen boyunda şiddetli hissedilirken, bazı hastalarda ise sırt bölgesine kadar, bazen de kol boyunca uzanabilir. Boyun ve sırt omurgalarındaki eklemleri tutan kireçlenmeler de sırt ağrısı kaynağı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri