Sağa Tehlikeli viraj:İleride sağa doğru viraj var hız azaltılır. Sola Tehlikeli viraj:İleride sola doğru viraj var hız azaltılır. Sağa Tehlikeli devamlı virajlar:İlki sağa olmak üzere devamlı virajlı yola girilecektir.
Sağa Tehlikeli Viraj Levhası T-1a: İleride sağa dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.
Tehlikeli Viraj Yön Levhası T-33b, görüşü artırmak ve sürücülere daha iyi kılavuzluk sağlamak amacı ile güvenli seyir olasılığı bulunmayan keskin virajlarda, tehlikeli viraj işaret levhalarından sonra kullanılır. Tehlikeli Viraj Yön Levhası T-33b bir tehlike uyarı işaretidir.
Favorilere Ekle. Tehlikeli Viraj Yön İşareti: Görüşü artırmak ve sürücülere daha iyi kılavuzluk sağlamak amacı ile güvenli seyir olasılığı bulunmayan keskin virajlarda, tehlikeli viraj işaret levhalarından sonra kullanılır.
Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2a bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
İlgili 43 soru bulundu
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Trafik levhalarının anlamı sadece üzerindeki simgelerden değil aynı zamanda renginden ve şeklinden de gelmektedir. Tehlike uyarı işaretlerinin büyük çoğunluğu kırmızı çerçeveye sahip üçgen şeklindedir. Tehlike uyarı işaretleri T koduna sahip işaretlerdir.
Sağa Mecburi Yön Levhası TT-35a: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Sağa Mecburi Yön Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Sağa Ve Sola Mecburi Yön Levhası TT-35f: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Sağa ve Sola Mecburi Yön Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a: Tehlikeli olduğu düşünülen iniş ya da çıkış eğimli yol kesimlerini gösterir ve sürücülerin düşük vites kullanmaları gerektiğini bildirir. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a bir tehlike uyarı işaretidir.
Doğru viraj alımında ideal sürüş çizgisi “dıştan gir -içe kapan – tekrar dışa açıl” şeklinde olmalıdır. Bir virajı dıştan (yani sağa dönülen virajlarda yolun soluna yanaşarak, sola dönülen virajlardaysa yolun sağına yanaşarak) dönmek esas alınan konudur.
Sağa Tehlikeli viraj:İleride sağa doğru viraj var hız azaltılır. Sola Tehlikeli viraj:İleride sola doğru viraj var hız azaltılır. Sağa Tehlikeli devamlı virajlar:İlki sağa olmak üzere devamlı virajlı yola girilecektir.
Bir viraja yaklaşıldığında,yapılması gereken ilk hareket yavaşlamaktır. Viraj içerisinde kesinlikle frene basılmaması gerekir. Viraja döneceğiniz sürate düşmek için öncesinde fren yapmak ve duruma göre vites düşürmek gerekir. Viraj hazırlık bölümünün yüzde yetmişi uygulama gerektirir.
Yerçekimi ivmesi nedeniyle düşeydeki kuvvet vektörüne karşı, Şekilde "Centripetal acceleration" olarak gördüğümüz merkezcil ivme sayesinde bilye eğimli dairesel yolda dengede kalarak hareket edebilir. Virajların daha güvenli bir şekilde dönülebilmesi için, virajlara eğim verilir.
Viraja yüksek hızlarla girmediğinizde, düz ve kuru bir yolda fren yapmak çok fazla sorun oluşturmayabilir. Virajdan çıkarken araç dengesini koruyabilmek için hafifçe hızlanmak iyi bir fikir olacaktır. “Yavaş gir, hızlı çık” kuralı olarak bilinen bu tekniği uygularken aynalarınızı kontrol etmeyi unutmamalısınız.
Viraja girerken, direksiyon simidini yumuşak ve kademeli olarak çevirmelisiniz. Virajda dönerken fren yapmamalısınız.
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
Tek Yönlü Yol İşareti: Yolun ok yönünde tek yönlü olduğunu bildirir. Tek Yönlü Yol Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac'dan üretilmiştir.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Taralı Alan: Genelde refüj yerine kullanılan bu işaret, taranmış alana girilmeyeceğini anlatır. Azami Hız: Yapılabilecek en yüksek hız seviyesini gösterir. Ters Üçgen: Karşıdan gelene yol verilmesi gerektiğini anlatır.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Hız Sınırlaması Sonu Levhası TT-33, daha önce uygulanmış olan hız kısıtlamasının sona erdiğini bildirir. Bu levhadan sonra yolun durumuna uygun yasal hız limitinin geçerli olduğu anlaşılır.
bir yazar şöyle açıklamış; "bu işaret sisli havalarda görme zorluğu yaşandığından, şerit takibi ve yoldan çıkılmaması için yapılmış bir işarettir."
Girişi Olmayan Yol Levhası TT-4, Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir.
Park yeri levhası anlamı: Bu işaret levhası, işaretin bulunduğu yerde park yapılabileceğini bildirir. Araçlar için park yeri / park alanı olduğunu belirtmek için kullanılır. Sürücülerin, bu levhanın gösterdiği alanlara park edebileceklerini gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri