Bu rapor aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve özel hastanelerden alınabiliyor. Sağlık raporu için kuruma gidildiğinde gerekli adımlar hakkında bilgi verilir. İş için sağlık raporu ise aile hekimi veya iş yeri hekiminden alınabilmektedir.
Bu makalemizde aile hekimliğinden işe giriş sağlık raporu alınabilir mi? sorunun yanıtına göz atacağız. 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışacak olan kişiler işe giriş sağlık raporlarını aile hekimlerinden veya devlet hastanelerinden alabilir.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
Mahallenin kayıtlı olduğu sağlık ocağından alabilirsin sadece. Nüfus cüzdanınla gidiyosun, sıra alıyosun. Muayene olup, hemen rapor alıyosun.
Aile hekiminden işe giriş sağlık raporu alabilmek için; işe girilecek yerin 50'den az çalışanı olmalı ve tehlikeli sınıftaki bir işyeri olmamalıdır. İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer alması halinde sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Aile Hekimi Neden Sağlık Raporu Vermiyor? Aile hekimliğinden sağlık raporunun alınamamasının iki farklı sebebi mevcuttur. Bunlardan ilki, kişilerin kendi aile hekimlerinden sağlık raporu almamalarıdır. Diğeri ise kişilerin ihtiyaçları olan sağlık raporunun aile hekimliğinden alınmamasıdır.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Randevuyu aldığınız tarihte sağlık kurumuna giderek gerekli olan tüm muayeneleri ve testleri eksiksiz yaptırmanız gerekir. Sağlık raporu alma süresi, kurumun işlem politikasına ve yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir ancak genellikle aynı gün içerisinde sağlık raporunuzu alabilirsiniz.
Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapması gerekir. e-Devlet sistemine girdikten sonra sağlık raporunun alınması için sağlık hizmetleri bölümüne giriş yapılması gerekir.
"Aile hekimlerinden kaç gün rapor alınabilir?" sorusunun yanıtına gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebileceği en uzun rapor günüdür. 10 günlük süre tamamlandıktan sonra kontrol için doktora gittiğinizde aile hekimi size tekrar bir 10 günlük rapor yazabilir.
Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Sağlık raporu alabilmek için kişinin ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmesi gerekir. Özel hastaneler, poliklinikler, aile hekimleri ve özel tıp merkezlerine başvuru yaparak sağlık raporu alabilirsiniz.
e-Devlet üzerinden sağlık raporu almak oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Bunun için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer henüz e-Devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerinden veya mobil uygulamalar üzerinden alabilirsiniz.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
Hafta içi her gün saat 09:00 - 17:00 saatleri arası (Sabah saat 09:00' da yapılan başvurularda rapor gün içinde verilmektedir.)
İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.
Bu süreç genellikle 3-5 iş günü sürmektedir.
E-Devlet üzerinden sağlık raporu; vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık raporlarını elektronik olarak alabildikleri bir hizmettir.
Sağlık raporu alabilmek için ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurabilirsiniz. Başvuracağınız sağlık kuruluşu sizi atmanız gereken adımlar konusunda bilgilendirecektir.
İşe giriş sağlık raporunu alabilmeniz için öncelikle işe giriş sağlık raporu vermeye yetkisi olan sağlık kuruluşundan randevu almalısınız. Randevu tarihinizde sağlık kurumuna giderek gereken tüm muayene ve tetkikleri eksiksiz şekilde yaptırmalısınız.
İşe girişlerde sağlık raporunun alınabileceği yerler ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan bir tanesi iş yeri hekimi bir diğeri ise aile hekimleridir. Ancak unutulmamalıdır ki, eğer girilecek olan iş az tehlikeli kategorisinde ise aile hekimlerinin sağlık raporu verme yetkisi bulunur.
Bu raporlar, Dahiliye, KBB, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Nöroloji veya Ruh Sağlığı ve Hastalıkları gibi farklı alanlarda uzman doktorlar tarafından düzenlenmektedir.
Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir. Tam teşekküllü sağlık raporları neden istenir?
İşveren, çalışanın iş pozisyonuna uygunluğunu değerlendirmek ve iş sağlığı güvenliği standartlarına uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür. Bu nedenle, işveren işe alınacak olan çalışanın sağlık raporunu talep eder ve bu raporu ücretini karşılar.
RAPOR PARASI NE KADAR? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği yani rapor parası, kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla sigortalıya ortaya çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri