Turşular direkt olarak ışığa maruz kalmamalıdır. Serin ve gün ışına maruz kalmayacak alanlarda saklanılması gerekir. Sıcak ve sürekli sıcaklığın değiştiği bölgelerde saklanılması, turşunun kısa bir süre içinde bozulmasına neden olacaktır.
Aslında turşu çok hassas dengeler üzerine kurulan bir yiyecek. Oda sıcaklığından tutun da içinde kullandığınız malzemelerin birbirlerine oranlarına kadar birçok farklı nedenden ötürü turşularınız bozulabiliyor.
Turşuyu, ekşimesi için 18-20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin.
Öncelikle 20 dereceyi geçmeyecek sıcaklıkta, güneş görmeyen karanlık bir yerde bekleyecek olan renk renk, eşsiz lezzette turşuları hazırlamak için güz aylarının başlangıcı beklenmeli ki turşunuz olgunlaşmadan bozulmasın.
Hava ile temas eden sebzeler bozulur ve kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Kabı ve besinleri çok iyi temizleyin: Turşu yapılırken kullanılan tüm malzemeler (kap, sebze-meyveler, kaşık, kepçe vs) çok iyi temizlenmiş ve başka herhangi bir şeyle temas etmemiş olmalı.
İlgili 28 soru bulundu
Turşunuzun üzerinde beyazlıklar oluştuysa tüketmeyin!
Turşu suyunun üzerinde oluşan beyazlıklar küf tabakasıdır. Bu beyazlıklar sağlığa faydalı bakteri oranının bozulduğu anlamına gelmektedir. Turşu suyu üzerinde beyazlıklar oluştuğunda tüketmekten kaçınılmalıdır.
Eğer buzdolabı kadar serin bir yeriniz yoksa o zaman buzdolabına sığacak bidon yada kavanozlara yaparak buzdolabında saklayabilirsiniz. Ben turşuları mı buzdolabına sığacak büyüklükte ki kavanoz ve bidonlarda yaparak buzdolabında saklıyorum.
Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.
Artık kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Turşunuz olmasını beklerken tabi ki ara sıra suyunun azalıp azalmadığını kontrol etmeli, eğer azaldıysa içine turşu suyu takviyesi yapmalısınız.
Kaya tuzu ve sarımsak turşunun uzun ömürlü ve sert olmasında en önemli etkenlerdir. Diri bir turşu için malzemeler ufakça delinmelidir. Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır.
Turşu kelimesini duyduğu gibi ağzı sulananlar, tam size göre bir tarifimiz var! Kahvaltıda bile turşu yemeyi seven biz, yaz kış turşusu hazırlayacağız. Yaz mevsimi sebzeleriyle harika ötesi bir turşu olacak.
3. Turşu oluşumu sırasında turşunun üst yüzeyinde beyaz bir tabaka görüyorsanız hemen alın. Çünkü beyaz tabaka küf oluşmasına ve turşunun bozulmasına neden olur. Yumuşamaya ve beyaz tabakaya karşı turşuyu arada kontrol edin.
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi İçin Malzemeler
5 litrelik turşu için; 1 çay bardağı iri kaya tuzu. 1,5 su bardağı üzüm sirkesi.
Kaynar su ile Kütür kütür Salatalık Turşusu ✔️ 2 Günde Yenmeye Hazır 👌 2-3 sene saklayabilirsiniz ✔️ ✔️ Turşu için taze ve sert Salatalık seçin ✔️ Kavanozları kapatmak için mutlaka yeni kapak kullanın ✔️ Kullanacağınız kavanoz ve kapaklar temiz olsun ✔️ 1 lt kavanoz için tepeleme 1 yemek kaşığı kaya tuzu kullandım çok ...
Salatalık turşu suyu bulandı ne yapmalıyım? Bulanık turşu suyunu düzeltmek için en olay yol turşunun üzerine 1 bardak kadar mor lahana eklemek olacaktır bu basit yöntemle hem turşunuz daha lezzetli hale gelecek hem de turşu suyunuz pembe bir renkte olacaktır.
Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin. Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
Karışık sebze turşuları, lahana turşusu, salatalık turşusu ve yeşil zeytin turşusu probiyotik özellik taşıyabilir. Ancak açıldıktan sonra buzdolabında saklanarak, en fazla üç ay içinde tüketilmelidirler.''
2 hafta içinde Kaynar (Sıcak) Su İle Karışık Turşumuz yenmeye hazır. Arzu ederseniz serin bir yerde kış için uzun süre muhafaza edebilirsiniz..
Turşunuzu saklamadan önce 2-3 saat boyunca ters bir şekilde bekletiniz. Bu adım aralarda kalmış hava kabarcıkları bir yerde toplanacaktır. Kavanozu tekrar çevirdiğinizde de hava kapağın tam altında kalacaktır. Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız.
Turşu kavanozunun sakladığı yer, yalnızca karanlık olmamalı. Cam kavanozları yerleştirdiğiniz dolabın, nemlenmeyen kuru ve soğuk bir ortama sahip olması gerek. Böylece turşular çok daha uzun süre taze kalabilir.
Turşuyu kurmak için plastik şişeler seçiyorsunuz
Bu sağlığınız açısından çok büyük bir yanlış. Aksi takdirde kaya tuzu, sirke gibi ürünler bekleme esnasında plastik malzeme ile kimyasal reaksiyona geçer ve sağlığınıza büyük zarar verebilir. Bu yüzden mutlaka büyük cam kavanozlar kullanın.
Kavanozun ağzına kadar ( malzemelerin üzerini kaplayacak şekilde) kaynar su eklenir ve bekletilmeden kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Ertesi gün düz çevrilir. Hazırlanan turşu serin bir yere kaldırılır.
Şişme ve iç boşalması: Turşularda görülen önemli bir diğer bozulmada gerek doku solunumu gerekse mikroorganizma aktivitesi sonucu oluşan CO2'in ürün içinde birikerek şişmesi ve iç boşalmasıdır. CO2'in çözünürlüğü ham madde bileşimindeki azota göre daha fazladır.
Turşunun köpürmesi, nohut gibi yardımcılar sayesinde fermantasyonun hızlı olduğunun kanıtıdır. Bu durumda endişelenmeniz gereken bir şey yok.
SOĞAN VE SİRKE
2-3 adet kuru soğanın kabuğunu soyun ve sirke içerisine koyun. Daha sonra bu soğan ve sirke karışımını, hazırlamış olduğunuz turşuya ekleyip 3-4 hafta bekletin. Süre sonunda turşudaki tuz oranının azaldığına şahit olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri