Glikolik asit + Salisilik asit Bu yüzden ikisini birlikte kullanmayın! Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir.
C vitamininin salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formu ile birlikte kullanılması önerilmiyor. Bu içerikleri üst üste kullandığında, birbirlerinin etkilerini nötrlüyorlar ve tahrişe neden olabiliyorlar.
Salisilik Asit Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? Salisilik asit kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta cilde uyguladıktan sonra güneşten korumaktır. Aksi takdirde leke görünümünü azaltmak yerine arttırabilir. Bu sebeple Salisilik asit kullanırken mutlaka spf 50 içeren bir güneş kremi de kullanılmalıdır.
Benzoil peroksit özellikle ciltteki lekeler ve sivilceler için oldukça etkili bir içeriktir. Salisilik asit de benzer özelliklere sahip yaygın kullanımı olan bir maddedir. Bu iki bileşen de cildin sağlığını korumak için birlikte kullanıldığında daha etkili olmaktadır.
HANGİ ASİTLER BİRLİKTE KULLANILMAZ? İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol) “AHA'lar ve BHA'lar kesinlikle birleştirilebilir.
İlgili 43 soru bulundu
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Salisilik asit aslında bir BHA'dır. Lekelerle savaşan glikolik asit, kuru cildi nemlendiren laktik asit ise çok bilinen AHA'lardır.
Bunun yanında salisilik asit kullandıktan sonra mutlaka güneş kremi sürmek önemlidir. Cilt hassasiyeti oluşturacağından doğrudan cilde gelen güneş ışınları lekelenme yaparak cildin zarar görmesine neden olabilir.
Cilt Bakımında Salisilik Asit
Yaz aylarında da kullanıma uygun olup; Arbutin, Niacinamide ve Azelaik asit içeren ürünlerle birlikte kullanıldığında ciltte gözle görülür olumlu etkileri oluyor. Bölgesel olarak uygulanabildiği gibi cilt tipine göre göz çevresi hariç tüm yüze de uygulanabilir.
C vitamini ve Salisilik Asit içeren ürünleri hem gündüz hem de gece bakım rutinimizde kullanılabilir. Ancak her zaman söylediğimiz gibi, mutlaka gündüz rutininde güneş koruyucu kullanmalısın.
Salisilik asit içeren serumlar: Cildi iyi bir şekilde temizledikten sonra, nemlendirici adımından önce kullanılabilirler.
En az dakika yüzünüzde beklettikten sonra durulamanız gereken bu jel, sahip olduğu kıvam sayesinde kullanım kolaylığı sunar. Salisilik asit içeren tonik, jelden sonra yüze sürülür ve durulaması gerekmez.
Salisilik asit tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur ve her gün kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu salisilik asitin sahip olduğu asit yüzdesidir. Eğer normale oranla daha hassas bir cilt yapınız varsa salisilik asit içeren ürünleri uzman fikri alarak cilt bakım rutininize dahil etmelisiniz.
Özellikle ergenlik döneminde çok sık görülen sivilceler, kolay kolay geçmeyen cilt sorunları arasındadır. Salisilik asit siyah nokta etkili ürünler, bu problemlerin giderilmesi için oldukça pratik kullanımlara sahiptir. Bu seçenekler, gözeneklerin tıkanmasını önler ve zamanla siyah noktaların da oluşumuna engel olur.
Salisilik asit, bir gıda koruyucu, bir bakteri öldürücü ve bir antiseptiktir.
Dermatolog, estetisyen ya da başka bir cilt bakım uzmanının verdiği rutini uyguluyorsanız ve bu rutinde serumları üst üste sürmek yer alıyorsa muhtemelen sorun olmayacaktır. Bu uzmanlar, rutininizde yer alan adımların birlikte uygulanabilmesi için eğitim almışlardır.
Niacinamide ile kullanılmaması gerekenler arasında retinol ve C vitamini gelmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı takdirde Niacin'e dönüşür. Retinol ve niacinamide birbirinin etkilerini azaltan bileşenlerdir. Bu yüzden ikisi birlikte kullanıldığında güçlü etki görülmez.
Siz de azelaik asit, salisilik asit, niasinamid, retioid, hyaluronik asit gibi içerikleri yaz aylarında kullanılırken dikkat etmeniz gerekenleri ve güneşten korunma için yapabileceklerinizi videoda bulabilirsiniz.
Niacinamide Ne Sıklıkla Kullanılır? Sabah ve akşam olarak günlük bazda kullanılabilir bir içeriktir. Fakat kullanım sıklığı ürüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tıpkı Niasinamid gibi diğer tüm cilt bakım ürünlerinde de tek kullanım ile mucize beklemek doğru bir yaklaşım olmaz.
Ayrıca salisilik asit ve azelaik asitler de komedon tedavinde başvurulan yöntemler arasında yer alır.
Karma bir cilde sahipseniz ve yüzünüz çok fazla sivilce içermiyorsa sivilce izlerin olduğu bölgeleri günlük olarak yıkayabilirsiniz. Bunun yanında organik asit olan benzoil peroksit ve salisilik asit içeren ürünlerden yararlanmak cilt temizliğini sağlayarak sivilce izlerine iyi gelecektir.
Salisilik asit özellikle C vitamini içeren ürünler ile birlikte kullanıldığında göz altı morluklarının iyileşmesine ve göz altlarındaki sarkmaların sıkılaşmasını sağlar. Bunun yanında cilt kırışıklarının da giderilmesine yardımcı olur. Cilde faydalarının yanı sıra saçlar için de oldukça etkilidir.
Salisilik asit, betain salisilat ve salix alba BHA içeriklerinden birkaçıdır. Salisilik asit, diğer BHA'lardan daha güçlü ve daha etkili olduğu için sıklıkla tercih edilir.
Beta hidroksi asidin kısaltması olan BHA, daha çok güneş ve akne sorunları yanı sıra, kırışıklık ve ince çizgi görünümlerini azaltarak cilt dokusunu da iyileştirmek için kullanılan ve topikal olarak uygulanan bir asit türüdür. Daha çok salisilik asit adı altında cilt bakım ürünlerde yer alır.
Hyalüronik asit, cildin nemini koruyan bir bileşendir ve AHA BHA serumlarından sonra kullanılması önerilir. Hyalüronik asit, cildinizin nemini koruyarak daha sağlıklı bir görünüm sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri