Montaj Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Montaj sırasında bakır boru, drenaj hortumu, ara bağlantı kabloları ve enerji kablolarına eklemeler yapılmamalıdır. Her kapasite için en düşük borulama uzaklığı 3 metredir. Bu aralığın altına düşüldüğünde çalışma verimliliğinde problemler yaşanması muhtemeldir.
İlk olarak, dış ortam havasının üzerinden rahatça dolaşabileceği bir yere yerleştirilmelidir. Eğer klima, genellikle ısıtma amaçlı kullanılacaksa dış üniteyi güneye takmak en uygun seçenektir. Klima, genellikle soğutma amaçlı kullanılacaksa dış ünitenin kuzeye yerleştirilmesi en iyi verimi sağlayacaktır.
Hava sirkülasyonu optimum sağlanırken, aynı zamanda klimanın doğrudan üflediği yerde uçuşacak cisimlerin (çalışma masasının üzeri, perdeler, alev vb.) olmamasına dikkat edilmelidir. İç ünitenin montaj yeri, yanıcı gazlara yakın olmamalı ve mutfak cihazlarının bulunduğu yağlı ortamların üzerine yerleştirilmemelidir.
Yüksek havalandırma ve soğutma performanslarıyla, güçlü motorlarıyla ve etkileyici BTU'larıyla ortamlarda serin rüzgarlar estiren salon tipi klima modelleri genellikle çok büyük mekanlarda tercih edilirler. Salon tipi klima evde kullanılır mı diye soranlara maalesef bu kötü haberi vermeliyiz.
İlgili 21 soru bulundu
Genel olarak klimalar günün 24 saati çalışan cihazlar değildir. Bu nedenle aylık kullanım hesaplanırken klimanın günde 10 saat kullanıldığı göz önünde bulundurulmuştur. A sınıfına mensup 12000 BTU gücüne sahip bir klimanın aylık enerji tüketimi 324 kWh iken salon tipi bir klimanın aylık tüketimi 657 kWh'tir.
Salon tipi klima dış ünite ve iç üniteden oluşur. İç ünite kullanmak istenilen bölgeye, dış ünite ise atmosfere doğru monte edilir. Kapalı balkon klima dış ünite çokça tercih edilen bir seçenektir.
Dış ünitesiz duvar tipi klimalar dış ortama bağlantısı olmadan çalışır mı? Dış ünitesiz klimaların arkasındaki borular, kondanser havasının dışarı atılması için mutlaka dış ortama bağlanmalıdır. Bu borular bağlanmazsa, klimanız ortamdan aldığı ısıyı tekrar ortama verecek ve bulunduğu mekanı soğutamayacaktır.
İlk yapılacak işlem, birinci askı ayağının yerini tespit etmektir. Dış ünitenin yüksekliği ve bakır boru bağlantılan göz önünde bulundurularak birinci ayak delikleri işaretlenir. Delme işlemi esnasında delik, delinen duvara tam dik gelecek şekilde değil aşağıya doğru hafif bir eğim verilerek delinir.
Tıpkı bir buzdolabı gibi dikey ve ayaklı bir görünüme sahip olan salon tipi klimalar, etki alanı itibarıyla daha çok büyük alanlarda tercih ediliyor. Ofis, hastane, mağaza, alışveriş merkezi, restoran, sinema, toplantı salonu, okul, eczane salon tipi klima modellerinin yaygın olarak tercih edildiği yerler.
Klima montajlarında, evin elektrik tesisatından (Buat, sigorta panosu vb.) klimanın yanına konacak şaltere (V Otomat) kadar olan kabloyu uzman bir elektrikçinin çekmesi gerekir. Klimanın yanına konan şalter ile ürün arasındaki kablo bağlantısını yetkili servis yapar.
Klima montajı için tahmin edilen ortalama süre 30-45 dakika arasında değişmektedir. Klima montaj süresi klimanın türü, kaç üniteden oluştuğu, kurulumun yapılacağı yer, boruların uzunluğu gibi etkenlere göre farklılaşır.
Sistemin çalışmasını sağlayan soğutucu akışkan gaz, üretim esnasında dış ünitelere koyulur. Bu işlem yapılmadan önce dış ünite içerisine vakumlama yapılması gerekmektedir..
Sigorta şart değil . Ama prizden fişli kullanımda iyi değil.24 luk makine için kendine ait hat çekilse daha iyi olur.
Adından da anlaşılacağı gibi salon tipi klimalar, geniş iç mekanlarda ve özellikle salonlarda kullanılan klima modellerine verilen isimdir. Buzdolabı gibi ayaklı ve dikey görünümlü olan salon tipi klima, düşük ortam sıcaklıklarında sorunsuz çalışan ve güçlü ısıtma/soğutma kapasitelerine sahip olan klimalardır.
Salon tipi klima, homojen hava dağılımını güçlü fan sistemleri sayesinde sağlama özelliğine sahiptir. Genel anlam da ek ısıtıcı takviyesi vardır. Bu nedenle ısı pompası daha düşük ortam sıcaklığında bile ısıtma sistemini destekler. Klimanın sorunsuz sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
İş yeri, büyük toplantı salonu, mağaza, market, alışveriş merkezi gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu geniş mekânlarda tercih edilen salon tipi klima modelleri genellikle 24.000 BTU kapasiteye sahip bulunur. 24.000 BTU'luk bir salon tipi klima en hızlı kullanımda saatte 2,19 kW elektrik tüketir.
Klima fan ayarı yüksek ise ve iç ünitedeki nem miktarı fazlaysa buzlanma durumuyla karşılaşabilirsiniz. Bu durumu önlemek için fan ayar hızını düşük tutmaya dikkat edin. Klimanızın kumanda modeli kapaklı ise; kumandanın sağ üst köşesindeki açma/kapama düğmesine basın.
Klima sistemleri genellikle 20 ile 16 amper arası bir sigorta sistemine ihtiyaç duyarlar. Bu birimin ihtiyaç duyduğu amper seviyesi klimanın fan gücü, Btu kapasitesi gibi özelliklere bağlı iken, VRF klima sistemlerinde dış üniteye bağlı iç ünite sayısı ile de doğrudan bağlantılıdır.
En hızlı kullanımda saatte 2,19 kW elektrik tüketen 24000 BTU salon tipi bir klimanın saatlik enerji tüketim maliyeti yaklaşık olarak 4,5 TL'dir. Günlük 8 saat kullanım halinde ortaya çıkan aylık elektrik sarfiyatı ise 1,124 TL civarında olur.
Bilgi. 48000 BTU klimaların Inverter olan salon tipi modelleri tek faz ile çalıştığından sanayi elektriği gerektirmez. Inverter olmayan salon tipi modeller ise 3 fazlı ve sanayi tipi elektrik ile çalışır.
Evet, Klima A+++ yüksek enerji verimliliği sayesinde enerji tasarrufu sağlar ve elektrik faturalarınızı düşürür. Klima A+++ modelleri pahalı mı? Klima A+++ modelleri genellikle diğer modellere göre biraz daha yüksek fiyatlı olabilir, ancak uzun vadede enerji tasarrufu sağladıkları için maliyeti karşılarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri