- Kremsiz şampuan ile cam silme işlemi en çok kullanılan yöntemlerden birisidir. Kova içerisinde konular kremsiz şampuanlı su ile önce camlar silinmeli daha sonra ise kuru bir bez ile kurulama işlemi yaptıktan sonra kese kağıdı ile tekrar silinmelidir. Yapılan bu işlem ile camların pırıl pırıl parladığını göreceksiniz.
Şampuanla cam silme en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Kovanızın içine koyacağınız kremsiz şampuanlı su ile önce camlarınızı siliyorsunuz. Sonra kuru bir bezle kurulama işlemini yaptıktan sonra kese kağıdı ile tekrar siliyorsunuz.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Adım: Cam Nasıl Silinir? (Pratik Cam Silme)
Camları yukarıdan başlayıp aşağıya doğru silmelisiniz. Böylelikle temizlediğiniz camların su damlalarıyla yeniden kirlenmesini engellersiniz. Cam silerken dışarısını enine, içini boyuna ( ya da tam tersi) hareketlerle silin.
İlgili 18 soru bulundu
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır. Pencerelerin dış etkenlerden alacakları zararı en aza indirgemek için , pencere iç ve dış yüzeyleri ortalama 15 günlük periyotlarla temizlenmelidir.
Sirke ile cam temizleme
Temizleme konusunda vazgeçilmez olan sirke burada da kullanılıyor. Püskürtmeli bir şişeye 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı ekleyerek camlarınızı silebilirsiniz. Sirke ile silinen camlar, pırıl pırıl bir görüntü elde edecektir.
Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız yeri bol suyla birkaç defa durulamayı unutmayın.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin. Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Tüm saç tipleri için kullanımı uygun olan şampuan saçı derinlemesine temizler. Saçı yağdan, kirden ve şekillendirici kalıntılarından tamamen arındırır. Deniz suyu ve klorun saçı yıpratan zararlı kalıntılarını etkili biçimde temizler. Saçın doğal nem dengesini koruyarak kurumasına mani olur.
Şampuanlar, saça uygulandığında suyla birlikte köpürerek saçı temizler. Kepek sorunu olan saçlar için tercih edilen arındırıcı şampuanlar nasıl saç derisini tedavi ediyorsa, normal yıkanan saçların temizliği de saç derisinin temizlenmesiyle sağlanır.
Cam temizliğinde mikrofiber bez, toz bezi ya da gazete kağıdını cam silme materyali olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra cam silme suyu, sirkeli su, yumuşatıcı karıştırdığınız su, sabunlu su gibi temizleme suyu hazırlayabilirsiniz.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Cam ocaklarınızı; çamaşır suyu katkılı Porçöz Yağ Çözücü, bir çift eldiven ve bir bez ile zarar vermeden kısa sürede temizleyebilirsiniz.
CAMLARI SİLMEDEN ÖNCE PVC TEMİZLİĞİNİ YAPIN
Pvc pencere köşelerini süngere bulaşık deterjanı veya cif dökerek kir ve lekelerden arındırabilirsiniz.
Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın
Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.
bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. bir çay kaşığı zeytinyağı. 2 su bardağı da kaynar su. hazırladığımız karışımı. camlarımıza sıkıp. istediğiniz herhangi bir cam bezi olur.
Suya az bulaşık detarjanı(parlaklık için) , çamaşır suyu koy. Islak bezle sil ardından kurumadan kuru pamuklu bezle (eski atlet olur) kurula.
Beyaz sirkeyi, bir miktar şampuan ve su ile karıştırarak bir kabın içine koyun. Karışımı camın üzerine sıkarak temiz bezle camı kurulayın. Kurulama işlemi için gazete kâğıdını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede cam üzerinde damla ya da leke kalma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.
Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir.
Bulaşıkların parlatılmasında etkili kimyasallar olan bulaşık deterjanları ve parlatıcılar, camların temizliğinde de etkilidir. Cam temizleme suyuna birkaç damla elde yıkama bulaşık deterjanı ya da bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri