Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Samsunda kimler yaşadı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Samsunda kimler yaşadı?

Kaşkaların ardından Hitit dönemini yaşayan şehir, MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında birkaç kez el değiştirmiş ve devamında Pers hâkimiyetine girmiştir. Perslerin ardından Makedonya, Pontus, Roma, Bizans egemenliği gören Samsun, bunların ardından bir Ceneviz kolonisi hâline gelmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Samsun'da kimler yaşadı?

Yerleşim geçmişi MÖ 60.000 yılına dek uzanan Samsun'a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır. Kaşkaların ardından Hitit dönemini yaşayan şehir MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında sürekli el değiştirmiş ve bu yıldan itibaren Pers hâkimiyetine girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Samsunun ilk ismi nedir?

Anadolu Selçukluları zamanında Samsun`un Müslüman yerleşim yerleri 1.185 yılında Anadolu Selçuklu hakimiyetine geçmiştir. İlk defa Amisos ismi Selçuklular tarafından Samsun olarak değiştirilerek kullanılmaya başlanılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dhmi.gov.tr

Samsun Türk malı mı?

İşte, her alanda görülen Samsung firması hakkında merak detaylar. Samsung, Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan ve merkezi Güney Kore olan dünyaca ünlü bir şirkettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Samsun nereden ayrıldı?

Mustafa Kemal Paşa 20 Eylül 1924`te tekrar Samsun`a geldi. Vezirköprü ilçesi Amasya ilinden ayrılarak Samsun`a bağlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: habergazetesi.com.tr

Samsun Şehri Tarihi - Sesli Anlatım

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Samsunlu Laz mı?

Bölge dışında ise Karadenizlilerin kendilerini Laz olarak ifade ettikleri görülür. Ancak bölgede yaşayanlar için Laz, daha doğudakilerdir. “İstanbul'da Samsunlular ve Sinoplular dahil bütün Karadenizlilere Laz derler; Sinoplular Samsunlulara, Samsunlular Trabzonlulara, Laz derler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lazenstitu.com

Samsun'da hangi beylik vardı?

Osmanlı İmparatorluğu dönemi. 1395 yılında Candaroğulları Beyliği'nin elinde bulunan Samsun kısa bir süreliğine Kadı Burhâneddin Devleti tarafından ele geçirilmiş, Kadı Burhâneddin'in ölümünün ardından 1398 yılında I. Bayezid Samsun'u Osmanlı topraklarına katmış ve Bulgar çarının oğlu İskender'i vali tayin etmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Samsun sahibi kimdir?

Yüksel Yıldırım günümüzde Samsunspor Futbol Kulübünün tek sahibi ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanıyken 20 Şubat 2020 tarihinde Samsunspor Kulübünün de başkanlığına seçilmiştir. Samsunspor, aynı sezon sonunda 2. Lig şampiyonu olarak üst lige yükselirken iki sezon sonra aynı başarıyı bu sefer 1.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Samsun neyi ile meşhur?

Kestane balı, erik pestili, kırçan, kaldırayak ya da galdirik, madımak, Terme pirinci gibi özel ürünler, doğanın sunduğu eşsiz lezzetlerdir.
  • Çarşamba Fasulyeli Mısır Çorbası
  • Terme Pidesi.
  • Kavak Kaz Tiriti.
  • Çarşam Keşkeği.
  • SalıpazarıKestane Balı
  • Yakakent Mantısı
  • Bafra Nokulu.
  • Samsun Simit.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hilasotel.com

Samsun isminin anlamı nedir?

Şehrin adının tam olarak ne anlama geldiği kesin değildir, ancak çeşitli teoriler bulunmaktadır. Bazı araştırmacılara göre, "Amisos" kelimesi, yerel bir dilden türemiş olabilir ve "balıkçıların yeri" veya "balıkçı kasabası" gibi anlamlara gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: habergazetesi.com.tr

Samsunda hangi Türk boyu var?

#Samsunda hangi Türk boyu var? Samsun'da özellikle Laz ve Çepni Türk boyları yer almaktadır. Lazlar, Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz kıyılarına yerleşmiş bir Türk boyudur. Samsun'un kıyı kesimlerinde ve özellikle Rize'ye doğru olan bölgelerde Lazlar yaşamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: habergazetesi.com.tr

Samsunun simgesi nedir?

Samsun'un simgesi sayılan bronz Atatürk heykeli, Samsun halkı tarafından Avusturyalı heykeltıraş H. Kriphel'e yaptırıldı. Heykel bir Alman vapuruyla 15 Teşrinisani 1931 günü Samsun'a getirildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.gov.tr

Samsun Trabzondan ne zaman ayrıldı?

Samsun Trabzondan 1924 yılında ayrıldı Samsun Vilâyet Yıllığına göre.Samsunda eski Trabzon gibi çok tabii ve çok güzeldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Samsunda yaşayanlar nereli?

Samsun'da dışarıdan gelenler arasında en çok Ordulu, en az Hakkarili yaşıyor. Başka illerin nüfus kütüğüne kayıtlı olup Samsun'da ikamet edenlerin başında Ordulular geliyor. Bunu Trabzon, Amasya, Giresun ve Tokatlılar takip ediyor. En az ikamet edenler ise Hakkarililer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Samsun neden önemli?

Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığında önüne geçilemeyen bir bağımsızlık ateşini yakmış oldu. Samsun'un önemi, sadece bir görev gereği değil, yurdun kurtuluşunun da başlangıcı olarak tarihlere geçti. Atatürk Samsun'a çıkarak itilaf devletleri tarafından işgal altında olan memleketin kurtuluşu için ilk adımı attı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Samsunda Rum var mı?

Yüz binlerce muhacir, mağdur ve mazlum... Pontus Devleti kurma hayalleri içinde bulunan Rumlar, Osmanlı Devleti'nin savaşlarla yıprandığı işte böylesi bir dönemde çeteleşmeye başladılar. Samsun köylerinin civarına yerleşen bu Rumlar, ilk çeteleri kendiliğinden kurdular.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsunkavak.bel.tr

Samsun en çok ne yetişir?

Samsun lahana, taze fasulye, turp ve biber üretiminde 1. sırada yer alırken ve biber üretiminde 2. sırada yer almıştır. Samsun'da en çok ekilen ürünler biber, yeşil fasulye, lahana, pırasa, domates, karpuz, kavun, patlıcan, marul, ıspanak, karnabahar gibi sebzelerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Samsun'un en ünlü yemeği nedir?

Samsun yöresel mutfağında fasulye diblesi, turşu kavurması, karalâhana dolması, mısır çorbası, tirit, keşkek, ekşili, kaz asması, katık böreği, içli mantı, kapalı kıymalı pide ve fındıklı baklava ile kıvratma ve nokul çeşitleri en dikkat çeken yemeklerdendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.com.tr

Samsun'un neyi meşhur tatlı?

Samsun'un Tatlıları

Samsun'da tadabileceğiniz tatlılar arasında kıvratma, kocakarı gerdanı tatlısı, nokul, fırında kabak tatlısı ve palüze bulunmaktadır. Bu tatlılar arasında özellikle nokul Samsunlular tarafından önerilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Samsun halkının kökeni nedir?

Samsuna yerleşen ilk topluluk MÖ 5000 -3500 arasında Samsun'a gelen Kaşkarlar olarak bilinmektedir. Kaşkarlardan sonra Samsun sürekli el değiştirmiş ve en son Pers hakimiyetine girmiştir. Perslerden sonra Makedonya, Pontus, Roma, Bizans egemenliği yaşayan Samsun bunların ardından bir Ceneviz kolonisi haline gelmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsungazetesi.com

Samsunda ne üretilir?

Yetiştirilen ürünler buğday, arpa, çeltik, fasulye, soya fasulyesi, nohut, şekerpancarı, tütün, ayçiçeği, şeftali, fındık ve elma başta olmak üzere çok çeşitlidir. Havza ilçesi nüfus bakımından bölgede orta seviyelerde yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Sampa nın sahibi kim?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tarık ALTUNCU'ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.gov.tr

Samsun Daha önce nereye bağlıydı?

Osmanlı devleti Samsun'u idareleri altına aldıktan sonra Samsun merkezli Canik Sancağı'nı oluşturulmuştur. Canik Sancağı, bugün Ordu' ya bağlı olan Fatsa ve Ünye'yi içine almakta, Bafra ve Kavak'a kadar uzanmaktaydı. Canik, Tanzimat'a kadar şeklen Trabzon'a bağlı gibi görünse de resmen Sivas eyaletine bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.com.tr

Samsun Çarşamba ismi nereden gelir?

İlk defa 1370 yılında Sarıcalı Mahallesi ve Kuş Doğanlı köylerinin bulunduğu mevkide büyük bir panayır kurulmuş, Çarşamba günü olması nedeni ile bu panayıra Çarşamba Panayırı denilmiştir. Bu pazaryeri sonradan değişmiş ve adı tüm ovaya verilmiş olup, 600 yıldan beri tüm ovanın adı olarak anılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: carsamba.gov.tr

Samsunda tarihi kalenin adı nedir?

Kale, Samsun Atakum ilçesi Çatmaoluk ve Kulacadağ Köyleri arasında kuzey, güney ve batısı Karadere Çayı ve kollarıyla sınırlanan yüksekçe bir platonun ilk yamacında kurulmuştur. Uzunluğu yaklaşık 350 m, genişliği ise 50-70 m'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.ktb.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT