QLED televizyonların panellerinde, Samsung kendi geliştirmesi olan 'Quantum Dots' teknolojisini kullanıyor.
QD-OLED paneller için LG'den tedarik sağlayacak
Bununla birlikte dünyanın tek OLED panel üreticisi LG ile anlaşan Samsung'un, panel tedariğine başladığı ve ilk televizyonlarını Temmuz ayında piyasaya süreceği bildiriliyor.
Şu anda en iyi bir panel türü olarak kabul edilen OLED TV'ler Organic Light Emitting Diode, yani Organik Işık Yayan Diyot anlamından gelmektedir. LED TV'lerdeki tek arka aydınlatma teknolojisine göre fark yaratan OLED TV'lerde her pikselin kendisini aydınlatan bir teknolojisi bulunur.
QLED televizyonlar, genellikle daha yüksek parlaklık ve canlı renkler sunar. Ancak, siyah renkte tamamen kapanma sağlayamadıkları için OLED'e kıyasla kontrast oranında biraz daha zayıf kalabilirler. OLED televizyonlar ise piksellerin tamamen kapanabildiği için daha yüksek kontrast oranı ve daha doğal renkler sunar.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
İlgili 21 soru bulundu
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Lg Oled Tv'nin Ömrü Sadece 8 Yıl.
Arkadaşlarınızla ve ailenizle aydınlık bir ortamda TV izlemeyi seviyorsanız büyüleyici kalitede parlaklık ve renk doğruluğu sunan QLED TV'ler sizin için doğru seçim olacaktır. Ancak daha karanlık ortamlarda TV izlemeyi seviyorsanız siyahları doğru şekilde işleyen OLED TV'ler gözde tercihiniz olabilir.
Qled'in renkleri oldukça pastel parlak ve yapmacık renklerdir. Daha Gerçekçi renkleri oled verir. 3. Maksimum kullanım ile 20 yıllık panel ömrü oldukça iyi bence. Eskidenmis o 20 yıl bir elektronik eşyanın kullanılması.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
En İyi TV Markaları
Televizyon dünyasında öne çıkan markalar arasında Samsung, LG, ve Sony öne çıkıyor. Bu markalar, kaliteli ürünleri ve güvenilir performansları ile bilinir. Özellikle Samsung'un QLED serisi, LG'nin OLED modelleri, ve Sony'nin BRAVIA serisi, piyasadaki en iyi televizyonlar arasında yer alıyor.
Odanızdaki izleme alanınızın 40 derecelik açısının ekranı kapsaması gerekmektedir. Bunu hesaplamak için TV'nizin ekran boyutunu 1.2 katı ile çarparak mesafeyi bulabilirsiniz. Örneğin ekran boyutu 55" ise bu boyut 140 Ekran'a denk gelmektedir, 140 cm ile 1.2'yi çarparsak yaklaşık 1.7 m'lik bir mesafe bulmuş oluruz.
TCL, CSOT bölümünün Samsung'un amiral gemisi 8K TV'si için ekran panelleri ürettiğini açıkladı. Bilmeyenler için, CSOT, TCL'in ekran paneli üretim bölümü ve LCD panelleriyle ünlü. Samsung QNC990 modelinde kullanılan VA panel, CSOT'un kendi bünyesinde geliştirdiği HVA teknolojisini kullanıyor.
Samsung QLED
Birçok üst seviye LED televizyon gibi QLED televizyonlar da LED arka aydınlatma plakalı LCD panel kullanıyor.
Güney Kore'nin önde gelen iki teknoloji firması LG ve Samsung, global pazarda da birbirlerine göre mi hareket ediyor? Bilindiği üzere Samsung ve LG, aynı topraklardan çıkma iki dünya markası. Teknoloji dünyasına adına önemli işler çıkaran bu iki firma, genel anlamda ezeli bir rekabetin de iki kutbunu oluşturuyor.
Reuters'in haberine göre Samsung ve LG, OLED panel üretimi için anlaşmaya vardı. LG, 2024 yılında Samsung'a 77 ve 83 inçlik 2 milyon OLED panel teslim edecek. 2025 yılında bu rakam 3 milyona, 2026 yılında ise 4 milyona çıkacak.
Ekran yanmasına 10 yıl garanti
Şirketin QLED inovasyonu konusundaki kararlılığı ve ürünlerine duyduğu güven, teknolojinin her bir parçasını yaratırken tüketicilere verdiği önceliğe dayanıyor. Bu kararlılığın en büyük göstergesi ise Samsung QLED TV'lerin 10 yıl boyunca ekran yanmasına karşı garanti kapsamında olması.
OLED ve QLED, günümüzde televizyon teknolojilerinin en popüler iki türüdür. OLED, organik hafıza teknolojisini kullanırken, QLED, kuantum nokta teknolojisini kullanır. Her iki teknoloji de yüksek görüntü kalitesi sunarken, OLED QLED farkı, seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdir.
QLED televizyonlar ise, LCD teknolojisine benzer şekilde çalışırken daha ileri bir LED aydınlatma sistemine sahiptir. Bu sayede, daha parlak renkler ve daha yüksek bir kontrast oranı elde edilir. QLED televizyonlarda ayrıca, bazı modellerde yer alan yerleşik bir akıllı özellikler de bulunur.
Bu türden ilk üretici nakliye TV'leri Sony'nin 2013 yılında bu teknolojiye yönelik ticari markası Triluminos'tur.
Neo QLED 8K'nin sahip olduğu 8K Nöral Kuantum İşlemci, yapay zekâ özellikleri sayesinde ekranda görünen nesneleri gerçek zamanlı analiz edebiliyor. Uyarlanabilir Ses özelliği ise ekrandaki hareketi izleyerek sesle eşleştirebilmesini ve hoparlörler arasında otomatik geçiş yapılabilmesini sağlıyor.
QLED TV, Quantum dot teknolojisiyle tasarlanmış bir TV'dir ve QLED TV'leri geleneksel TV'lerden ayıran şey bu Quantum dot malzemedir. Peki Quantum dot nedir? Quantum dot, nano ölçek boyutunda ultra ince yarı iletken bir malzemelerdir. Bu noktalar, parçacık boyutuna göre farklı ışık renkleri üretir.
Bazen hareketli görüntülerde OLED pikseller kendini geç yeniler. Bu nedenle ekranda birkaç saniyeliğine eski görüntünün izleri kalabilir. Bu yanma sorunu değil teknik bir kısıtlamadır ve kendiliğinden geçer. Burn-in ise ne yazık ki kalıcıdır.
Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir.
Bu bakımdan televizyon renk ayarında parlaklığı %50 olarak, yani genellikle varsayılan oranda bırakmak en idealidir. Ton ayarını ise %0'a çekmelisiniz. Kontrast %70 ila 80'in üzerine çıkmamalı. Keskinliğin ise %10 ila 15 bandında olması da iyi bir oran kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri