Güç düğmesini basılı tutun Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
Telefonu yeniden başlatmak için güç düğmesini en az 15 saniye basılı tutun. Telefon açılmazsa pil bitmiş olabilir. Telefonunuzu standart bir şarj cihazıyla en az 30 dakika şarj etmeniz ve ardından tekrar denemeniz önerilir. Güç düğmesine ve ses düğmesine aynı anda basarsanız, bu arabirimler açılabilir.
Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
Cihazın kapalı olduğundan emin olduktan sonra Ses Yükseltme + Home Tuşu + Güç Tuşu kombinasyonuna aynı anda basın. Çoğu Samsung akıllı telefonunda kullanılan Recovery Mode kombinasyonu budur.
Telefonu kapatın ve tekrar açmak için güç butonuna, Ana ekran butonuna ve ses yükseltme butonuna birlikte basıp bekleyin. Telefon titredikten sonra, sadece güç butonundaki parmağınızı çekin ve diğer iki butona basmaya devam edin. Kısa bir süre sonra karşınıza Android kurtarma ekranı gelecektir.
İlgili 38 soru bulundu
Güç düğmesini yaklaşık 30 saniye süreyle basılı tutun. Yaklaşık 2 dakika bekleyin. Telefonunuzun çalmasını sağlayın. Telefonunuzu başka bir telefondan veya Cihazımı Bul özelliğini kullanarak arayabilirsiniz.
Yazılım Güncellemeleri ve Ayarları Eğer telefonunuzda kendi kendine açılıp kapanma sorunu yaşıyorsanız, öncelikle yazılım güncellemelerini kontrol etmeniz gerekiyor. Sorunun cevabı ve çözümü, Samsung A52s gibi Android cihazlarda Ayarlar bölümünden Telefon Hakkında > Sistem Güncellemesi bölümüne giderek bulunabilir.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Telefonun bozulması durumunda kullanılan ve yedek telefon olarak ifade edilen cihazlar için yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. IMEI klonlama sürecinin önüne geçilmesi için 1 yıl boyunca sinyal alınmayan cihazlar BTK tarafından iletişime kapatılacak.
Android cihazınızın açılmıyorsa nedeni donanımsal bir arıza olabileceği gibi yazılımsal bazı sorunlar da olabilir. Eğer android cihazınızın bataryası ömrünü tamamladıysa tablet ya da telefonunuz bataryadan yeterli miktarda güç elde edemediği için açılmayabilir.
Cihazın Şarj Seviyesini Kontrol Edin
Yeterli miktarda şarj olmadığında mobil cihazlar kendi kendine kapanabilir. Bu nedenden dolayı telefonda yeterli miktarda şarj olup olmadığını kontrol edin. Eğer şarj seviyesinde de bir problem yoksa bir sonraki yöntemi uygulayabilirsiniz.
En İyi Cevaplar. Telefonun eğer hala açılmadıysa; Telefon şarja takılıyken ses açma, orta tuş ve açma tuşuna aynı anda basılı tut yaklaşık 10sn boyunca büyük bir ihtimalle düzelecektir.
Telefon neden şarj olmuyor 📴
iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Soru: Telefon çalışıyor ama ekran karanlık? Cevap: Reset atılması tavsiye edilir, batarya ve şarj durumu kontrol edilmelidir. Soru: Telefon Çalışıyor Ama Ekran Gelmiyor? Cevap: Android cihazlarda ses tuşu + power tuşu iOS cihazlarda Power tuşu + Home tuşu basılı tutulup restart denenebilir.
Uyumsuz ve orjinal olmayan farklı marka adaptör ve kablo kullanılması. 2. Deforme olan adaptör ve kablo ile kullanıma devam edilmesi. Adaptör ve kablonun uyumsuz olması cihazınızın şarj giriş yerine zarar verir.
Öncelikle artık 12 aydan uzun süre sinyal almayan telefonlarınız, iletişime tamamen kapatılacak. 1 yıl içinde SIM kartı takılıp herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numarası Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından bloke edilecek.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Bunun nedeni, şarj edilebilir pillerin ortalama raf ömürlerinin (veya ideal şartlarda, hiç kullanmadan, saklama ömürlerinin) 6 ile 7 sene civarında olmalarıdır.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir. Bu durumda cihaz ya kapanmıştır ya da yakın bir zamanda kullanıma kapatılacaktır anlamı taşır.
7 yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası kapatılan telefonlarınızı buradan açabilirsiniz. Fatura istenmiyor sadece hattınızın o telefona bir zamanlar takılması gerekiyor. Yani o telefona kim hattını taktıysa onun e-Devlet hesabından başvurmak gerekiyor.
Pili dolu olduğu halde kapanan telefonun yüksek ihtimalle pil ömrü bitmiş demektir. Bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanmaktadır. Yani dolu gibi gözüken batarya aslında boş olabilir.
Telefon gercekten kapalıysa 1-2 saniyede aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyor.. Açık oldugu zaman bile ulaşılamıyor demesinin bir önemi yok. Eger 1-2 saniye içerisinde aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyorsa telefon gercekten kapalı oluyor.
Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Apple logosunu görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri