Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Cihazınızda Samsung onaylı orijinal şarj adaptörü ve usb kalbosu kullanın. Farklı şarj adaptörü ve usb kablosu kullanmamaya özen gösterin. Cihazın şarjı bittikten sonra veya şarja takın uyarısı aldıktan sonra şarj edin. Tam dolu uyarısı aldıktan sonra cihazınızı şarjdan ayırın.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
İlgili 39 soru bulundu
Benzer şekilde eğer kullandığınız bataryanın ömrünü uzatmak istiyorsanız, telefonunuz %100 şarj olmadan önce şarjdan çıkarmanız gerekir. Dolayısıyla telefonunuzun şarjda olmadığı oranların %3 ile %80 arasında olmasına özen göstermeniz, bataryanızı daha uzun ve verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Çoğu telefonda ''Pili Korur'' diye bir ayar var bu ayar aktif edildiğinde maksimum %85 e kadar şarj ediyor ve uzun vadede pil ömrünü uzatıyor. En ideali %20 olduğunda şarja takmak ve %85 %90 civarında şarjdan çıkarmak.
Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra fabrika çıkışında bulunan bu enerji bitirmelidir. Ardından yeni telefonun ilk şarj işlemini gerçekleştirmek gerekecektir. Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir.
Akıllı telefonlarda şarj işlemi, pil seviyesi %15 ve daha az seviyelere düştükten sonra cihaz şarja takılmalıdır. Şarj seviyesi yeteri kadar azalmadan yapılan şarj işlemleri, pil kapasitesinin azalmasına neden olacaktır. Bu nedenle cihaz şarjı tam olarak azalmadan şarj etmemek oldukça önemlidir.
Günümüzde akıllı telefonlarda lityum İyon piller kullanılıyor. Bu bataryanın en verimli kullanımı, telefonların şarjını yüzde 50'nin üzerinde tutmaktan geçiyor. Pil seviyenizi mümkün olduğu kadar orta düzeyde (%30 ila %70) tutmak pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabiliyor. En iyi yol kısmi şarj olarak görülüyor.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Lityum pillerde sorun olmuyor. Evet li-ion pillerde eski nesil pillerdeki gibi hafıza olayı yok, istediğiniz zaman şarka takıp çıkartabilirsiniz.
Yeni model akıllı telefonlarda telefonu şarja takmak için tamamen bitmesini beklemenize gerek yok. Dilediğiniz zaman şarja takabilirsiniz. Hatta batarya ömrünü korumak için %20 altına inmeden şarja takmanız tavsiye ediliyor.
Megapat. Yeni tip bataryalarda telefonunuzu ne zaman isterseniz o zaman şarja takabilirsiniz ama bataryanızın sağlığı açısından %20 olunca takıp %100 olunca çıkarmanızı tavsiye ederim.
Batarya ömrünün ne kadar çabuk tükeneceği, konum hizmetlerinin kullanılma şekline ve sıklığına bağlıdır. Örneğin, eğer bir uygulama konumunuzu sürekli olarak güncelliyor ve takip ediyorsa, bu, cihazınızın batarya ömrünü hızla tüketebilir.
Akıllı telefon ilk alındığında nasıl şarj edilmeli denildiği zaman ilk olarak var olan şarjının kullanılması gerektiği bilinmelidir. Örneğin yeni alınan telefon %60 şarj oranına sahip ise yaklaşık %5 şarja kadar kullanılması gerekir. Bu orana geldikten sonra güç kaynağına takılarak tamamen şarj edilmesi tavsiye edilir.
Telefonunuzu şarj ederken kullanmak zararlıdır. Pilin sıcaklığı arttıkça, kimyasal reaksiyonlar hızlanır ve pili daha hızlı tüketirsiniz. Bunun yerine şarj işleminin tamamlanmasını bekleyebilir veya telefonunuzu şarj ederken kullanmaktan kaçınarak pilinizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir. Tüm bataryalar ömürlerini doldurmadan önce sınırlı sayıda şarj döngüsüne -şarjın tam olarak bitip, tekrar tam kapasite doldurulması- sahiptir.
Telefonunuzu şarj ederken yaşadığınız sık sık tam şarj-tam boşalt döngüleri de pil ömrünü etkileyebilir. Bu tür döngüler, zamanla bataryanın kapasitesini azaltabilir. Bunun yerine, bataryayı genellikle yüzde 20 ile 80 arasında tutarak daha uzun ömürlü bir pil sağlığı elde edebilirsiniz.
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda zaruri ihtiyaçlar ortaya çıkarken, ihtiyacınızı mutlaka uyumlu tercihlerden karşılamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri