Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edebilirsiniz. Cihazı kullanmadığınızda, Güç tuşuna basarak ekranı kapatabilirsiniz. Güç tasarrufu modunu etkinleştirebilirsiniz. Gereksiz uygulamaları kapatabilirsiniz.
Normal bir telefonun şarjı kaç saatte biter? Normal bir telefonun şarj süresi, telefon modeline, batarya kapasitesine, kullanım alışkanlıklarına ve şarj cihazının özelliklerine göre değişebilir. Genel olarak, standart bir akıllı telefonun tam şarj olması ortalama 1 ila 2.5 saat arasında sürer.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
arka planda çalıştırmak şarjınızı hızlıca tüketecektir. arka planda veri kullanımını kısıtlayın. arka planda çalışan uygulamaların. veri kullanımını kısıtlayarak. pil ömrünüzü uzatabilirsiniz. fil dostlu bir duvar kağıdı kullanın. siyah ve koyu renkli duvar kağıtları. piksel bazlı ekranlarda daha az pil tüketirler.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
%0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız.
Telefonların şarjlarını bitiren en büyük etkenlerin başında ekranları geliyor. Zira ekran parlaklığı yüksek olunca cihaz bu gereksinime yanıt vermek için daha fazla güç harcıyor ve doğal olarak bataryası daha hızlı bitiyor. Bunun dışında yoğun uygulama kullanımı şarjın çabuk bitmesine neden oluyor.
Samsung cihazlarda pil sağlığını kontrol etme
Teşhisler sekmesi altındaki “testleri görüntüle” seçeneğine dokunun. Bir sonraki ekranda, “pil durumu”'nu seçin ve “teste devam et”' seçeneğine dokunun. Bu, “Pil Teşhisi'”ni çalıştıracak ve size pil ömrünüzün sağlığını söyleyecektir.
Otomatik parlaklığı kapatın. Güç tasarruf modunu etkinleştirin. Kullanmadığınız özellikleri kapatın. Aşırı pil tüketen uygulamaları silin.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Samsung cihazlarda pil sağlığını kontrol etme
Teşhisler sekmesi altındaki “testleri görüntüle” seçeneğine dokunun. Bir sonraki ekranda, “pil durumu”'nu seçin ve “teste devam et”' seçeneğine dokunun. Bu, “Pil Teşhisi'”ni çalıştıracak ve size pil ömrünüzün sağlığını söyleyecektir.
Öncelikle hayır, bir akıllı telefonu – hızlı şarj teknolojisini desteklemese dâhi – hızlı şarj adaptörü ile şarj etmenizde herhangi bir sorun bulunmaz çünkü akıllı telefonunuz yalnızca cihazın kaldırabileceği kadar gücü talep edeceğinden, bataryanın aşırı yüklenmesi mümkün değildir.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Günümüzde akıllı telefonlarda lityum İyon piller kullanılıyor. Bu bataryanın en verimli kullanımı, telefonların şarjını yüzde 50'nin üzerinde tutmaktan geçiyor. Pil seviyenizi mümkün olduğu kadar orta düzeyde (%30 ila %70) tutmak pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabiliyor. En iyi yol kısmi şarj olarak görülüyor.
Pil içerisinde kullanılan malzeme ne olursa olsun, tüm pillerin bir bozulma oranı ve kullanım ömrü bulunuyor. Ancak pilin yanlış kullanılması, tam bitmeden şarj edilmesi ya da tam olmadan şarjdan çıkarılması gibi durumlar pilin bu kullanım ömrünün daha hızlı azalmasına neden oluyor.
Telefonunuzu şarj ederken kullanmak zararlıdır. Pilin sıcaklığı arttıkça, kimyasal reaksiyonlar hızlanır ve pili daha hızlı tüketirsiniz. Bunun yerine şarj işleminin tamamlanmasını bekleyebilir veya telefonunuzu şarj ederken kullanmaktan kaçınarak pilinizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Şarj yüzde 80'e ulaştığında durur ve kalan süre boyunca yavaşça şarj edilir. Böylece şarj/deşarj döngüsü engellenir. Ayrıca, tamamen şarj etmeden birkaç gün boyunca telefonunuzu tutmak da iyi değildir. Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır.
Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Musluk Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sirke, karbonat, bulaşık deterjanı, kabartma tozu gibi doğal malzemeleri kullanın. Batarya yüzeyi hassas materyalle üretildiği için aşındırıcı özelliği olan tel ve sert bulaşık süngerleri yerine yumuşak mikrofiber bezleri ve yumuşak fırçaları tercih edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri