Sağlık ocaklarında kan tahlili, demir eksikliği tahlilleri, evlilik raporu, kolestrol yağ ölçümü, sağlık raporu, gebelik takibi gibi birçok ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir.
Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılacak check-up'ta vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak.
Hemogram, tam kan sayım en çok talep edilen ve yaptırılan kan tahlili türlerindendir. Sağlık Ocağında da yaptırılabilen hemogram tahlili ile birçok hastalık öncesi fikir edinilebilir. Hemogram ile herhangi bir iltibap türü tespit edilebilir.
Sağlık ocaklarında kan verme saatleri sabah 8.30 ve 10.30 arasındadır. Ancak bazı sağlık ocaklarında 11'e kadar kan almaya devam etmektedir. Her gün belli bir saate kadar alınan kanlar, en yakın devlet hastanesine gönderilir.
İlgili 19 soru bulundu
Sağlık ocaklarında kan tahlili, demir eksikliği tahlilleri, evlilik raporu, kolestrol yağ ölçümü, sağlık raporu, gebelik takibi gibi birçok ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir.
B12 Testi Sağlık Ocağında Yapılır mı? B12 testi hem sağlık ocağı hem de özel ve devlet hastanelerinde yaptırılabilir.
Dolayısıyla da kan örneğinde elde edilen verilerden birisi de D vitaminidir. Bu nedenle de D vitamini testi basit bir kan tahlilidir. D vitamini testi, hastanelerde, aile hekimliklerinde ve diğer sağlık merkezlerinde kolaylıkla yapılabilen ve sonuçları birkaç saat içerisinde hızlı şekilde çıkacaktır.
Sağlık Ocağında yaptıracağınız kan sonuçlarını ertesi gün almak için saat 13:00'ten önce kan vermeniz gerekiyor. Cuma günü yapılan tahlillerin sonuçları da pazartesi günü açıklanmaktadır. Kan tahlilinizi verdikten sonra tahlil tüpünüzün üzerindeki numarayı almayı ihmal etmeyin.
Günümüzde TSH hormonu ölçümü ve tiroid ultrasonunun sağlık ocaklarında bile kolaylıkla uygulanabildiğini hatırlatan Önde, ihmalin kansere yol açabileceği konusunda hastaları uyardı ve 6 ayda bir kontrolün önemini vurguladı.
Vatandaşın kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat etmesi ve check-up yaptırmak istediğini söylemesi yeterli olacaktır. Unutmayalım erken teşhis hayat kurtarır.
Hematoloji, kan hastalıklarının yanı sıra dalak ve kemik iliği gibi kan yapıcı organların hastalıkları ile de ilgilenen bilim dalıdır. Dahiliye bölümünün yan dalı olan hematoloji, temel olarak hastalıkları iyi huylu (kanser olmayan) ve kötü huylu olmak üzere iki grupta inceler.
Aile hekimi tarafından sağlık ocağında ya da hastanede yapılan tüm tahlillerin sonuçları çıktığı anda e-Nabız ekranında görünür.
Sağlık ocağında gebelik testi yapılabilir mi? Gerek aile hekimliği merkezlerinde gerekse sağlık kuruluşlarında gebelik testi yapılabilmektedir.
ALO 182, www.hastanerandevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlara yüklenebilen “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması” ile zahmetsizce randevu alınabilir.
Sağlık ocaklarında kan alındığı biliniyor ancak hormon testi için sağlık ocağı zaman zaman yeterli olmayabilir. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi bağlı olduğunuz aile hekimliğinden alabilirsiniz. Yapılacak hormon testi sağlık ocağının imkanlarını aşacak olursa aile hekimi en yakın sağlık merkezine yönlendirme yapacaktır.
Evet, özellikle bazı test sonuçları etkilenir, içilmemesi uygundur. Aç olarak kan vermeden önce su içmek test sonuçlarını etkiler mi? Fazla su içilmesi bazi parametreleri etkileyebilir. Bir bardağı geçmemek şartıyla içilebilir.
Aile sağlığı merkezinde yapılan testler halk sağlığı müdürlürlüğüne ait laboratuvarlarda incelenmektedir. Bu laboratuvarlar akreditasyonludur ve sonuçlar kalite kontrol süreci çerçevesinde incelenerek bildirilmektedir. Kısacası sonuçlar güvenilirdir.
Bu durum hastaların yaşamını olumsuz etkilemekte ve iş başarısını da düşürmektedir. Kansızlık belirtilerin görülmesi durumunda aile hekimlerinden veya dahiliye bölümünden tam kan sayımları yaptırılarak B12 veya demir eksikliği olup olmadığı öğrenilebilir.
Vitamin eksikliği bulunan kişiler vitamin değerlerini ölçtürmek ve tedavi olmak için hastanelerin İç Hastalıkları (Dahiliye) bölümüne gitmeli ve uzman bir iç hastalıkları doktorundan yardım almalıdır.
B12 vitamini eksikliğinin en net belirtisi anemi olup, aneminin neden olduğu nefes darlığı ve kalp çarpıntısı, kaslarda zayıflama, yorgunluk, uzuvlarda uyuşma, cildin solgunlaşması, kilo kaybı belirtileri de görülebilir.
“İşleyen bir köy sağlık ocağı”olma hedefiyle, birinci basamak için gerekli laboratuvar testleri (hemoglobin, hematokrit, kan grubu, gebelik testi, TİT, dışkıda parazit, ASO, CRP, RF, EKG, açlık kan şekeri, kolestrol, trigliserid) ocağımızdaki tüm sağlık çalışanları tarafından aynı kalitede yapılmaktadır.
Diyetle günlük alınması gereken B12 miktarının; 1 yaşına kadar olan bebeklerde 0,5 mcg; 1-13 yaş arası için 1-2 mcg; 14 yaşından büyük kişilerde 2,4 mcg olması tavsiye edilmiştir.
Vitamin D testi fiyatı özel hastane ve laboratuvarlarda 250 TL – 450 TL arasında yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri