Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sansür yasası kaç madde?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sansür yasası kaç madde?

40 maddelik 'Sansür Yasası'nın 14 maddesi TBMM'de kabul edildi. AKP ve MHP tarafından hazırladığı 40 maddelik "sansür yasası" teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde bugün 14. Madde de kabul edildi. Basın Kartı Komisyonu'nun üye sayısı, AKP-MHP'nin verdiği önergenin kabul edilmesiyle 9'dan 19'a yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Sansür yasası kaç maddeden oluşuyor?

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan sosyal medya yasa teklifinin henüz ilk iki maddesi kabul edildi. Ancak AK Parti ve MHP'nin ortak imzasıyla Meclis'e sunulan teklif, toplam 40 maddeden oluşuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Dezenformasyon yasasının 29 maddesi nedir?

(1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Yeni sansür yasasında neler var?

Sansür Yasası Nedir?
  • Sırf halk arasında endişe, panik ve korku yaratmak amacı güdülmesi.
  • İç ve dış güvenlik, kamu düzeni ve genel sağlık ile ilgili bir bilgi olması
  • Gerçeğe aykırı bilgi olması
  • Kamu barışını bozmaya elverişli şekilde yayılması

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Meclisten geçen 29 madde nedir?

MADDE 29- (1) Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, TBMM Başkan başmüşavirleri, TBMM Başkan müşavirleri ve Özel Kalem Müdürü doğrudan, diğer personel ise Genel Sekreterin teklifi üzerine TBMM Başkanı tarafından atanır. TBMM Başkanı, atama yetkisini Genel Sekretere devredebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

'Sansür Yasası'nda 14 Madde geçti

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

29 madde kaldırıldı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu, milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve 16 Nisan 2021 tarihiyle birlikte geçerli olacak yeni bir genelge yayınladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idenfit.com

Sansür yasası Meclisten Geçti mi?

"Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. AKP-MHP'nin 'dezenformasyonla mücadele' amacıyla hazırladığı kanun teklifi Meclis'ten geçerek yasalaştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sansür yasası yürürlükte mi?

Sansür Yasası Yürürlüğe Girdi Mi? Yasa, Resmi Gazete'de 18 Ekim 2022 sayısında yayınlandı. Yasanın, yasaklar ve sınırlamalar getiren maddeleri 18.10.2022 itibariyle yürürlüğe girerken, Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili düzenlemeler 1 Nisan 2023'te yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Sansür yasası onaylandı mı?

Kamuoyunda “sansür yasası” olarak anılan, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medyascope.tv

Sansür olayı nedir?

Sansür, çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde hükûmet tarafından uygulanır. En somut amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde kontrol sağlayacağı şekilde geliştirmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Sosyal medya yasası 29 madde ne?

Dezenformasyon Yasası olarak bilinen yasa teklifindeki 29. maddesine göre; Yalan haber yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren maddede, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu tanımlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Dezenformasyon yasası ne oldu?

Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen düzenlemeyle, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 217/A maddesine ekleme yapılarak, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu ihdas edildi ve bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması öngörüldü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Dezenformasyon yasası çıktı mı?

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen 40 maddelik yasa Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasada halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Sansür yasasının 14 maddesi nedir?

“Basılmış eserler veya internet haber siteleri yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlarla ilgili ceza davalarının bir muhakeme şartı olarak, günlük süreli yayınlar ve internet haber siteleri yönünden dört ay, diğer basılmış eserler yönünden altı ay içinde açılması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Sansür yasası ne diyor?

Teklifteki ifadeyle 'sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığıyla ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kişi' bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diken.com.tr

Sansür yasası resmi gazetede yayınlandı mı?

AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen 'sansür yasası' Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe girdi. AKP-MHP'nin 'dezenformasyonla mücadele' amacıyla hazırladığı kanun teklifi, Meclis'ten geçerek yasalaşmasının ardından Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sosyal medya yasası meclisten geçti mi?

Sosyal medya yasası olarak da bilinen 40 maddelik kanun teklifinin kalan 12 maddesi de dün TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Meclisten geçen yasalar ne zaman resmi gazetede yayımlanır?

Anayasanın 89. Maddesindeki "Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen kanunları on beş gün içinde yayımlar." Biçimindeki düzenleme ile, anayasa koyucu tarafından, bir tasarı veya teklifin, kanun sıfatını TBMM tarafından kabul edildiği anda1 kazandığı saptanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Meclisten geçen bir yasa ne zaman yürürlüğe girer?

Kanunlar kural olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ama yürürlük maddesinde daha ileri bir tarih gösterilmişse o tarihte yürürlüğe girerler. Kanunun hangi tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmemiş ise, Resmi Gazetede yayınlandığı günü takip eden günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

7418 sayılı kanun nedir?

Bu Kanunun amacı, basın özgürlüğü ve bu özgürlüğün kullanımı ile basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. (Ek fıkra:13/10/2022-7418/1 md.) Basın kartı düzenlenmesi bakımından basın kartı talep eden medya mensupları ve enformasyon görevlileri bu Kanun kapsamına dâhildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Yürürlükte olan kanuna ne denir?

Pozitif Hukuk

Müspet hukuk olarak da adlandırılan pozitif hukuk, bir ülkede belirli bir zamanda yürürlükte bulunan hukuk kurallarının tamamını ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edb.adalet.gov.tr

Yürürlükte olan kanun ne demek?

Yürürlükte olan hukuk kurallarının tümüne mevzuat denir. Dar anlamında yasa, yasama organınca yapılan yasa adıyla gerçekleştirilen işlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Sansür yasasını kim çıkardı?

24 Temmuz 1908'de İkinci Meşrutiyet'in ilanı ile birlikte basın üzerindeki sansür de kaldırılmıştır. Ancak 29 Temmuz 1909 tarihinde alınan Meclis-i Mebûsan kararıyla Ebüzziya Tevfik Bey'in "aşırı özgürlükçü" olarak yorumladığı yeni bir basın kanunu çıkarılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Meclisten geçen karar ne zaman yürürlüğe girer?

MADDE 7 - (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmî Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Dezenformasyon yasası Meclisten Geçti mi?

29'uncu madde değiştirilmeden geçti

“Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu”nu düzenleyen 29'uncu madde, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla değişiklik yapılmaksızın kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.euronews.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT