Şanti (Shanti) Ne demek? edilir. Sanskrit dilinde içsel huzuru temsil eden kelime, zihinsel ve manevi huzuru işaret eder.
Om Shanti Shanti Shanti mantrasının anlamı NEDİR ? : Barış, huzur bizim doğal durumumuzdur. Tüm gürültü ve dikkat dağıtıcı şeyleri kaldırırsak, barış olacaktır.
Fransızca crème chantilly "Chantilly kaymağı, şekerle çırpılmış kaymak" deyiminden alıntıdır.
Krem şanti, Fransızca bir kelimedir. Şekerle çırpılmış kaymak anlamına gelir.
Krem şantinin tarifi metrdotel François Vatel'e aittir. İsmi ise tarifin 17. yüzyılda uygulandığı Château de Chantilly'den (Şanti Şatosu) gelmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
OM SO HUM anlamı, “Ben O'yum” veya “O benim” şeklinde ifade edilir. Bireysel ruh veya yüksek benlikle özdeşleşmeyi sağlar. SO HAM meditasyonu ile yapılır. OM tüm yaratılışı, SO kozmik bilinci, HUM titreşimi ise bireysel bilinci temsil eder.
RA MA DA SA, SA SAY SO HUNG Şifa için söylenen Siri Gaitri Mantrasıdır. Ra Günes, Ma Ay, Da Dünya, Sa Sonsuzluk, Say Sonsuzluğun Bütünlüğü, So Hung ben O'yum ya da Ben Benim anlamındadır.
Mantra Japa
Bir mala yani hint tespihlerinde tane sayısı 108 olduğundan çoğunlukla 108 kez tekrar edilmekle birlikte zaman yokluğundan veya daha yoğun, belirli bir etki oluşturabilmek adına 125 bin gibi tekrar rakamları bulunur.
Anlam ve kökeni
Mantra'nın anlamı "Şiva'ya selam"dır. Mantra'ya giriş hecesi "Aum" Hindistan'da evrenin başlangıcında yer alan kutsal hecedir ve pek çok mantranın girişinde kullanılır. Na-mah-şi-va-yah şeklinde beş heceden oluştuğu için mantraya Pançakşara (Panchakshara) Mantra da denilir.
Mantra meditasyonuna ilk başladığında mantra içeriden tekrar edilerek söylenir. Tekrar ve tekrar aralıksız mantra içeriden minimum 6 dakika boyunca tekrar söylenir. Mantranın kelimeleri ile bağ kurduğunu hisseden kişi ardından mantrayı sesli bir şekilde söyleyerek meditasyonuna devam eder.
Mantra, meditasyon sırasında sözcükler ile yapılan olumlamalar ve telkinler sayesinde tüm negatif düşünceleri pozitif hale getirmeyi sağlayan bir yöntemdir. Meditasyona başlamadan önce bilinçaltı ile iletişime geçmek için söylenen kelimeler veya ifadelerdir. Meditasyon veya dua gibi ritüeller esnasında kullanılırlar.
Bilgiler: Simrit Kaur. Sat Nam: Gerçek Tanrı'nın adıdır. Wahe Guru: Tanrı'nın Sonsuz Bilgeliği, tanımların ötesine uzanan yüceliktedir.
Sat Narayan – Sat, Gerçek anlamına gelir. Narayan Arındıran ve Hayatta Daha Saf şekilde Dahil Olmamızı Sağlayan demektir. Wahe Guru - Sözün Ötesindeki Bilgelik anlamına gelir. O bilgeliği selamladığımız, o bilgelikle bağlandığımız titreşimdir.
Ustaca kullanılan mantralar, bilinç durumunda de- ğişikliklere yol açar. Mantraların özü, büyü değildir. Mantralar ancak akıl sürecine geçilince büyü etkisini verir.
Soham Sanskritçe'de "Ben O'yum veya O Benim" anlamına gelen Hindu mantrası. Soham şeklinde söylenir. "Sah" "O", "Aham" ise "Ben" demektir ve bireysel ruh ya da Jiva'nın Brahman veya Yüce Benlik ile özdeşliğine işaret eden bir mantradır.
- Şiddet: Sesin oluşturduğu etkinin gücüdür.
Mantra; bir sesi, kelimeyi ya da ifadeyi arka arkaya tekrarlamak anlamına gelen antik bir öğreti. Mantra'lar zihnimizi ritim, ton ya da fiziksel titreşim yoluyla değiştirebilir. Günlük düşünce akışımızı yarıda keserek dikkatimizi daha sessiz ve soyut bir noktaya taşıyabilir.
Kundalini Yogada mantralar sıklıkla kullanılır. Bu mantralar Gurmukhi dilde yazılmış, kutsal enerji nehirleridir. Mantranın anlamı zihin dalgasıdır.
Sat Kriya, asana, ses bilimi, ve mudra uygulamasını kapsar. Bu bütünlük fiziksel bedenin arınmasını, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedenlerde etkisini, biyolojik olarak beyin içindeki hormonal değişim ve süptil enerji merkezlerimizin hızlıca arınma ve dengelenmesini gerçekleştirir.
Gayatri Mantra
Anlamı: Her şeyin üzerinde meditasyon yapıyoruz; Bhur, Bhuvah ve Swaha alemlerinin her birinin üzerinde, ulaşmaya çalıştıklarımızın ötesinde olan öze… Yaradılışın kutsal ışığı aklımızı öyle bir aydınlatsın ki her şeyin özünü görelim.
Rahu, RAM için mantra ("Rahm" olarak telaffuz edilir) İlahi yardım ve koruma sağlar. RAM ayrıca Satürn mantrasından daha fazla barış, emniyet için faydalıdır. Bu bizi zorluklardan, tehlikeden ve hayatı tehdit eden durumlardan kurtarır.
Kadim kök sesler olarak bilinen “Sa Ta Na Ma” sesleri, kirtan kriya'nın temelini oluşturur. Meditasyon süresince devamlı olarak tekrarlanan bu mantra “doğum, yaşam, ölüm, yeniden doğum” döngüsünü sembolize eder. Bu kök sesleri tekrar ederken ses ve nefesin ahenkle titreşmesi amaçlanır.
“Ben bütünüm.”
“Sen bir bütünsün.” Aynen olman gerektiği gibi.
Mantra, Sanskritçe'de zihni serbest bırakmak anlamına geliyor. Man zihin, tra serbest bırakmak demek. Daha geniş anlamı ise; tekrar edilen kelimelerle zihni boşaltmak. Zihni günlük vesveselerden kurtararak boş bir alan yaratıp bu alanı müzikle birleştirmeye ise mantra müziği deniyor.
Mantra, kadim bir lisan olan sanskrit dilinde bir kelime olup “Aklın Aracı” manasına gelir. Günlük düşüncelerimiz dikkatimizi akıl ve zihin seviyesinde tutarlar. Mantralar bu düşünce akışını yarıda keserek, dikkatimizin zihnimizdeki daha sessiz ve daha soyut bir yüzeye girmesine olanak sağlarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri