Mekanik salmastranın birbirine çakışan iki salmastra yüzü vardır. Normal koşullarda, salmastranın yağlanmasını garanti eden salmastra yüzeyleri arasında her zaman bir sıvı filmi bulunur. Tabii ki, pompada sıvı yoksa veya pompa çok fazla hava emiyorsa, salmastra yüzeyleri kuru kalır ve ısınmaya başlar.
BASINÇ ENDİŞELERİ Basınç sorunları, sisteminizde sıvı akışının olmamasına neden olabilir. Sisteminizde sıvı akışının olmaması nedeniyle basınç düşüşü meydana gelebilir, bu da daha yüksek çalışma sıcaklıklarına ve aşırı ısınmaya neden olur.
Pompanın skimmer dan çekeceği su yoksa bunun yerine hava çeker ve kuru kalmasına neden olur. En azından bu, motorun içine su girmesini önleyen motor salmastrasını bozacaktır. Kuru çalışmaya devam ederse, pompa ısınır ve içindeki su da ısınır. Plastik erimeye başlar.
Motorun rulmanında sıkıntı varsa dönmesini zorlayacağı için ısınmasına neden olur. Motorun gücü; yapması gereken işten küçük ise, işi yerine getirebilmek için fazla çalışıp zorlanacaktır ve buda ısınmasına neden olur.
Genelde pompalarda kavitasyon bölgesi optimum noktadan sonraki bölgedir. Bu optimum noktadan sonra pompaların ENPYG karakteristiği üstel olarak debiye göre artar. Eğer pompa kavitasyona girmişse genelde bu durumdan kurtulmak için yapılan şey ayar vanasının kısılmasıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Kavistasyonu önlemek için sıvının kaynamaması ya da buharlaşmaması için emme ağzında pozitif emme yüksekliği (NPSH) olarak tanımlanan bir minimum basınç bulunması gerekir. Bu minimum basınç sayesinde kavistasyon oluşumu önlenebilir. Emme ağzında uygulanan basınç, akışkanın buhar basıncından yüksek olması gerekir.
nelerdir? Kavitasyon riski deniz seviyesinden yükseldikçe artar. Emme hattındaki düşük basınç kavitasyonu. kolaylaştırır.
normlarına uygun bir çözüm olacaktır. Not: Bina içerisindeki basınç dağılımı öngörülürken, tesisatın hiçbir noktasında statik su basıncının 5 bar'ı (50 mSS) geçmemesine dikkat edilmelidir.
Hidrofor sürekli çalışıyor!
Hidrofor pompa genleşme tankında bir arıza söz konusu olabilir. Çek valf arızası olabilir örneğin su kaçırıyor olması muhtemeldir. Şebeke suyu kesildiği için hidrofor devreye girmiş olabilir. Genleşme tankı lastiği patlak olabilir ya da tankın içerisindeki hava bitmiş olabilir.
Sıcaklığın artması ile genleşen su kontrol altına alınmaz ise borularda, kazanda ve ısıtma sisteminde sızıntılara neden olur. En zayıf noktadan patlak veren bu sızıntılar ısıtma sisteminden verim almamanıza ve sistemin arızalanmasına yol açar.
1. EMME BORUSUNA HAVANIN SIZMASI NEDEN OLABİLİR. 2. MOTOR DEVRİ YETERSİZ OLABİLİR. 3. MOTOR TERS İSTİKAMETTE DÖNMEKTEDİR. 4. VİZKOZİTE ARTMIŞ OLABİLİR. 5. TESİSATIN BASMA YÜKSEKLİĞİ POMPA MANOMETRİK YÜKSEKLİĞİNDEN FAZLA OLABİLİR.
Parçalar ve contalar dağılmaya başladığında, hidrolik pompa garip sesler çıkarmaya başlayabilir. Vurma veya vurma seslerine dikkat edin. Bunlar, muhtemelen yetersiz basınçtan kaynaklanan sistemdeki havayı veya kavitasyonu gösterir. Yetersiz basınç, aşırı ısınmış bir arabaya benzer şekilde ciddi hasara neden olabilir.
Hava şartları, kullanım yoğunluğu ve kirlilik durumuna bağlı olarak çalışma süreleri değişebilir. Eğer filtrasyon sistemi yukarıdaki hesaplanan sirkülasyon hızına uygun ise, villa havuzlarda yazın günde 10-12 saat çalışmalıdır. Ortak havuzlar günde 24 saat çalışmalıdır.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Isı Pompası nasıl soğutma yapar ? Sistem kışın sıcak su hazırladığı gibi yazın tam tersine çalışarak soğutma yapar.Soğutma konumunda 7 C su sıcaklığına kadar soğuk su üretimi yapılmaktadır. Eğer sistemde ana amaç serinletme ise kapasite seçimi ısı kazancına göre yapılmalıdır.
Hidrolik pompaların yağ emisi sırasında yağ ile beraber havayı da emmesi sonucu pompa parçaları üzerinde oluşan parça kopmalarıdır. Hava emen hidrolik pompada; pompa basınca çıkarken veya düsük basınca maruz kaldığında çarpma veya vurma sesine benzer sesler çıkarmaktadır.
Hidroforlar için su deposu şart mı? Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır. Su ile orantılı hava basıncının artması için kapalı depo su tankına su verilmelidir.
– Pompa susuz çalıştırılmamalıdır. Hidroforun susuz çalışmasını önlemek amacıyla su deposu içine Su Seviye Flatörü konulmalıdır. Pompa susuz çalışırsa içindeki fanlar ve mekanik salmastra sürtünmeden dolayı ısınıp bir süre sonra kavrulacak ve yanacaktır.
Tanklara üretim sırasında 1-2 bar civarında hava basılır. Ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
Hava, membranlı tank içindeki lastik membrandan difüzyonla sürekli suya geçerek veya flanş ve sibop bağlantılarında sızarak azalır. Tank içinde hava basıncı düşerse hidroforun şalt sayısı artar. Dolayısıyla ses ve sudaki dalgalanma artar.
Hidroforda pompa sık sık devreye giriyorsa…
Tesisattaki tüm aksamların kontrol edilmesi önemli bir detaydır. Genleşme tankı havası bitmiş olabilir, havası eksik olabilir, tank içerisindeki membran patlak olabilir. Basınç şalterleri arızalı olabilir, kumanda panosunda sorun olabilir.
24 Litre Hidrofor Küre Tank Özellikleri
Hidrofor Genleşme Tankı, hem ısıtma hemde soğutma sistemlerinde kullanılabilir. Maksimum 8 Bar' lık bir pompaya uyumluluk sağlar.
POMPALARDA KAVİTASYON
Kavitasyon nedir: Pompa içindeki sıvının bulunduğu şartlardaki mutlak basıncının, aynı koşullardaki buharlaşma basıncı altına düşmesi durumudur. Bu şartlarda sıvının içerisinde küçük gaz kabarcıkları oluşur.
Kavitasyon uygulaması ardından, 30 dakika lenf drenaj masajı (pressoterapi) yapılmalıdır. Kavitasyon uygulama sürecinde, vücutta fazla miktarda enerji açığa çıkacağından, beklenen sonuçlara ulaşabilmek için diyet uygulanmalı, yaşa ve bedene göre beslenme tercih edilmeli ve bol su içilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri