Aks keçesinin değişim fiyatı Eğer tavsiyelerimize uyup vites kutusunun yağını değiştirmeye karar verirseniz size toplam maliyeti ortalama yaklaşık olarak 250 TL'yi bulacaktır. Her iki aksın keçesini değiştirip üzerine vites kutusunun yağını eklemek isterseniz de ortalama olarak 300 TL'ye bu işlemi yaptırabilirsiniz.
Bir yağ sızıntısını onarmak için 750-2500 ₺ ve solenoid dişli değişimi için 1500 – 4000 ₺arasında harcamayı bekleyin. Bununla birlikte, bir şanzımanı tamir ettirmenin maliyeti, bir şanzımana revizyon yaptırmak veya tamamen değiştirmek için ne kadar harcayacağınıza kıyasla sönük kalır.
Aks Keçeleri (Şanzıman Çıkış Mili Contası)
Şanzıman yağ kaçağına en çok neden olan parça aks keçeleridir. Görevi sıvı sızmasını engellemek olan bu parça, zamanla bakımsızlık ve yıpranma gibi nedenlere bağlı olarak eskir. Eskiyen aks keçeleri ise sıvıları sızamaz ve yağ damlatır.
Yağın şanzıman haznesinden dışarıya akmasını önlemek için kullanılan malzeme, şanzıman keçesidir. Şanzımanla ilgili arızaların çoğu, şanzıman keçesinin zamanında değiştirilmemesinden dolayı ortaya çıkar.
Genel olarak, şanzıman tamiri birkaç saat ila birkaç gün arasında değişebilir. Ancak, daha karmaşık tamirler veya nadir yedek parçaların temini gerektiren durumlarda tamir süresi daha uzun olabilir. Tamir süresi, aracın marka ve modeline, tamirin yapılacağı servisin yoğunluğuna ve uzmanlığına da bağlıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Krank keçesi, sürekli olarak dönen ve aşınmaya maruz kalan bir parça olduğundan zamanla bozulabilir. Aşınma ve yıpranma nedeniyle keçenin contalama işlevi azalabilir ve motor yağı veya şanzıman yağı krank mili etrafında sızabilir.
Şanzımanla Motor Birleşim Noktasında Yağ Kaçağı
Bu yağın dışarı sızmaması için keçe ve conta gibi parçalar kullanılır. Bu parçaların zarar gördüğü durumlarda yağ azalır ve şanzıman hasar görmeye başlar.
Arabanızda bir şanzıman yağı sızıntısından şüpheleniyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bir tamirciye kontrol ettirmeniz önemlidir. Bir sızıntıyı göz ardı etmek, aracınızın şanzımanında ciddi hasara yol açabilir.
Yağ kaçağı motor veya şanzıman kısmında ise hafif kusur olarak değerlendirilmektedir. Motor ve şanzıman yağ kaçakları aracı hayati tehlikeye maruz bırakmayacak kusurlardır.
Manuel Şanzıman Yağı Ne Zaman Değişir? Manuel şanzıman yağı değişimi aksi önerilmedikçe 60 bin, 120 bin, 180 bin gibi periyotlarla değiştirilmesi aracın performansına katkı sağlar. Manuel şanzımanlar, aksi önerilmedikçe 90 numara olarak tabir edilen şanzıman yağları kullanırlar.
Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır. Aracın performansı düşer ve zorlanan motor aşırı yakıt tüketimine başlar.
Bir binek araç ortalama olarak 3-4 Litre aralığında şanzıman yağı alır. Vites kutusunun herhangi bir yerinde bir kaçak var ve ortalama olarak 1 litre oranında eksilme söz konusuysa vites kutunuz bir şekilde bunu absorbe edebilir.
Bu contada en ufak bir aşınma olduğunda yağ kaçakları meydana gelecektir. Krank keçesinin değişimi bazı araç modellerinde çok kolay olurken, bazılarında çok zor olmaktadır. Krank keçesinden dolayı yağ kaçağının masrafı 500 ile 1500 TL arasında tutacaktır.
Şanzıman Ömrü Ne Kadardır ve Şanzıman Bakımının Önemi
Ayrıca 0 km alınan bir aracın temiz kullanımda şanzıman 200 bin km üzerinde performans sergiler. Hiç bakım yapılmazsa 100 bin km'de dahi sorun çıkarabilir. Bu yüzden aracın her parçasında yıllık bakımı yaptırmak önemlidir.
Şanzıman Yağı Sıkça Sorulan Sorular
%17 indirimle Opet Fulltrac Fluid X 10W-30 15 kg Şanzıman Yağı 1.670 TL'ye, %9 indirimle OTOMATIK SANZIMAN YAGI SARI 5LT 6 VE 7 VITES FEBI-39071 1.985 TL'ye, %12 indirimle GVA 9920752 ŞANZIMAN YAĞI 80W90 3 LT API GL-5 407 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Şanzıman yağı eksildikçe aracın şanzımanından ses gelmesi, vuruntu sorunu ve vites değişikliği sırasında zorlanmalar meydana gelmektedir. Durum ciddiye gittikçe vites değişimi yapılamayacak duruma gelebilir. Buda aracın performansının düşmesine ve aşırı yakıt tüketimine sebep olmaktadır.
Vites değişimi ile doğrudan bağlantılı olan şanzımanlarda eksilen yada biten yağlar, mekanizmanın işleyişinde zorlanmalar ortaya çıkaracağı için, vites kutusundan ses gelmesine, vitesin sertleşerek rahat geçmemesine, aracın performansının düşerek motor ve sürüş güvenliğinin tehliye girmesine neden olacak etkenlere yol ...
Diferansiyel, genel olarak birkaç nedenden dolayı yağ kaçırır. Öncelikle yağ fazla miktarda koyulduysa yağ kaçağı yaşanır. Bununla beraber yanlış yağ kullanımı ve keçelerin işlevsel bozuklukları yağ kaçağına neden olur. Dişlilerin yanması ise tam olarak bu sırada gerçekleşir.
Kullanıldığı Yerler ve Kullanım Şekli
Ürün içeriği 50 ml, 1 Litre şanzıman yağı için yeterlidir. Daha büyük şanzıman kutuları için 2 tüp kullanmanız yeterlidir. Ürün herhangi bir zaman eklenebilir. Ancak en iyi sonuç şanzıman yağının yenilenmesinden sonra alınır.
Motor yağ kaçakları nasıl önlenir? Motor yağ kaçağını önlemek için alınabilecek tedbirler; düzenli bakım yapmak, doğru yağı kullanmak, sürekli yüksek hızda kullanmamak, motor parçalarını doğru biçimde takmak ve aşırı ısıdan korumak şeklinde özetlenebilir.
Motorda şanzıman yağını kontrol etmek için farklı bir yağ çubuğu bulunur. Şanzıman yağ çubuğu, motor yağı kontrolünde olduğu gibi dışarı çekilerek temizlenir ve tekrar yerine takılır. Daha sonra şanzıman yağı seviyesini ve kalitesini kontrol etmek için şanzıman çubuğunu tekrar dışarı çekebilirsiniz.
Keçe Nasıl Dikilir Keçe kumaşından çok değişik ve güzel şeyler dikiliyor fakat Keçe kumaşının da değişik dikiş teknikleri var. Keçe kenarları dikişleri olduğu gibi . Özellikle keçe ile dikiş diktiğimizde en zorlandığımız köşe dönüşleri dir.
Yücel bey krank keçesi bozulursa motor yağı eksilir.
Keçe saksı koku yapar mı gibi sorular ürünü almayı düşünen insanların merak ettiği sorulardır. Keçe saksıların ham maddesi keçedir ve tamamen organiktir. Yapısı itibarıyla hava geçirme özelliğine sahip olduğu için asla koku yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri