Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Mutfak Dolap Kapakları Nasıl Temizlenir? Mutfak dolabı kapaklarının temizliğinde aşındırıcı ağır kimyasallar yerine geleneksel ve doğal bir yöntem olan sirkeli su ve bulaşık sabunu ile temizleme yapılır. Bu sayede dolap kapaklarında ve iç kabinlerde aşınma ve bozulmalar oluşmaz.
İlgili 31 soru bulundu
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Kalorifer kaynaklı is lekeleri, çocuklarınızın duvarları boyaması, mutfakta duvarlara sıçrayan yağ lekeleri, sigara dumanı kaynaklı lekeler ve kirleri artık dert etmenize gerek yok. Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
Ahşap yüzeylerde, cam temizliğinde 1/3 oranında sulandırarak kullanabilirsiniz. Beyaz ve renkli çamaşırların, tül ve perdelerin yıkanması için uygundur.
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Öncelikle 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat karıştırılmalıdır. Bu karışım ile sararmış olan mutfak dolapları silinmelidir. Ayda bir kez mutfak dolapları ılık su ve yağ çözücü karışımı ile birlikte silinmelidir.
Yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir? Ilık bir suya bulaşık deterjanı ekleyip 1 -2 damla kadar da çamaşır suyu ilave edildiğinde mutfak dolapları temizlenmeye hazır hale geliyor. Bulaşık deterjanı yöntemi size uymuyorsa, karbonat ve sirke bazlı bir su yapabilirsiniz.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
- Parmak izlerinin üzerine bir kaç damla lens solüsyonu damlatınız. Daha sonra sabunlu su ile yıkadığınız temiz bir bezle siliniz. - İzlerin olduğu yere cam sil sıkıp 5 dakika bekletiniz. Sert bir havlu kağıt veya nemli bir bez ile temizleyiniz.
Membran kapakların temizliğini yapmak göründüğü kadar zor değildir. Bulaşık deterjanı ve sıcak su karışımı temizlik sırasında sizlere kolaylık sağlayacaktır. Membran mutfak dolabı temizliği için kuru iki mikrofiber bez gereklidir.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Asperox Sarı Güç'ü nemli bez ile salondaki dolap ve raflarınız ile objeleri silebilirsiniz.
kumaş, deri, araç içi plastik yüzeyler için fazla güçlü bir kimyasal.
Yüzeylerde leke / iz bırakmaz, kolay durulanır ve solunumu rahatsız etmez. Asperox Sarı Güç Ultra Yağ çözücüyü kirli yüzeye püskürtüp 5 saniye bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak. Asperox Sarı Güç'ü jantınıza sıktıktan sonra 5 sn bekleyin kuru veya nemli bir bez yardımı ile silin artık yolunuza parlayan jantlarınız ile devam edebilirsiniz.
Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez yardımıyla yumuşamış alanı silin. Sirke kullanın: Sirke, yağ lekesini çıkarmak için etkili bir doğal yöntemdir. Bir miktar sirkeyi bir bez veya sünger üzerine dökün ve lekenin üzerine uygulayın.
Bu sararmaların ana nedeni güneş ışığı. Lake mutfak dolapları doğrudan ultraviyole ışınlarına maruz kalan lake yüzeylerde sararma oluşur.
Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri