%100 Keçiboynuzu ve sudan üretilmiştir Prof Saracoglu Keçiboynuzu pekmezi katkı maddesi içermez. Günde bir kez kahvaltı, öğle veya akşam yemeğinden önce 1 yemek kaşığı Keçiboynuzu pekmezi (tam) tüketin.
Her ay 4 gün, sabah ve akşam birer çay bardağı içilir. Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız.
Sağlık açısından birçok yarar sağlayan keçiboynuzu pekmezi, günde 1-2 tatlı kaşığı şeklinde tüketilebilir. Her sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir. Günlük beslenme rutinine eklenen keçiboynuzu pekmezini tüketmeden önce uzman doktordan görüş alabilirsiniz.
Keçiboynuzu pekmezi gün içerisinde enerji sağlaması için sabah kahvaltılarında tüketilebildiği gibi gece rahat bir uyku uyumak için yatmadan önce de tüketilebilir. Sabah aç karnına bir kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketerek bu mucizevi pekmezin balgam söktürücü özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
Ne İşe Yarar? Keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir. Bebekler için ise tok karnına 1 çay kaşığı keçiboynuzu yeterli gelir.
İlgili 41 soru bulundu
Keçiboynuzu pekmezi tüketmek isteyen kişilerce 1-2 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilebilir. Demir eksikliği durumunda demirin emilim oranını artırmak için keçiboynuzu pekmezi tüketilirken yanında C vitamini kaynaklarından olan doğal besin maddeleri ile de desteklenebilir.
Keçiboynuzu Pekmezinin Sağlığa Faydaları
Demir Eksikliğini Giderme: Özellikle demir eksikliği olan bireyler için pekmez, demir kaynağı olarak kullanılabilir. Yüksek demir içeriği, bu mineralin eksikliğini gidermeye yardımcı olur.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Yüksek kalsiyum ve fosfor içeren pekmez, kansızlık sorunu olanlar için de doğal bir ilaç niteliğinde. Çocuklar günde iki yemek kaşığı, hamileler ve erkekler ise bir yemek kaşığı pekmez tüketmeli.
Özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını karşılayabilen dut pekmezi, kansızlığa iyi gelen, soğuk algınlığı etkilerini azaltan, enerji veren, karaciğeri güçlendiren ve kan dolaşımını dengeleyen sağlıklı bir besin kaynağıdır.
İçindeki etken madde hemen hemen hiçbir besinde bulunmamaktadır. Ciddi afrodizyak etkisi mevcuttur. Keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra balgam söktürücü etkisi ortaya çıkar.
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ KİLO ALDIRIR MI? Lif oranı yüksek ayrıca antioksidan bakımından zengin ve düşük yağ ve şeker oranı ile tercih sebebi olan keçiboynuzu pekmezi kilo aldırmaz kilo verdirmeye yardımcı olur. Keçiboynuzu pekmezi içerisinde kafein ve glüten de yoktur. Bu yüzden günlük beslenmede tercih edilebilir.
Fazla tüketimi sonucunda mide bulantısı ve ishal gibi problemlere sebep olabilmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan meyve şekeri yani früktoz nedeniyle aşırı tüketimi şeker yükselmesine sebep olabilmektedir. Bu da diyabetli kişilerde tehlikeli sonuçlara yol açabilir.
Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.
Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir. Keçiboynuzu özünü su ile karıştırıp, meyve suyu gibi tüketmeniz de mümkün.
Keçiboynuzunun bilinen yaygın bir yan etkisi olmamasına rağmen uzmanlar, bu bitkinin günlük sınırlı miktarda tüketilmesini öneriyor. Çünkü meyvenin içerdiği yüksek etkili bileşenler, gerekenden fazla tüketildiğinde pek çok doğal besin gibi istenmeyen etkilere yol açabiliyor.
En hızlı kan yapıcı besinlere tahin helvası, keçiboynuzu pekmezi, kuru incir, kuru erik, ve kuru üzüm örnek verilebilir.
PEKMEZ KAN YAPAR MI? Yararları saymakla bitmeyen bir besin olan pekmez, doğru ve düzenli tüketildiği zaman etkili bir kan yapıcıdır. Kan yapıcı özelliği sayesinde anemi (kansızlık) problemi yaşayanlar düzenli olarak pekmez tüketmelidir. Kansızlık tedavisinde pekmezin sabah aç karnına tüketilmesi önerilir.
Eğer daha hızlı etki etmesini istiyorsanız karışımı 2 yemek kaşığı pekmezle hazırlayıp sabah ve akşam, günde 2 kez aç karnına içebilirsiniz. Bu uygulamayı her hafta 6 gün uygulayıp 1 gün vücudunuzu dinlendirebilir, bu şekilde kısa sürede kansızlık üzerindeki olumlu etkilerini dahi görmeye başlayabilirsiniz.
Eğer pekmezi daha önceden tüketmişseniz pekmez oda sıcaklığında en fazla 6 ay kadar bekletilebilir. 6 aydan sonra bozulmaya başlayacaktır. Ancak dokunulmamış pekmezler oda sıcaklığında 2 yıla kadar bekletilebilir. Pekmez buzdolabında ise 1 yıla kadar tazeliğini koruyabilmektedir.
öksürük tedavisi için kullanılan pekmez içildikten sonra üzerine herhangi bir sıvı,su içilmemelidir.. eğer içilirse pekmezin etkisini azalır…….
Keçiboynuzu nasıl yenir? Pekmez şeklinde kullanımı fazlasıyla yaygın olan keçiboynuzu, ılık bir suda bekletilerek de tüketilebilir. Ayrıca suyu içilebilir ya da un elde edilerek tatlılarda kullanılabilir.
Pekmez: Özellikle karadut ve keçiboynuzu pekmezi iyi bir demir kaynağıdır. 100 gram pekmez yaklaşık olarak 400 mg kalsiyum, 10 mg demir içerir. Kuruyemiş ve kuru meyve: Demir açısından zengin bir aperatiftir.
Ortalama 29 kalori olan bir yemek kaşığı (10 gram) pekmez yaklaşık 1 mg demir ve 40 mg kalsiyum içermektedir. Pekmezin 100 gramı, yaklaşık 293 kalorilik enerji sağlamaktadır.
Keçi boynuzu, A vitamini, B, B2, B3 vitaminleri ve D vitamini içeriği ile çok güçlü bir besindir. Aynı zamanda yüksek çinko içerir. Keçi boynuzu pekmezinin sağlıklı kişiler için de koruyucu ve destekleyici besin olarak kullanılması tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri