Sirke ve Soda Karışımı İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
Beyaz sirke ve su karışımı, sararmış lekeleri çıkarmak için doğal ve etkili bir temizlik malzemesidir. Eşit miktarlarda beyaz sirke ve suyu karıştırarak bir temizlik çözeltisi hazırlayabilir ve bu çözeltiyi fayans yüzeylerinize uygulayabilirsiniz. Duş veya banyo sonrası fayansları düzenli olarak durulamak önemlidir.
Son önerimiz ise beyaz sirkeli limonlu sudur. 1 fincan sirkeye yarım fincan su ekleyerek karıştırın ve derzlere diş fırçası yardımı ile uygulayın. Bu üç işlemde 10-15 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile fayanslarınızı durulayın. Bembeyaz ve temiz fayanslara sahip olun.
Kararmış ve sararmış fayans aralarını temizlemenin en doğal yolu, mutfaktaki tuzu ve elma sirkesini kullanmak oluyor. Kirli fayans araları nasıl temizlenir diyorsanız her türlü temizlik için önerilen sirkeden yararlanabilirsiniz.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
İlgili 18 soru bulundu
Kaplama altındaki yapıştırıcı nemli iken çekilen derz dolgu işlemleri derzlerde sararma, çiçeklenme ya da tuz kusmalarına neden olur. Uygulama yapıldıktan sonra kaplama altında oluşabilecek nemlenme, su akıntıları, terleme, vb. gibi durumlarda buharlaşma olacaktır.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Sirke çözeltisi hazırlayın: Sirkeyi suyla karıştırarak yarı yarıya bir çözelti hazırlayın. Çözeltiyi lekenin üzerine dökün: Hazırladığınız beyaz sirke çözeltisini silikonlu derz lekesinin üzerine dökün. Bekleyin: Çözeltiyi en az 30 dakika bekletin. Silin: Bir bez veya sünger kullanarak silikonlu derz lekesini silin.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Fayans yüzeylerindeki kalıntıları ve yapışkan yüzeyleri temizlemek adına fayansları fırçalayabilir ve sabunlu bir bez ile temizleyebilirsiniz. Fayanstaki yağı, kiri ve lekeleri yok etmek adına en doğru tercih ılık su, bez veyahut sünger ve kaliteli bir fayans temizleyicidir.
Sirke ile temizlik: Güçlü antiseptik gıdalardan olan sirke, kireç ve kirlerin sökülmesinde oldukça etkili bir temizlik maddesidir. Sprey şişenin içerisine dökülen sirke, duşakabine yeteri kadar püskürtülerek bir süre beklenir. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla ovarak su ile durulanır.
Bunun için derz dolgu malzemesini bir kovaya döküp ardından yavaşça su eklemeniz yeterlidir. Toz haldeki derz dolgusunu ve suyu kovaya döktükten sonra bir mala yardımıyla iyice karıştırmalısınız. Bu işlemi daha hızlı yapmak için karıştırma ucu takılı bir matkap kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir. Bu da zamanından önce eskiyen fayanslar ve daha da kötüsü duvarlardan ve zeminden sızan sular demektir.
İnatçı lekeler için, karbonat ve su karışımı genellikle iyi bir çözüm sağlar. Bu karışım lekeli bölgeye uygulanıp bir süre beklettikten sonra, ılık suyla durulanabilir.
Fayans ve banyo temizliği için doğal malzemelere başvurabileceğinizi bilmelisiniz. Bunun için önceliğiniz beyaz sirkenin ta kendisi olacaktır. Bir kap içerisine yarı yarıya sirke ile ılık su ilave etmeniz ardından ise hazırladığınız karışımı fayans üzerine döküp süngerle ovalamanız yeterli olacaktır.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Karbonat ile çamaşır suyundan bir macun yapılır ve fayanslar bununla 10-15 dakika boyunca ovulursa, sonuç oldukça temiz ve parlak olur. Fayanslar ne şekilde temizlenirse temizlensin, duruladıktan sonra su lekeleri kalmaması için mutlaka kurulanmalıdır.
Prothos seramik yüzey cilası, su geçirmez bir özellik taşır ve uzun ömürlü bir koruma sağlar. Bu ürün aynı zamanda, seramik yüzeylerin çizilmelerine ve aşınmalarına karşı koruma sağlar. Prothos marka seramik yüzey cilası, kolay bir uygulama süreci sunar ve yüzeylerde matlık oluşumunu engeller.
Ürünün yüzeyde kaybolması ile birlikte yüzey parlaklığı artar ve ürün rengi geri gelir. Keskin parlaklık verir. Yüksek sertlik verir. Yaya trafiğine direnç (ayak izine direnç) sağlar.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Gereğinden fazla kullanılan çamaşır suyu derz aralarının sararmasına neden olabilir.
Fayans arası boyası olarak ün salan derz arası boyası ile mutfak, banyo, koridor, balkon gibi ortamlarınızı baştan yaratabilirsiniz. Fayans, seramik, taş gibi kaplamaların arasını doldurup boyayabileceğiniz derz arası boyası son derece kullanışlı bir üründür.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri