Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
Kurusıkı tabanca almak için ilk olarak adli sicil kaydı ve iki adet vesikalık fotoğraf ile birlikte ilçe emniyet müdürlüğüne gitmelisiniz. İlçe Emniyet Müdürlüğüne kurusıkı tabanca almak istediğinize dair dilekçe vermeniz gerekiyor.
Ayrıca, kurusıkı silahların namluları çok basit değiştirilebildiğinden, gerçek bir silah gibi kullanılmaktadırlar. Bu silahlar 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu kapsamında tutulmadığı için ruhsata tabi olmamakta ve böylece bu silahlara olan talep her geçen gün artmaktadır.
Kuru sıkı tabancalar 6136 Sayılı Kanun kapsamına girmediğinden ruhsat almanız mümkün değildir.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
İlgili 37 soru bulundu
Kurusıkı silah alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve sabıka kaydının temiz olması gerekmektedir. 18 yaşından küçüklerin kurusıkı tabanca kullanması kesinlikle yasaktır. Kurusıkı silah almak için ilk olarak av bayisine başvurmanız gerekmektedir.
Bu yüzden kurusıkı silah üzerinizde belinizde taşımak yasaklanmıştır. 5729 sayılı kanunun 3.maddesinde taşınmasının yasal olduğu belirtilmiştir. Bir yerden bir yere nakil yani taşıma işlemleri ise kolay ulaşılamayacak şekilde boş olarak kutu içerisinde evrakları yanında olacak şekilde taşınır.
Diğer soruya gelecek olursak kuru sıkı tabanca her ne kadar ateşli silahlar kanununa(6136) tabi değilse de üzerinizde veya aracınızda kullanmaya hazır şekilde taşınması yasaktır.
1. Silah Ruhsatları verildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. 5 yıl sonunda yenilenmesi gerekmektedir. 2. Telefon vasıtası ile veya müracaat sahibi olmayan şahısların Müdürlüğümüzden dosya içeriği ile ilgili olarak bilgi istemesi durumunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği bilgi verilmeyecektir.
Ateşli silahlar kapsamında olan kurusıkı silahı gerçek silahtan ayıran temel özelliği namlusudur. Gerçek silahlar da namlu açık olsa da kurusıkı tabancalarda namlu kapalıdır. Kurusıkı silah ile gerçek silah arasındaki farklardan bir tanesi de mermiler konusunda ortaya çıkar.
Silah, Wilhelm Bubits tarafından 2005 yılında tasarlanmış olup ülkede üretilen ilk tabancalardır ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan birincil hizmet tabancasıdır. Caracal'ın F (full-size), C (compact) ve SC (sub-compact) olmak üzere üç modeli bulunmaktadır.
Dayanıklılık açısından en az 3 katı olarak düşünülebilir. Bu nedenle gerçek silah fişeği kullanılmaz ve kullanıldığı durumda namlu ve silahın birçok bölümü parçalanır.
Ancak almış olduğunuz kurusıkı tabanca ve faturası ile birlikte 1 ay içerisinde ikamet ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü veya İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek tarafınıza Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silah Bildirim Belgesi tanzim edilecektir.
Kurusıkı Silah Alma İçin Yaş Sınırı Nedir? Kurusıkı tabancayı almak için ilk önce 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. 18 yaşından küçüklere kurusıkı satışı kesinlikle yasaktır.
Şahısların evraklarını teslim ettiğinden itibaren tahkikatın tamamlanmasına müteakip 3 iş günü içerisinde ruhsat hazırlanmaktadır.
Kurusıkıyla ateş etme suç kapsamına alınıyor
Bu düzenlemeyle de kurusıkı silahla ateş edenlere iki yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Kurusıkı Tabanca Taşımanın Cezası Nedir? 5729 sayılı kanunun 3 maddesine aykırı kuru sıkı tabancayı taşımak suç değil idari yaptırıma tabidir. Yani kanuna aykırı olarak kuru sıkı silahı taşıyan kişiye idari para cezası kesilir. Kanuna göre kesilecek idari para cezası 500 Tl dir.
Kuru Sıkı Silah Taşımanın Cezası Nedir? Yukarıda belirtili yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşyüz Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir.
İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kurusıkı tabanca almak istediğinize dair dilekçe sunmanız gerekmekte. Yapılan incelemede kurusıkı tabanca almanızda herhangi bir engel olmadığı anlaşıldığında ise sizlere kurusıkı tabanca alma belgesi verilmektedir. Sonrasında en yakın satıcıdan kurusıkı tabancayı satın alabilirsiniz.
Silah taşıma ruhsatları nereden verilmiş olursa olsun Ek 1 inci maddede sayılan yerler dışında geçerlidir. Birden fazla silaha sahip olanlardan bu Kanun Hükümlerine göre, durumları silah taşımaya uygun olanlara istekleri halinde, mevcut silahlarının hepsi için ayrı ayrı taşıma ruhsatı verilir.
Söz konusu bedel T.C.Ziraat Bankası Şubeleri ve aynı bankanın ATM bankacılığı ve İnternet Bankacılığı aracılığıyla yapılmaktadır.
Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Yönetmelik de 02.05.2008 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak aynı tarihte yürürlüğe girmiştir. Kurusıkı Tabanca satışları 5729 sayılı kanun hükümlerine göre sabıka kaydı olmadan yapılmamaktadır.
Silah bulundurma ruhsatı, bir kişinin evinde veya iş yerinde silah bulundurabilmesi için alması gereken bir izindir. Silah bulundurma ruhsatı için gereken harç ücreti 2023 yılında 5 Yıl 7.390.30 TL olarak belirtilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri