Beyaz ayakkabı temizleme noktasında kabartma tozu, çamaşır deterjanı, ılık su ve sabun kullanılabileceği gibi aynı zamanda da karbonat ve diş macunu da beyaz ayakkabı temizliği noktasında kullanılabilecek olan yöntemler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
Karbonat, beyaz ayakkabılarda oluşan kiri ve sararmayı kolayca temizleyecektir.
Önce bir kağıt havlu ile yüzey temizliğini yalnızca suyla gerçekleştirin. Daha sonra tabanı temizlemek için bir beze çok az bulaşık deterjanı damlatın ve dairesel hareketlerle tabanı temizleyin. Deterjan yerine karbonat kullanarak da sararan spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Sararmış Ayakkabı Tabanı Beyazlatma Yöntemleri
Ayakkabı tabanlarınızın yüzeyini temizlemek ve sararmış lekeleri gidermek için basit bir yöntem, sabunlu su ve yumuşak bir fırça kullanmaktır. Ilık suya biraz sabun ekleyin ve fırçayı bu karışıma batırarak hafifçe ayakkabı tabanlarınızı ovun.
İlgili 19 soru bulundu
Evet, kullanabilirsiniz ama çamaşır suyunu sulandırmanız gerekiyor. Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
1- Cif ile Beyaz Ayakkabı Temizleme
En sık tercih edilen beyaz ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri olan cif çok etkilidir. Çamur veya daha güçlü lekeleri beyaz ayakkabıdan çıkarmak için cif tercih edilebilir. Cifle beyaz ayakkabı temizleme işleminde cifi nemli bir beze sıkarak nazikçe kirli bölgeye uygulayın.
6- Karbonatla Etkili Spor Ayakkabı Temizliği
Spor ayakkabının temizliğinde karbonat temizlik için etkili bir yöntemdir. Bir miktar ılık suya karbonat eklenir ve yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeli bölgeler temizlenir.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
Spor ayakkabı temizliğinde de işe yarar sonuçları sirke ile almanız mümkün. Yarım bardak suyun içine bir kahve fincanı beyaz sirke koyun ve yumuşak bezi, karışıma batırarak ayakkabınızda kirlenen yerleri silin.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Sabunlu su kullan: Az miktarda çevre dostu çamaşır deterjanını ılık su ile karıştır ve yumuşak bir yıkama bezi kullanarak ayakkabının üzerindeki dikkat çekici lekeleri nazikçe sil. Durula: Yıkama bezini deterjandan arındırmak için iyice yıka.
Maalesef Güneşin eskitme, yıpratma ve yaşlandırma gibi bir etkisi de var. Beyaz Ayakkabılarımızın tabanı da bundan payına düşeni alıyor. Güneşten gelen ultraviyole ışınlar tabanda zamanla sararmaya sebep olacaktır.
Bulaşık Deterjanı: Bir çay bardağını su doldurup içerisine bir kaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Diş fırçası ile bu karışımı beyaz ayakkabının yüzeylerine dairesel hareketlerle uygulayın. Kirlerin iyice temizlendiğine emin olduktan sonra ayakkabıyı nemli bir bez ile silerek kurumaya bırakın.
Yıkama öncesi ayakkabıların ön temizlikten geçirilmemesi sararmaya sebebiyet verebilir. Makineye atıyorsanız öncesinde toz, kir, taş ve diğer kirletici maddelerden arındırılmalıdır. Deterjan kullanımına tepki olarak da ayakkabı kumaşınız sararabilir.
Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri çıkarmak için alkol veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Sarı lekeler kalıcı ise, bir miktar renk sökücüyü suyla karıştırıp lekenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ayakkabıyı bir bezle silebilirsiniz.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Ayakkabı kokusu için ne yapılır sorusunun bir diğer cevabı da karbonat. Ayakkabılarınızın içine biraz karbonat serpin ve bir gece bekletin. Bu, ayakkabınızdaki nemi emerek kokuyu yok eder.
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Çamaşır Suyu, Aseton ve Cif gibi Kimyasallar
Cif de üstün beyazlatma yeteneğine sahip olan malzemeler arasında yer alıyor. Bu malzemeyi kılıfın üzerine bir miktar sıkıp, diş fırçası ile ovmanız yeterli oluyor. Bir süre sonra sararan yerlerin renginin açıldığını görmek kaçınılmaz oluyor.
Eğer bayan beyaz spor ayakkabı temizlenmesine rağmen kenar kısımları hala kirli görünüyorsa kulak pamuğu yöntemini kullanabilirsiniz. Kulak pamuğuna bir miktar kolonya dökerek kenar kısımları silebilir, zorlu bölgelerde de etkili temizlik ortaya koyabilirsiniz.
En İyi Cevaplar. Asprin isimli deterjan ile orayı bir bezle silip, temiz sulu bezle de durularsanız geçecektir. Ya da bir leke çıkarıcı ile tarif ettiğim şekilde temizleyebilirsiniz.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri