Genel olarak evinize çok ferah bir hava katacağından dolayı en çok tercih edilen mobilya türüdür. Beyaz mobilyanızı güneş ışığı ile direkt temas ettirmemelisiniz. Sigara dumanıda mobilyanızın çabuk sararmasına sebep olacaktır.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız. Ahşap mobilyalar hassas yapıda olduklarından onlara özel sıvı temizleyiciler dışında herhangi bir ürün kullanmamakta yarar var. Doğal ürünler kullanmayı ihmal etmeyin.
Bu durumda ise sararan mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusu oluşur. Bu sorunun da ferahlatıcı bir yanıtı var! Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın.
İlgili 45 soru bulundu
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Beyaz koltuklarımızın temizliğinde de soda oldukça etkilidir. Sodayı kullanmadan önce küçük yüzeylerde denemek gereklidir.Sodayı lekenin üzerine yeterli miktarda dökmeliyiz daha sonra ılık su ile nemlendirilmiş bez ile nazik hareketler ile silinmelidir. Yarım ölçek soda kullanmak lekeler üzerinde yeterlidir.
İşte size beyaz mutfak dolabı neyle silinir konusu hakkında birkaç ipucu. Sirke, beyaz mutfak dolaplarının temizliği için etkili bir doğal temizleyicidir. Dolapların yüzeylerine sirke-su karışımı püskürtüp bir bez veya süngerle silebilirsiniz. Temizleme etkisinden faydalanmak için bir süre bekleyebilirsiniz.
Kimyasal maddeler ile silindikçe, ultraviyole ışınlara maruz kaldıkça sararma ihtimali artar. Mutfağınıza lake dolap seçecekseniz, mutfağınızın konumunu değerlendirip ne kadar Güneş ışınlarına maruz kaldığını tespit etmelisiniz. Yaz ayları için Güneş ışınlarını kesebilecek tül veya perde kullanmanız gerekebilir.
Parlak Beyaz Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir? Sirke ve bulaşık deterjanına ek sıvı arapsabunu ya da katı sabunun suya rendelenmesiyle elde edilen temizlik solüsyonu ile temizliği yapılır.
Beyaz Mobilya Kullanışlı mıdır? renk olması, mobilyalarda da beyaz seçiminde bulunurken tedirginlik hissedilmesine neden olur. Ancak durumun tam aksine beyaz mobilya en kullanışlı mobilyalardan biridir. Tozu ve kiri kolay kolay göstermediği gibi hasarın da fark edilmesini engeller.
Parlak yüzey yapısı nedeniyle de oldukça narindir ve çizilme riski vardır. Bu nedenle lake mobilyaların temizliğinde kullanacağınız bezlerin pürüzsüz ve pamuksu olması gerekir. Bu tür mobilyaların temizliğinde pürüzsüz mikrofiber bezlerin yerine daha yumuşak bezler kullanılmalıdır.
Bilirubin maddesi alyuvarların yıkımı sonucunda meydana gelir. Karaciğerin işlevinde yaşanan bazı bozukluklar bu maddenin vücuttan atılmasını engeller. Bu nedenle kana karışan madde cildin, gözün beyaz bölümünün ve mukozaların sararmasına yol açar.
Yüzeylerin türüne göre farklı temizlik sirkesi kullanılabilir. Cam, fayans veya paslanmaz çelik gibi yüzeyleri temizlerken de etkilidir. Ayrıca mobilyaların ve halıların temizliğinde de kullanılabilir.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
Çünkü bu ürünlerin de aşırı kullanımı parlaklığın yavaşça solmasına neden olabilir. Bunun yerine ılık su ve bulaşık deterjanı ile tezgahı temizlemek lekeleri çıkarmak için ideal bir yöntemdir. Bulaşık makinesinde oluşan su lekelerini gidermede etkisi yeterli olmayan beyaz sirke kullanımından kaçınılması önerilmektedir.
Klasik mobilyalarınızın düzenli tozunu almanız, uygun temizlik malzemesi seçmeniz ve yumuşak hareketlerle silmeniz önerilir. Mobilyalardaki oyma desenlere ulaşmak zor olduğundan yumuşak bir fırça ve su ile temizleme yapılabilir. Ancak ardından yumuşak bir bezle kurulanması şarttır.
Bir çorba kaşığı kadar bitkisel yağı ve yine bir çorba kaşığı kadar beyaz sirkeyi karıştırın. Ardından mikro fiber bir beze birkaç damla karışımdan dökün. Ahşabı bastırmadan, dairesel ve yumuşak hareketlerle silin. Ardından nemli ve temiz bir bez ile kurulayın.
Miss Arap Sabunu zeytinyağı özlerinden oluşan içeriği sayesinde ahşap mobilyalarınızın geç tozlanmasına yardımcı olur. Ahşap mobilyalarınızla birlikte Miss Arap Sabunu'nu tekstil koltuk temizliği ve deri koltuk temizliğinde de kullanabilirsiniz. Miss Arap Sabunu mobilyalarınız besler ve ışıl ışıl görünmesini sağlar.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri