Temiz bir bez ile ya da bir sünger yardımı ile küfleri çıkartın. Tüm küf ve kiri tavandan çıkardıktan sonra tavanı önce güzelce yıkayın. Lekeleri temizleme işlemi bittikten sonra Permolit Örtücü Astar ile tavanı kaplayın ve üzerine Permolit Süper Tavan Boyası uygulayın.
Nemli bir beze ozonu temas ettirecek şekilde dökün ve küf tutan bölgeleri küfün gideceği şekilde silin.Temizlik esnasında havanın daha çabuk kurutması ve ağır kokuya maruz kalmamanız için ortamda ki pencereleri açık tutun. Nemli bezle silme işleminiz bittikten sonra kuru bir bezle üzerinden tekrar silmeniz gerekir.
Tavan Boyası Nasıl İnceltilir? Tavan boyaları %15 oranında su ile inceltilir aynı zamanda tavan boyasına su katılır mı sorusunun da cevabıdır. Örnek olarak 3 kilo tavan boyasına ne kadar su katılır 640 ml su eklenir..
Sürülebilmekle birlikte bilinmesinde fayda vardır ki tavan boyaları genelde plastik türü boyalardan yapılmaktadır. Plastik boyalar genellikle astara pek ihtiyaç duymazlar. Tavan boyası yapısı itibari ile ince bir boyadır. Tavanda kabarıklık ve çatlak durumlarda onarılarak astar yapılabilir.
Renklendirme işlemi ekstra materyal gerektirmeden de yapılabilir. Asma tavan boyası belirli metrekareler halinde sabit hazırlanan materyaller sabitlenerek ile kullanılır. Uygulama yapılacak bölgenin boyutu hesaplandıktan sonra sadece bu materyal ve sabitleme araç gereci ile renklendirme yapılabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Su ve akrilik bazlı olan tavan boyaları, mat bir görünüme sahip olabilir. Parlaklık içermeyen mat boyalar, ışığı yansıtmayarak pürüzsüz bir görünüm sağlar. Yarı mat boyalar ise tavanı biraz daha canlı gösterirler ve aynı mat boyalar gibi ışığı yansıtmaz veya çok az yansıtır.
Tavan kullanımına yönelik özellikler barındıran tavan boyaları lekelere karşı zayıftır. Bu nedenle çabuk kirlenir. Öte yandan tavan boyasının duvarlarda astar boya olarak kullanımı mümkündür.
Zemine yağlı boya uygulaması yapılacaksa, yağlı boya öncesi astar uygulaması mecburi bir işlem değildir. Yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişlerde ise, astar uygulama mutlaka yapılmalı.
Badana yaparken sırasıyla tavan, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Eğer kalorifer peteklerinizin de boyanması gerekiyorsa en son onlara işlem uygulanır. Tavanda kenarlara fırça çektikten sonra, rulo fırça ile orta kısmını kolayca boyayabilirsin. Duvarlara geçmeden, tavanın kurumasını beklemek zorundasınız.
Kuruma Süresi Katlar arası bekleme süresi min 2 saattir.Tam kuruma süresi min.24 saattir. Yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir.
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
BOYANABİLEN ALAN: 2 katta yüzeye bağlı olarak 1 kg ile 3-5 m2 alan boyanabilir.
Bundan ötürü genellikle kaç metrekarelik alana uygulama yapılacak ise o kadarlık boya satın alınması için gerekli planlamanın yapılması gerekmektedir. Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir.
Temiz bir bez ile ya da bir sünger yardımı ile küfleri çıkartın. Tüm küf ve kiri tavandan çıkardıktan sonra tavanı önce güzelce yıkayın. Lekeleri temizleme işlemi bittikten sonra Permolit Örtücü Astar ile tavanı kaplayın ve üzerine Permolit Süper Tavan Boyası uygulayın.
Aynı zamanda tavanda sararmalar oluşmasına sebep olan küflenme, üst kat komşunuzda oluşan tesisat arızalarından dolayıda kaynaklanabilir. Genellikle mutfak tavanında oluşan sarartılar, yapılan yemeklerin yağ buharından dolayı oluşmaktadır. Mutfakta pişirilen yemeklerin buharı tavandaki sararmaların başlıca sebebidir.
Tavan temizliği yapmanın en kolay yöntemlerinden bir tanesi uzun sopalı bir süpürge edinmektir. Eğer süpürgeniz yoksa boya merdiveniyle de temizleyebilirsiniz. Tavan silme kovanızdaki suyun içerisine bir miktar çamaşır suyu eklemeniz tavandaki toz ve lekelerden arınmanızı sağlar.
Fırça veya rulo izi genellikle, işçilikle birebir bağlantılı bir problemdir. Sorunun ortadan kalkması için, kestirme yapılan fırça ile uygulanan noktalarda boyanın lejant bilgileri doğrultusunda inceltilmesinde fayda vardır.
Eğer işlemler nispeten sıcak bir havada yapılmış ise tek katın kuruma süresi yaklaşık olarak 2,5 ile 3 saat aralığında olmaktadır. Aynı şekilde ilki kuruduktan sonra ikinci kat çıkılmış ise bir sonrakine geçmeden önce de en az ortalama 2,5 ile 3 saat arası bekleme süresi ilave edilmelidir.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Aynı zamanda kuruma süresi de oldukça önemlidir. Çünkü boya astarının doğru uygulanmaması veya kuruması beklenmeden son kat boyasının uygulanması, deliklere, döküntülere ve dalgalanmalara neden olabilir.
Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir.
Tamamen kuruması beklenmeden direkt astarın üstüne boya uygulandığında alt kısımdaki astar bozulabilir ve topaklanmalar olabilir. Bu sebeple astarın tamamen kuruması için 24 saat beklenmesi gerekmektedir. Astar kuruduktan sonra boyama işlemi yapıldığında çok daha iyi sonuçlarla karşılaşılabilir.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir. Hatta yanınızda aynı ebatta bir kova daha varsa birbirine boşaltabilir ve böylece daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
Ek olarak boyanın daha uzun ömürlü olması için de boyamaya geçmeden önce astar sürebilirsiniz. Astarsız boyama yapmak isterseniz boyayı üç kat uygulamanızda fayda vardır.
Beyaz, tavan boyası için en popüler seçenektir ve genellikle 'güvenli' bir seçenek olarak kabul edilir. Beyaz, odanın daha aydınlık ve geniş görünmesini sağlar, ayrıca her türlü duvar rengi veya dekorasyon stili ile uyumlu olabilir. Son zamanlarda, gri tonları da tavan boyasında oldukça popüler hale gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri