Yetersiz su tüketimi, vitamin ve mineral eksikliği, depresyon, yanlış uyku pozisyonları ile birlikte ortaya yüz sarkması problemi çıkmaktadır. Özellikle yağlı ciltlerin yaşlanmayla birlikte yer çekimine karşı koyamıyor olması ile oluşan yüz sarkması kadınlarda özgüven, psikolojik sorunlara yol açabilir.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Zamanla genetik faktörler, yaşam şekli ve yanlış beslenmenin etkisiyle yüz bölgesinde sarkmaların meydana geleceğini söyleyen Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, “Sigara içmekten kaçınmak, güneşten korunmak ve antioksidanlar açısından zengin bir beslenme tercih etmek sarkmayı yavaşlatacaktır.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Sarkma: Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir. Erken yaşlarda riski olmayan ve günlük yaşamdan uzaklaştırmayan yöntemler sarkmanın giderilmesinde özellikle tercih edilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Yetersiz su tüketimi, vitamin ve mineral eksikliği, depresyon, yanlış uyku pozisyonları ile birlikte ortaya yüz sarkması problemi çıkmaktadır. Özellikle yağlı ciltlerin yaşlanmayla birlikte yer çekimine karşı koyamıyor olması ile oluşan yüz sarkması kadınlarda özgüven, psikolojik sorunlara yol açabilir.
Aşırı kilo verme sonrası oluşan deri sarkma sorunlarının kendiliğinden düzelmesini beklemek doğru olmaz. Bu kişilerde görülen deri sarkma deformasyonlarının ne kadar süre geçerse geçsin sporla düzelmesi mümkün değildir.
Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak ve sağlık bir görünüme kavuşmak için plastik cerrahi bölümünde uzman kişilerin gözetiminde olmak oldukça önemlidir. Uygun koşullar altında olduğu sürece bir sorun oluşmayacaktır.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Yanak sarkması, cilt altındaki kolajen ve elastin liflerinin doğal elastik yapısını kaybetmesiyle birlikte oluşan sarkma görünümüne deniyor. Bu sorun, genetik ve çevresel faktörler nedeniyle 30 ile 40'lı yaşlarda da görülebiliyor.
Bazı kişiler dişlerini çok fazla sıktığı için çene ve baş ağrısı ile birlikte uzun süreli bruksizm (diş gıcırdatma) sonucunda diş sıkma kasının kas hacmi, sürekli sıkmaya bağlı olarak artar. Çenenin köşelerindeki bu hacim artışı yüz ovalini bozup, yüz yapısının daha kare ve sarkmış gözükmesine sebep olur.
Cildinizi esnek ve elastik tutmak için düzenli su içip, meyve ve sebze tüketin. Su içmek kilo kaybına bağlı değişikliklere adapte olmasını sağlamak için cildin elastikiyetini arttırır. Kas kitlenizi korumak için kardiyovasküler egzersizlere ilave olarak, ağırlık kaldırma ve vücut geliştirme egzersizleri yapın.
Karın Germe Hakkında Merak Edilenler
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
LAHANA YAĞI, YOSUN YAĞI VE KAKAO YAĞI
Lahana, yosun ve kakao yağı kan dolaşımını hızlandırır ve bölgesel yağların yakılmasını sağlar. Selülüt görünümü ortadan kaldırır ve vücudun sıkı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Lavanta yağı, kakao yağı ve yosun yağını eşit miktara karıştırıp sorunlu bölgeye sürebilirsiniz.
Ameliyatsız cilt ve yüz gençleşme yöntemleri çok çeşitlidir. HİFU, Fotona, Fransız askısı, altın iğne, fraksiyonel co2, gençlik aşısı, botox, dolgu, dermamelan-cosmelan, lazer, mezoterapi, PRP, Somon DNA aşısı gibi pek çok yöntemle ameliyatsız gençleşme sağlanabilmektedir.
Cildinizin sarkmasını önlemek, ölü cilt hücrelerinden kurtulmak ve dolaşımı artırmak için ovalama yöntemini kullanın. Ayrıca cildinize günlük olarak nemlendirici sürmeyi unutmayın. Nemlendiricilerin kolajen ve elastin oluşumunu artırmak için aloe vera, C, E ve A vitaminleri gibi bileşenler içerdiğinden emin olun.
Yaşlandıkça daha sık görülen deri sarkması, tedavi edilebilir bir durumdur. Özellikle de henüz genç yaşta olan bireyler, bu durumdan birkaç ay içerisinde kurtulabilir.
Birçok bireyde kollarda sarkma bu dönemde yaygın şekilde görülür. Yaşlılık döneminde ayrıca deri esnedikten sonra eski haline dönemez. Bu nedenle yaşlılıkta kilolu olup da diyet ya da egzersiz ile kilo veren bireylerde kol sarkması problemi görülebilir. Kişi her ne kadar yavaş zayıflasa da derisi eski haline dönemez.
Özellikle ağırlık çalışmaları sarkan derinin toplanma sürecini hızlandırır. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar. Yaşınız kaç olursa olsun, bu kadar uzun süre hareketsiz kalmamalısınız. Düzenli ve sürekli egzersiz hareketleri sarkma oluşumunu engelleyecek ve olan sarkmaların toparlanmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri