Cilt sarkması olan hastalar; mezoterapi, lazer, PRP, radyofrekans gibi cildi sıkılaştıran yöntemler tercih etmelidir. Ancak cilt altındaki dokularda sarkması olan hastalar; dolgu, botoks, iple germe veya fokuslu ultrason yöntemlerini tercih etmelidir.
Yüz sarkmasında 40'lı yaşlarda PRP-kök hücre enjeksiyonları, radyofrekans gibi cihazlar, dolgu enjeksiyonları, botoks ilk tercih edilmesi gereken yöntemlerdir. Yüz sarkmasında 50'li yaşlarda dolgu ve botoks enjeksiyonları ve mezolift (hyaluronik asit enjeksiyonları.) ilk planda tercih edilebilir.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Salatalık hem gevşek hem de sarkmış cildi sıkılaştırmak için kullanılabilir. Cildinizde canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Gül suyu doğal bir sıkılaştırıcıdır, bu nedenle olağanüstü bir toniktir ve gevşek cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur. Domates suyu cildi yatıştırır ayrıca gevşek, sarkık deriyi toparlar.
İlgili 21 soru bulundu
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
Karın Germe Hakkında Merak Edilenler
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Lavanta; cildinizin hem canlı görünmesini hem sıkılaşmasını sağlayan oldukça faydalı bir bitkidir. Maske olarak kullanabileceğiniz lavantayı; yağını edinerek cilt bakımınızda da uygulayabilirsiniz. Soya; içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde hücrelerin tazelenerek sıkılaşmasını sağlamaktadır.
Genellikle 30 yaşından sonra başladığı düşünülse de erken yaşta yapılan yanlış bakımlar, kullanılan kötü kozmetik ürünleri, stres, sigara ve alkol, düzensiz ve yanlış beslenme, vitamin eksikliği, kolajen üretiminin azalması, aşırı kilo alıp verme gibi etkenler cildin sarkmasına ve kırışmasına neden olur.
Yanak sarkma vakalarında eğer sarkma çok ilerlemişse ve hasta ileri yaşlarda ise orta yüz germe ameliyatı oldukça başarılı sonuç veren bir uygulamadır. Ameliyat dışında sarkmaları gidermek için çeşitli medikal yöntemler de mevcuttur ancak ameliyat ile daha kalıcı ve etkili sonuçlar alınır.
Özellikle 40'lı yaşlardan sonra yüzde önemli değişimler meydana geliyor. Bu değişimlerden en hoş karşılanmayanı ise şüphesiz yanak sarkması… Yüzün yağ ve kolajen dokusunda oluşan farklılıklar sonucu cilt altındaki yağ dokusu, eski sıkılığını kaybederek yerçekimine karşı koyamıyor ve aşağı yönlü hareket ediyor.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Cildinizi esnek ve elastik tutmak için düzenli su içip, meyve ve sebze tüketin. Su içmek kilo kaybına bağlı değişikliklere adapte olmasını sağlamak için cildin elastikiyetini arttırır. Kas kitlenizi korumak için kardiyovasküler egzersizlere ilave olarak, ağırlık kaldırma ve vücut geliştirme egzersizleri yapın.
Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak ve sağlık bir görünüme kavuşmak için plastik cerrahi bölümünde uzman kişilerin gözetiminde olmak oldukça önemlidir. Uygun koşullar altında olduğu sürece bir sorun oluşmayacaktır.
Şekerin ise cildi canlandırma ve sıkılaştırma özelliği vardır. Bu peeling özellikle kuru ciltlerde kullanmalıdır. Bir kâse içerisinde zeytinyağı ve toz şeker karıştırılır. Tonik veya yıkama jeli ile temizlenmiş olan cilde sürülür ve yuvarlak hareketler ile cilde masaj yapılır.
Düzenli olarak egzersiz yaparak bütün vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayın. Bol miktarda su içerek cildinizin pürüzsüzlüğünü koruyun. Su cildi iyileştirir ve aynı zamanda cilt sağlığı korunur. Cildinize cilt sıkılaştırma için bakım yaparken kolajen içeren ürünler tercih edin.
Bol sıvı alımı, cildin nemlendirilmesi ve özellikle yeşil çay özü, A vitamini, C vitamini, retinoid ve antioksidan içerikli kremlerin uygulanması yararlı olacaktır. Beliril bölgelerdeki kırışıklık ve sarkmaların giderilmesi için botoks veya dermal dolgu uygulamaları etkilidir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri