Spora başladığımız zaman hemen baklava karın kaslarına sahip olmayı istiyoruz ama sabırlı olmalıyız. Karın kası çalışmanın ilk adımı vücut yağ oranını bilmek. Çünkü karın kasına sahip olmanın maalesef belli bir süresi yok. Vücut yağ oranına göre belirlenecek bu süre 6-7 ay da sürebilir, 2-3 ay da.
Doğumdan sonra, gebelikte genişleyen ve esneyen karın kasları 6 hafta sonra toplanmaya başlar. Karın bölgesinde oluşan sarkık ve yumuşaklık 4 ila, 5 ay sonra gerçek sağlamlığına ulaşır.
Karın kaslarının belirginleşmesinin önündeki en büyük engel vücut yağ oranıdır. Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
1 ) Her gün karın kaslarını çalıştırmak gerekir
Sıkı bir karın programı sonrası bu süre 48 saate kadar uzayabilir. Gereğinden fazla çalışmak daha iyi karın kaslarına ulaşmanıza engel olmakla birlikte başka sorunları da beraberinde getirebilir.
Karın kasları, onlara ne kadar yüklendiğinize bağlı olarak, haftada 2-6 gün çalıştırılabilir. Ekstra ağırlıklar kullanılarak yapılan bir karın antrenmanı vücut ağırlığı ile yapılana kıyasla birkaç gün daha fazla dinlenme gerektirebilir.
İlgili 37 soru bulundu
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
Karın kası çalışmanın ilk adımı vücut yağ oranını bilmek. Çünkü karın kasına sahip olmanın maalesef belli bir süresi yok. Vücut yağ oranına göre belirlenecek bu süre 6-7 ay da sürebilir, 2-3 ay da.
Karın kası antrenmanı , haftada en az üç gün yapılabilir. Yapılan her hareketi üç kez tekrarlayabilir ve her hareket sonrasında yaklaşık 30 saniye dinlenmeniz gerekmektedir. Üst karın kasını çalıştırabilecek en etkili yöntem mekik egzersizidir.
Kadınlarda sabah egzersizi karın yağ miktarını ve kan basıncını azaltırken akşam egzersizi kas gücünü artırıyor. Erkeklerde akşam egzersizi kan basıncını düşürüyor.
Antrenman sıklığını doğru ayarlayın: Ne demiştik, fazla çalışmak karın kasları için hiçbir işimize yaramayacaktır. Bu yüzden haftada en fazla 2 gün karın kaslarımızı çalıştırmak yeterli olacaktır. Zaten indirekt çalışmalar da karın kaslarını çalıştırdığı için bu yeterlidir.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Göbek bölgesi ne kadar zamanda erir? Beslenme ve egzersizi uygulamaya başladığınız ilk günden itibaren karın yağları erimeye başlar. Her insanın göbek yağı farklı miktarda olduğu için 2 haftada istediği sonuca ulaşan da olur bir yılda ulaşan da.
Çok Sık Çalışmak; İstediğiniz kadar fazla karın kası çalışın yağ oranınız düşmediği sürece hiç bir şey elde edemeyeceksiniz, haftada 2 defa karın kaslarını çalıştırmak yeterli olacaktır.
Deforme olan karın kasları ve hamilelik boyunca karın ön duvarını oluşturan bağ dokusu hamilelik sonrasında kendini kolay bir şekilde toplayamaz. Sarkan göbeği toparlamanın tek yolu karın germe ameliyatıdır. Karın germe estetiği genel anestezi altında ve hastane ortamında yapılır.
Aşırı kilo verme sonrası oluşan deri sarkma sorunlarının kendiliğinden düzelmesini beklemek doğru olmaz. Bu kişilerde görülen deri sarkma deformasyonlarının ne kadar süre geçerse geçsin sporla düzelmesi mümkün değildir.
Alt karın bölgesinde çok fazla yağlanma yoksa bunu diyetle gidermek mümkün olabiliyor. Bununla beraber, tam bir sonuç için diyetin sporla da desteklenmesi gerekiyor. Bilhassa fazla kilolu kişilerin kilo verme sürecinde mutlaka spor yapması öneriliyor.
Karın kası yapmak zorlayıcı bir süreç gibi görünebilir; ama doğru beslenme ve antrenman rutiniyle bir ay içinde karın kası yapabilirsin. İşin sırrı karın kaslarını ve vücudunun core (merkez) bölgesini çalıştıran egzersizler yapmak ve vücudunun core bölgesindeki yağ miktarını mümkün olduğunca düşürmektir.
Günlük tüketim miktarı ise kilo, boy, yaş ve genel sağlık durumuyla yakından ilişkilidir. Karın kası egzersizlerinden önce ve sonra yeterli miktarda su içmeye özen gösterebilirsiniz. Egzersizler sırasında vücudun terlemesi ise su kaybını da beraberinde getirir.
Mekik hareketinin en faydalı olduğu yer karın ve göbek bölgesidir. Egzersiz yaparken beslenmenize de dikkat ederseniz göbek yağlarınızı daha kolay eritebilirsiniz. Doğru ve düzenli mekik çekme egzersizi yaparak 3 ya da 4 ay içerisinde güçlü ve sıkı karın kaslarına sahip olursunuz.
Egzersiz yapın: Karın egzersizleri ile birlikte yürüyüşün de karın kaslarının gelişimde etkili olduğu unutulmamalıdır. Haftada en az 3 kez 40 dakika yürüyüş yapmak hayatınızın bir parçası olmalıdır.
Aerobik egzersizler, kas gruplarını çalıştırmaya yarayan egzersizlere göre daha çok kalori yakmaktadır. AÇ KARNINA MI YAPILIR? Evet, karın egzersizleri aç karnına yapılabilmektedir.
Karın kasları, vücudun ön tarafında kaburgalar ile pelvis arasında bulunur.
Burada önemli olan kaç tane mekik çekmek değil her gün düzenli olarak bu egzersizi gerçekleştirmektir. O yüzden gün içerisinde en düşük 20 tane ile başlamak yeterli gelecektir. Set halinde yaparken tek seferde 20 tane mekik çektikten sonra, zaman içerisinde bu sayıyı artırmak mümkün.
Plank hareketinin özellikle karın kaslarında sıkılaşma hissi yaratması kısa sürede olur. Kilo vermek ve biraz kas yapmak gibi beklentileriniz varsa bunun için en azından birkaç ay çalışmanız gerekecektir. Düzenli egzersizle 28 gün içinde sonuç almaya başlayabilirsiniz.
Altyapınız hiç yoksa tamamen zayıf biriyseniz ortalama 12 Aylık bir süreçte hayal edilen vücuda ulaşmanız mümkün. Altyapınız az da olsa var ise bu süreç daha da kısalacaktır. Bu dönemde kendinizi dinlemeniz vücudunuzun isteklerini yerine getirmeniz farkı gösterecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri