Düzenli olarak egzersiz yaparak bütün vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayın. Bol miktarda su içerek cildinizin pürüzsüzlüğünü koruyun. Su cildi iyileştirir ve aynı zamanda cilt sağlığı korunur. Cildinize cilt sıkılaştırma için bakım yaparken kolajen içeren ürünler tercih edin.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Cilt gevşekliğini tedavi etmek için artık ultrason ve mikro iğneli radyofrekans (altın iğne) gibi daha etkili ve cerrahi operasyon gerektirmeyen yöntemler uygulanıyor. Hafif cilt sarkmasında altın iğne, ameliyatsız yüz germe gibi cilt sıkılaştırma işlemleri yapılabilir.
Cilt sarkması olan hastalar; mezoterapi, lazer, PRP, radyofrekans gibi cildi sıkılaştıran yöntemler tercih etmelidir. Ancak cilt altındaki dokularda sarkması olan hastalar; dolgu, botoks, iple germe veya fokuslu ultrason yöntemlerini tercih etmelidir.
İlgili 23 soru bulundu
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Sarkma: Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir. Erken yaşlarda riski olmayan ve günlük yaşamdan uzaklaştırmayan yöntemler sarkmanın giderilmesinde özellikle tercih edilmektedir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Doğal sıkılaştırıcı kremler tercih edin
Cildinizi sıkılaştırmak için yardımcı olan bu kremleri hazırlamak için, karite yağı, portakal yağı ve E vitamini gibi ucuz malzemeler kullanabilirsiniz. Bu ürünler cildinizi nemlendirip sıkılaştırarak, cildinize ihtiyacı olan besin maddelerini sağlar.
Kolajenin farklı tipleri vardır ve farklı dokularda farklı yoğunlukta bulunmaktadır. Örneğin cildin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturmaktadır. Bu durumda eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını özellikle de tip 1 kolajeni tercih etmeniz gerekir.
C vitamini kolajen üretiminde önemli rol oynar. Yaş ile birlikte vücudun kolajen üretimi yavaşlar cilt hücreleri eski elastik yapısını kaybederek sarkmaya başlar, kırışıklık ve ince çizgiler de artış gözlenir.
Bu nedenle argan yağını, dulavratotunu, aloe vera'yı ve aynı zamanda yeşil çayı hem bir cilt bakım aracı hem de gerginleştirici olarak öneririm. Altın otu'ndan ("ölmez otu" olarak da anılır) çay ve yağ üretilir. Bu yağ, kozmetikte ve farklı alanlarda kullanılmaktadır.
Cildinizi gül suyu veya tonikle temizledikten sonra uygun bir nemlendiriciyle nemlendirin. Yüzünüze buz küpüyle masaj yapın. Soğuk, yüzdeki kan dolaşımını artırır ve yorgun görünümün hızlıca giderilmesini sağlar. Aynı zamanda daha canlı ve sağlıklı görünmenize de yardımcı olur.
Cilt bariyerini güçlendirmek için en çok da cildin su kaybına engel olacak nemlendirici etkili ürünlerden destek almak gerekiyor. Bunun için cilt bakım rutininde gliserin, hyaluronik asit ve çeşitli doğal kaynaklı yağlar içeren alternatiflere yer vermek etkili olabiliyor.
Cilt yaşlanması; ciltte gevşeme, incelme, kırışıklık, lekelenme ve cansız bir görünüm olarak ortaya çıkar. Cildin % 5'lik üst tabakası kendini ayda bir yeniler. Ancak altta kalan % 95'lik alt tabaka kendini yenilemez. Dolayısıyla cilt yıllar geçtikçe yaşlanır.
Yanak sarkma vakalarında eğer sarkma çok ilerlemişse ve hasta ileri yaşlarda ise orta yüz germe ameliyatı oldukça başarılı sonuç veren bir uygulamadır. Ameliyat dışında sarkmaları gidermek için çeşitli medikal yöntemler de mevcuttur ancak ameliyat ile daha kalıcı ve etkili sonuçlar alınır.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Bol Su Tüketimi ve Dengeli Beslenme: Su tüketimi, cildinin nemini geri kazandırarak elastikiyetinin korunmasına yardımcı oluyor. Faydalı yağlar bakımından zengin zeytinyağı ve balık gibi besinler ise cildinin ihtiyacı olan takviyeyi sağlıyor.
Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz. Kokusu giderilmemiş veya herhangi bir şekilde işlenmemiş organik bir hindistancevizi yağı kullanmak oldukça önemli.
Öncelikle kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olmak için en sık kullanılan yağlardan biri avakado yağıdır. Omega 3, A vitamini ve önemli yağ asitlerini barındıran bu yağ cildi nemlendirme ve koruma konularında oldukça başarılıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri