Aşk, arkadaşlık , özlem , şefkat gibi pek çok duygu tek bir hareketle gösterilebilir. Sarılmak sevdiklerimizle aramızdaki bağı kuvvetlendirir, yalnız olmadığımızı, bize destek olan birileri olduğunu hissetmemizi sağlar. Sevginin gücünün iyileştirici etkileri olduğunu hep duymuşsunuzdur.
Biyolojik işlevinden ötürü bağlanma, sarılma, aşk hormonu olarak da adlandırılıyor oksitosin çünkü sarılma, dokunma sonrası karşımızdaki bireye olan bağlılığımız, duygularımız bu hormon sayesinde kuvvetleniyor. Bu yüzden sevdiğimiz bir insan bize sarıldığında psikolojik olarak bir rahatlama, gevşeme hissediyoruz.
SARILAN VE SARILMAYAN ERKEKLERDE FARK YOK
Tükürükteki stres hormonu kortizol ile ölçülebilen biyolojik stres tepkisi, aynı teste giren erkek gruplar arasında fark olmadığına işaret etti.
Sarıldığımız zaman vücudumuz oksitosin hormonu salgılamaya başlar. Hormon salgılandıktan sonra mutlu olur ve iyi hissederiz. Ve karşıdaki kişiye bağlanmaya başlarız. Bunun yanı sıra salgılanan oksitosin hormonu bağışıklık sistemini harekete geçirir.
Bu sarılma özellikle dans ederken gerçekleşir. Kişinin kolları partnerin boynundayken diğer taraf nazikçe ellerini partnerinin beline koyar. Romantik bir hava vardır ve genellikle partnerler göz teması kurarlar, gülümserler, tatlı bir muhabbet ederler.
İlgili 31 soru bulundu
Sarıldığımızda salgınan oksitosin hormonu aşk, sevgi gibi duyguların kaynaklarından biri olup bağışıklık sisteminin güçlenmesine etki etmektedir. Sarılmak sevginin yegane ulaşım aracıdır. İnsanlar birbirleriyle aralarındaki bağı ve sevgiyi en kolay şekilde ve sıklıkla sarılarak gösterirler.
Erkekler de unutulmaz birlikteliklerden hoşlanıyorlar. Özellikle de ciddi ilişkilerde öpüşmeye, sarılmalara önem veriyorlar.
Bununla birlikte sarıldığımız kişiye de aynı duyguları iletir ve karşılıklı olarak hem güven hem de huzur sağlamış oluruz. Sarılmak, aynı zamanda insanların iletişimine katkı sağlarken birbirini anlamayı kolaylaştırır.
Sarılmak insanı mutlulu ediyor
Birbirimize sarıldığımızda da salgılanan oksitosin bu temas sayesinde strese bağlı olan kortizol düzeylerimiz düşüyor ve bağışıklık sistemimizi destekliyor. Sarılırken aynı zamanda seratonin de salgılıyoruz.
18 mayıs'ta plos one dergisinde yayımlanan ruhr üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre erkeklerin sarıldığında rahatlama duygusunu hissetmediği ortaya çıkmış. kadınlarda ise stresi azaltıcı etkisi olduğu öne sürülmüş. .
Arkadan sarılması sahiplenme hissi vermeli sana. Kendini güvende hisset diye. Bu da seni çok sevdiğinin göstergesidir. Ya da sen pek bunlardan , aşktan anlamıyorsun.
Kadınlar da olduğu gibi, erkekler de baldır bölgesinde hassastır. Özellikle baldırlarının iç bölgesinin öpülmesinden büyük bir zevk alırlar! Masaj yaparak da sevgilinizin ereksiyon olmasını sağlayabilirsiniz.
BELINDEN SARILMA: Bir erkek duygularını henüz sana itiraf etmemiş olsa bile, bu kucaklama adeta konuşuyor. O seninle mümkün olduğu kadar çok vakit geçirmek istiyor. 3 SIRTINDAN SARILMA: Bu sarılmak romantik ilişkilerden çok dostluklar için daha yaygın.
Eşiyle sarılmak güzel geçime ve muhabbete, Tanınmayan kadına sarılmak dünyaya meyledip ahireti unutmaya, sarılmak bazen yardımlaşmaya, sevgi ve anlayışa delalet eder. Sevgilinize veya eşinize sarıldığınızı gördüyseniz, kavga ve tartışmaların biteceğinin işaretidir.
Rüyada sevdiğin kıza sarılmak, girilen bir işte çok başarılı olunacağına rivayet eder. Kişinin rüyada sevdiği kıza sarılması, yaşanılan darlığın biteceğine, borçlardan kurtulmaya hikmettir. Kişinin kendi arkadaşlarından birinden yardım almasına hikmet edilir.
“Sarılmak neden güzeldir bilir misin? Çünkü sağ tarafta kalp yoktur, ve orası hep boştur... Sarılınca sağ yanını O'nun kalbi doldurur...” (Aziz Nesin)
Sarılmak, insanlar arasındaki köprüleri güçlendirmek için çok güçlü bir araçtır. Sarılma eylemi iki kişi arasındaki duygusal bağı güçlendirir. Sarılan kişi, yakınlık, güvenlik ve sevgi hisseder. Sarılmak, insanlar arasındaki bağın çok daha derinlere inmesine olanak sağlar.
Diğer insanlarla iletişiminizi kolaylaştırır. Aile terapisti Virginia Satir'e göre "Yaşamak için sarılmalıyız. Her gün en az 8 kez sarılmaya ihtiyacımız var."
Birbirine verilen olumlu bir enerji olduğundan daha güçlü hissetmemizi sağlar. İyi bir duygu verdiği için insanlara bakışımızı da yumuşatır ve sevginin daha yoğun olmasına neden olur. Dolayısıyla sarılmak mutlu bir yaşamı hatırlatır ve o anların hatırlanması da sıkıntı zamanlarında huzur ve rahatlama verir.
Erkekler: Güçlü bir şekilde sarılın ve birbirinizin sırtının üst kısmına vurun. Duygusal bir an yaşıyorsanız sarılmayı kısa bir anlığına sürdürün ve birbirinizin sırtına vurmayın. SEVGİLİYE SARILMAK: Sevgiline yaklaş ve ellerini onun omuzlarına koy.
Bilim.com'un The Conversation'a dayandırdığı habere göre; sarılmanın insan ilişkilerinde önemli bir yeri olduğunu söylemiştik. Aynı zamanda sarılmak da dokunmanın bir çeşididir. İnsanların birbirlerine dokunmaları, bir çeşit sosyal anlaşma-ilişki yöntemidir.
2- SARILARAK UYUMAYI SEVERLER
Bunu düşünmemizin bir sebebi de sarılarak uyuma fikrini genelde kızların dile getirmesidir. Oysa durum sandığınız gibi olmayabilir. Erkekler de sadece sarılarak uyumayı isterler. Yalnızca bunu gerçekten duygusal olarak bağ kurdukları ve sevdikleri kızla yaşamak isterler.
Çıplak uyumak ister
Erkekler çıplak uyumayı sever ve partnerlerinin de çıplak uyumasını ister. Beraberliklerinin uzun süreli olmasını sağlayan iki şeyden biridir, çıplaklık. Diğeri ise heyecan. Gecenin bir vakti uyanıp, çok ateşli bir rüya gördüğünüzü ve uyuyamadığınızı duymak isterler.
Değerli kardeşimiz, Bir erkek ve kadının, NİKAHSIZ OLARAK ELLERİNİN BİRBİRİNE DEĞMESİ VE YALNIZ KALMALARI caiz değildir. Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır.
Doğrulanmış Cevap
Bu bir göz kırpması bilmecesidir. Erkekler ve kadınlar her gün ve ömürleri boyunca çok sayıda göz kırpması yaparlar, ancak genellikle göz kırpmalarının farkında değillerdir. Bilmecenin cevabı, erkeklerin kadınlara göre daha sık göz kırpması yapmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri