Sarımsak, bağışıklık sistemini destekleyebilecek antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip bileşikler içerir. Bu nedenle soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi olabilir. Öksürük, boğaz ağrısı gibi şikayetlere iyi gelebilir ve balgam söktürücü etkisi vardır.
3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal yiyin.
Sarımsak yutmak akciğer bronşlarının açılmasını da sağlar, rahat nefes almaya yardımcı olur. Sarımsağın vücut yaralarını hızlı şekilde iyileştirme özelliği de varıdır. Düzenli olarak sarımsak yutarsanız akne ve sivilce gibi cilt sıkıntılarınızın da iyileştiğini göreceksiniz.
Kabızlık sorunu olan kişiler için her gün gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulması önerilmektedir. Bu sayede bağırsalar da bulunan parazitlerin de yok olmasını sağlayacaktır. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır ve bağırsaklar da bulunan kurtların düşürülmesinde faydalıdır.
"Ancak bunlar gerçekleştiği zaman sarımsağın içindeki etken maddeler ortaya çıkar. Halkımız sadece kokusundan kaçındığı için çiğnemek yerine sarımsak dişini bütün olarak yutmayı tercih etmektedir. Bunun yerine tedavi edici özelliğini ortaya koyabilmesi için sarımsağın kesilmesi, ezilmesi ya da çiğnenmesi gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Düzenli olarak yutulması halinde bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığına karşı direnç geliştirir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakları hareketlendirir. Kan şekerini düzenleyerek şeker hastalarına yardımcı olur.
7 ila 24 saat arası: Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra, yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor. Şöyle ki: Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı hale geliyor.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Gece yatmadan önce bir diş sarımsağı yutmanın sağlık açısından olan faydaları şu şekilde sıralanıyor; - Saç dökülmesi sıkıntısını giderecektir ve saçların parlak olmasını sağlayacaktır. - Cinsel gücü arttırdığı için özellikle iktidarsızlık sorunu yaşayan kişilerin sorunlarına deva olacaktır.
Sarımsağı yalnızca ezme, çiğneme gibi işlemler sonucunda içindeki enzimler aktifleşir, "allicin" isimli sarımsağın aktif ve yararlı öğesi oluşur. Bu nedenle hap gibi sarımsak yutmanın bir anlamı yoktur.
Özellikle kabızlık problemlerine çok iyi gelmektedir. - Sarımsak yutmak akciğer bronşlarını açar ve rahat nefes alınmasını sağlamaktadır. - Ayrıca düzenli sarımsak yutmak ciltte bulunan akne ve sivilceleri de iyileştirmektedir.
Sarımsağın kokusundan rahatsızlık duyanlar için sütle kaynatıldıktan sonra çiğnenmesi önerilebilir. Bunun dışında sarımsak tüketimi aç karnına yapılmamalıdır. Bu mide asidini arttırabilir. Sarımsağı çiğ tüketecekseniz kahvaltıdan sonra bir diş çiğnemeden yutabilirsiniz.
Bal ve limon ilaveli bitki çayı ile bal-limon-karabiber ile hazırlanan macun öksürüğü kesmede oldukça etkili olup, nane, zencefil, kekik, zerdeçal ve hatmi gibi bitki çayları, bol sıvı alımı ve sıcak su buharı boğazı nemli tutacağından öksürüğe iyi gelecektir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Sıcak duş ya da buhar soluyarak kuruyan ve tahriş olan boğazı rahatlatmak. Zencefil, zerdeçal ve hatmi kökü çayı boğaz ağrısı ve kuru öksürüğü hafifletir. Bulunduğunuz ortamı nemlendirerek sinüsleri açmak. Ilık tuzlu su gargarası yaparak boğaz tahrişini azaltmak.
HER GÜN SARIMSAK YERSEK NE OLUR
Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler. Tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Antimikrobiyal özelliği sayesinde bakteri, virüs ve parazitlere karşı etki gösterir.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır. Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır.
Bağışıklığı güçlendirmesi, kan basıncını, kan şekerini ve kolesterolü düşürmesi sarımsağın faydaları arasında gösteriliyor. Ayrıca yeterince araştırma olmamasına rağmen sarımsağın saç ve kıl çıkarıcı özelliği olduğu düşünülüyor ve bu amaçla oldukça sık kullanılıyor.
Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.
Doğal antibiyotik sarımsak
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Sarımsağın bütünüyle yutulması halinde ağız kokusu olmayacağı inancının yanlış olduğunu vurgulayan Kurt, "Oysa sarımsak kana karışır ve koku akciğerler ve nefes yoluyla atılabilir. Ağız fırçalamakla, diş fırçalamakla bu koku ortadan kaldırılamaz." dedi.
Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.
- Düzenli şekilde her gün sarımsak yutmak, kanser sorununun oluşmasını engeller. Aynı zamanda sarımsak yutmanın faydası, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
Sabahları bir diş sarımsağı bütün yutarak tüketmenin de insan sağlına birçok yararı bulunuyor. Düzenli olarak her gün aç karına bir diş çiğ sarımsak yutmak sarımsaktaki antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri