Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı'nda yurt dışından alınan telefonların kayıt harcı yoğunluğu yaşanıyor.
Sarp Sınır Kapısı, Karadeniz kıyısında, Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır kapısıdır. Adını Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı sınırdaki Sarp köyünden alır. Gürcistan tarafındaki sınır köyünün adı da Sarpi'dir. Bu sınır kapısı, 1989 yılında açılmıştır.
Kara yolu aracılığıyla Batum'a gitmek isteyenler önce Artvin Hopa'ya oradan da dolmuşlar aracılığıyla Sarp Sınır Kapısı'na gidebilirler. Sınır kapısından Batum'a da dolmuşlarla gidebilirler.
Sarp Gümrük Müdürlüğü, genel anlamda transit giriş-çıkış kapısı olarak faaliyet göstermekte olup; transit yolcu, eşya ve araçlar Ülkemize; Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan Ülkelerinden gelmekte veya bu ülkelere gitmektedir.
Resmi gazetede yayınlanan 6455 sayılı Kanun gereğince Sarp Hudut Kapısından Gürcistan'a çıkış yapacak Türk Vatandaşları 15 TL harç ödeyecekler.
İlgili 36 soru bulundu
Pasaport Zorunluluğu Yok
Gürcistan'a bağlı özerk bir cumhuriyet olan Acara'nın başkenti olan Batum'a gitmek için vize ya da pasaporta gerek yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları, yanlarına yalnızca kimlik kartlarını alarak Batum'a seyahat edebilirler.
1.Türk vatandaşları Gürcistan'a, Gürcistan vatandaşları da Türkiye'ye kimlik kartlarıyla seyahat edebileceklerdir.
Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan sınır kapısıdır. Sarp Sınır Kapısından nüfus kağıdıyla geçişlerin yürürlüğe girmesiyle özellikle hafta sonları çok yoğun bir yerli ziyaretçi akını gerçekleşmeye başladı.
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir.
Gürcistan ülkesine gidebilmek için Artvin Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'na gitmeleri gerekir. Gürcistan Batum'a gidişlerde en sık kullanılan güzergah burasıdır. Hopa ile Artvin'de bulunan Sarp Sınır Kapısı arasındaki mesafe 19 kilometredir. Buraya özel araçlar ile gitmek mümkündür.
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı'nda yurt dışından alınan telefonların kayıt harcı yoğunluğu yaşanıyor.
Araba İle Batum
Gürcistan'a geçmek içinse önden hazırlık yapmanız gerekmiyor. Ehliyet, ruhsat ve ve tüm yolcuların kimlikleri yeterli.
Sarp sınır kapısı ile Azerbaycan'a giriş noktası olan Kırmızıköprü sınır kapısı arası mesafe 490 KM'dir.
Artvin Batum arası otobüsle kaç saat? En kısa otobüs seyahati 1 saat 30 dakika sürmektedir.
Sarp - Samsun Arası Otobüsle Kaç Saat: 9Saat 30Dakika.
Peki Batum'a girişte ne kadar ücret ödeyeceğiz? Gürcistan'ın turistik şehri Batum'a giriş ücreti, 2021 itibarıyla 1 Mayıs tarihinden itibaren 20 Gürcistan Lari (GEL) olarak belirlenmiştir.
4. Nüfus cüzdanıyla Gürcistan'a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, mevzuatımız uyarınca anne ve babalarının birlikte nezaretinde veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi muvafakatini ibraz etmek suretiyle ülkemizden çıkış işlemi yapabileceklerdir.
Yolun Samsun-Sarp Sınır Kapısı arası (491 km) , Trabzon-Sarp Sınır Kapısı arası (190 km) , Kars Kavşağı-Hanak Kavşağı arası (3 km) uluslararası yollarının önemli bir parçasıdır. 3 parça ve 27 kısımdan oluşan yolun toplam uzunluğu 1474 km.dir.
türkiye'deki ve hatta gürcistan'da rastladığımız türklerin "türk lirasını gürcistan'da change officelerde * lariye çeviremeyeceğimizi" söylemelerine rağmen, tüm dövizcilerde tl to gel * çevrimi yapılmaktadır. an itibariyle 1 lari 0.8 tl ediyor. yani türk parası karşısında daha değersizdir.
Özellikle nüfus cüzdanıyla Batum"a geçen Karadenizliler yurtdışı dolaşıma çıkmadan yurtiçi tarifesiyle görüşme yapmaları mümkündür.
Gürcistan Batum'da uygun fiyatlı hediyelik eşyaların en başında, Batum temalı magnet, kartpostal ve anahtarlıklar gelmektedir. Arkasından hemen yöreye ait kıyafetler, örtüler, bambu bardaklar ve termoslar gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri