Sarıyer ilçesinin 23 mahallesi ve 9 köyü vardır; Mahalleri: Baltalimanı, Büyükdere, Cumhuriyet, Çamlıtepe, Çayırbaşı, Emirgan, Fatih, Ferahevler, istinye, Kazım Karabekir Paşa, Kireçburnu, Kocataş, Maden, Merkez, Pınar, Poligon, PTT Evleri, Reşit Paşa, Rumelikavağı, Rumelihisarı, Tarabya, Yeniköy, Yenimahalle.
Bugünkü ilçe toprakları 1930'a kadar Beyoğlu Kazasıyla Çatalca Vilayeti sınırları dahilindeydi. 1930'da yapılan bir yönetsel düzenleme sonucunda bugünkü Sarıyer ilçesi kuruldu. İlçe merkezinde Sarıyer Belediyesi'nin kuruluşu da aynı tarihte olmuştur.
Kilyos (Resmî adı: Kumköy), İstanbul'un Avrupa Yakası'nın Karadeniz kıyısında, Sarıyer ilçesine bağlı yerleşim alanı.
Sarıyer'de yaşamanın başlıca artıları, huzurlu ve lüks bir yaşam tarzı, temiz hava, büyüleyici deniz ve orman manzarası, çok çeşitli olanaklar ve lüks konut seçenekleri olarak özetlenebilir. İlçe, avantajlı konumu ve gelişmiş yapısıyla sakinlerine ideal yaşam koşulları sunmakta.
Sarıyer İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Sarıyer İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
İlgili 18 soru bulundu
Sarıyer, İstanbul'un Kuzey Anadolu fayından en uzak dolayısıyla deprem riski en düşük ilçesidir. Hem kiralanan evde güvenle yaşamak, hem de emlak yatırımı yapmak açısından en mantıklı ilçelerden biri.
Sarıyer ilçesi muhteşem doğası, temiz havası ve manzarası ile İstanbul'un en güzel ilçelerinden biridir. Sarıyer, koruları, parkları, ormanları, tarihi ve turistik mekânları, restoranları, sahili, köşk ve bahçeleri ile gezi amaçlı olarak ziyaret edilecek sayısız seçeneğe sahiptir.
Sarıyer merkeze 4 kilometre mesafede bulunan Tarabya Plajı, bölgenin en çok değerlendirilen sahillerinden biridir. 20 metre uzunluğa sahip kumsalı ile beraber ince kumları ile güzel bir gün geçirmek mümkün.
Sarıyer ilçesine metro ile doğrudan ulaşım seçeneği maalesef bulunmuyor. Sarıyer'e metro bağlantısını kullanarak gitmek istersen; M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattını kullanarak aktarma yapabilirsin.
Plajları, türbeleri, doğal güzellikleri ve eşsiz tarihi dokusu ile Sarıyer hem yerli hem de yabancı turistleri kendine çeker. Kültürel ve tarihi yapısı itibari ile bu ilçe gezilmesi gereken özel lokasyonlardan biridir.
Sarıyer ilçesinin 23 mahallesi ve 9 köyü vardır;
Köyleri: Bahçeköy, Demirciköy, Garipçe, Gümüşdere, Kısırkaya, Kumköy (Kilyos), Rumelifeneri, Uskumru, Zekeriya. Sarıyer, her tür turizm açısından son derece uygun potansiyele sahip bir ilçedir.
Sarıyer'in büyük bir kısmı zemin olarak sağlam. Sarıyer'in sınırı deprem hattına hayli uzak. Göreceli olarak İstanbul'un büyük kısmına göre oldukça emniyetli bir bölgedeyiz. Sarıyer'in kuzey bölgeleri oldukça eski jeolojik kayalar mevcut.
Sarıyer, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.
Bahçeköy Belediyesi'nin 2009 yılında feshedilerek Sarıyer ilçesinin bir mahallesi olması, 2012 yılında da Şişli sınırları içinde yer alan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin bu ilçeye dahil edilmesiyle son halini alan ilçe İstanbul'un en kuzeydeki ilçelerinden biridir. İlçenin ilk adı Simas'tır.
Ulaşım, plaj giriş, masa - sandalye dahil yetişkin ücreti hafta içi 180 TL, hafta sonu 200 TL, 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz, 6 yaş üzeri çocuklar yetişkin ücretine tabidir.
Deniz Temiz Mi? Sarıyer Altınkum Bayanlar Plajında Deniz Genel Olarak Temiz Ve Berraktır. Fakat Plajın Yoğun Olduğu Günlerde Kalabalıktan Dolayı Deniz Dibindeki Yosunlar Nedeniyle Oluşan Kirlilikten Dolayı Şikayet Alıyoruz.
Servis ücretleri gidiş ve dönüş 10 yaş üstü kız çocuklarında 50 TL'dir. 6 ile 10 yaş aralığında 15 TL, 6 yaşından küçük çocuklarda ise ücretsizdir. Ayrıca plaj içerisinde 8 yaş üstü erkek çocukların girmesi yasaktır. Sarıyer Kadınlar Plajı İstanbul içerisinde gidilebilecek en temiz plajlardan birisidir.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü - Vikipedi.
Sarıyer Belediyesi kurulduğu tarih olan 1984 yılından bu yana yaklaşık 20'ye yakın noktada hizmet verdi.
Zekeriyaköy, İstanbul'da Sarıyer ilçesine bağlı köy. Türkiye'nin en yüksek nüfusa sahip köyüdür. Sarıyer'in en eski köylerinden biri olan Zekeriyaköy, Maden, Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri'ne komşudur.
Ayrıca 25 Eylül 2019 tarihinde merkezi Silivri açıklarında olan ve 5.8 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonrası sitemiz bloklarının temelleri inşaat mühendisleri tarafından incelenmiş yapıların bu depremden hiçbir şekilde etkilenmediği tespit edilmiştir.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
İstanbul'da yüksek derecede deprem riski taşıyan bölgeler ise Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere'dir. Şurada Paylaş! Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre; İstanbul'da yapı bakımından en eski ilçelerin başında Beyoğlu ve Fatih ilçeleri geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri