Bu bağlamda yüzde 100 bedelsiz sermaye artırımına gerçekleştiren SASA, bugün itibarıyla hak sahiplerini belirlemiş olup yeni paylar 9 Mayıs tarihinde hissedarların hesaplarına aktarılmış olacak. Nisan ayı kapanışı 64 TL'den gerçekleşen SASA payları için bölünme sonrası teorik fiyat, 32 TL olarak belirlendi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Sasa Polyester'in bedelsiz sermaye artırım başvurusunu 18 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla onayladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklanma yapan şirket bölünme tarihini 23 Mayıs 2023 olarak duyurdu.
SASA güncel fiyatında bölünürse (17 Mayıs 2023 – 102,90 TL) düzeltilmiş pay fiyatı olan 44,74 TL'den işlem görecek. Midas yatırım hesabında, Sasa Polyester (SASA) hissesi bulunan yatırımcıların bedelsiz sermaye artırımı için herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
Sermaye Piyasası Kurulu, BMS Birleşik Metal, Ditaş Doğan, Kron Teknoloji, SASA Polyester'in sermaye artırımlarını onayladı. Sermaye Piyasası Kurulu, BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay ihracını onayladı.
Investing.com - Sasa Polyester (SASA), 18 Mayıs tarihinde sermayesinin %130 oranında bedelsiz artırılarak 2.302.591.217 TL'den 5.295.959.799,10 TL'ye yükseltilmesi için SPK'den onay aldı.
İlgili 17 soru bulundu
Traders Union uzun vadeli fiyat tahminlerine göre, Sasa Polyester (SASA) 2025 yılına kadar $45.25 TRY, 2030 yılına kadar $48.79 TRY, 2034 yılına kadar $51.83 TRY'a ulaşabilir.
**NOT: Hisse bölününce şirketin, hisse lotu artar, sermayesi değişmez (ek finansman sağlamaz) ancak hissenin fiyatı bölündüğü oranda düşer.
SASA Hisseleri 2023 yılı içerisinde en yüksek 70 TL, en düşük ise 38.6521 TL'den işlem görmüştür.
Bugün bedelsiz sermaye artırımına bağlı olarak Sasa hisselerinde bölünme (fiyat düzeltmesi) yapılacak. Investing'in aktardığına göre yatırımcılar, sahip oldukları payların yüzde 130'u kadar Sasa payı alacak. Böylece örneğin hesabında 100 lot payı olan bir yatırımcının 230 lot Sasa payı olacak.
Şirket yaptığı açıklamada yılda 1 milyon ton kapasiteli üretim tesisinin 2026 yılının ilk yarısında tamamlanmasının öngörüldüğünü ve planlanan yatırımın günümüz koşullarında ciroya katkısının 1,2 milyar dolar, yatırım değerinin ise 1,5 milyar dolar olmasının beklendiğini belirtti.
Bölünen hisse alınır mı? Bölünen hissenin alınıp alınmaması kararı tamamen yatırımcı tercihine bağlıdır. Şayet şirketin büyüme planları, yatırım planları ve finansallarına güveniliyorsa alım yönlü tercih kullanılabilir. Ancak unutulmamalıdır ki borsa her zaman riskli bir yatırımdır ve kayıp riski her zaman masadadır.
SASA temettü dağıtımıyla ilgili kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurdu. SASA Yönetim Kurulu, 1,24 milyar TL'lik net dağıtılabilir dönem kârının 112,24 milyon TL'sini olağanüstü yedek olarak ayrılmasına ve kalan 1,12 milyar TL net dağıtılabilir dönem kârının yüzde 100 bedelsiz olarak dağıtılmasına karar verdi.
SASA Bedelsiz ve Temettü ile 5 yılda 10000TL Ne Oldu - YouTube.
Hisse senetlerinin bölünmesi, fiyat düşürmesinin yanı sıra likiditeyi artırır. Daha fazla hisse senedinin piyasaya sürülmesi, işlem hacmini artırır ve alım satım işlemlerinin daha kolay gerçekleşmesini sağlar.
Özetle, yatırımcı bölünmeden kar ya da zarar etmez. Kar veya zarar hissenin performansına, yani borsadaki yatırımcıların bu bölünmeye verecekleri tepkiye bağlıdır. Yapılan araştırmalar, hisse senetlerinin bölünme işleminden sonra daha iyi performans sergilediklerini ortaya koymaktadır.
Tersine hisse bölünmesinin söz konusu olduğu durumlarda da hisse etkilenir ancak bu olumsuz ya da olumlu bir etkilenme değildir. Tersine hisse bölünmesi ise bölünme oranı azaldıkça o oranda hissenin değeri de artacaktır. Yani tersine artmada hisseden kazanç oranı ve hissenin değeri belirtilen orandadır.
Doğru zamanda SASA hisse senedi almak, getiri potansiyeli yüksek bir yatırım olacaktır. Bununla birlikte hissenin son 5 yılda gösterdiği performansı iyi analiz etmek gerekir. Bu türden hisselerin fiyat hareketlerini incelersek, belirli dönemlerde geri çekilmelerin yaşanabilmesi de kaçınılmazdır.
1996 yılında "SASA" hisse koduyla halka arz oldu. Sasa Polyester, 2015 yılından itibaren Erdemoğlu Holding tarafından tüm hisseleri satın alınmıştır. Sasa Polyester, elyaf, filament, poliester, poliester bazlı polimerler, ara ürünler üretmektedir.
Yatırımcılar günlerdir "Sasa neden düşüyor?" sorusuna cevap arıyor. Sasa, 6 aylık bilançosunda açıkladığı zararla birlikte ivmesini yitirdi ve endeksten negatif ayrıştı. Thy, Koç Holding ve Ford Otosan şirketlerinin piyasa değeri, Sasa'yı geçti.
Bedelsiz sermaye artırımı şirketin ek bir finansman kazanması değil, iç kaynaklarını kullanarak sermayesini artırmasıdır. Şirketler bedelsiz sermaye artırımı yaptıklarında yeni hisse senetleri çıkarırlar fakat hisselerin fiyatı düşer. Şirketin hisselerindeki bu değişiklik hisse senedi piyasasına da yansımaktadır.
SPK SASA Polyester Sanayi'nin 2 milyon 582 bin 311 lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu, Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret'in 30 milyon 840 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.
2015 yılına kadar Sabancı Grubu bünyesindeki şirketlerden biri olan Sasa Polyester (SASA), Erdemoğlu Holding'e satıldıktan sonra adeta sihirli bir çubukla dokunulmuş gibi hisseler 1 lira seviyesinden 9 liraya kadar fırladı. Özellikle de son iki ayda yaşanan yükseliş dikkatlerin bu hisseye yönelmesinde etkili oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri