Saten Kumaş Terletir mi? İnce bir yapıya sahip olan saten kumaş yapısı itibari ile oldukça rahat kullanılabilir. Bu nedenle saten kumaşlar asla terletmez.
Saten elbise modelleri geniş renk skalası ile göze çarpmaktadır. Yılın her zamanında tercih edilen saten abiye modelleri yaz aylarının yanı sıra kış aylarında da tercih edilir. En çok tercih edilen model renkleri arasında ise lacivert saten abiye vardır.
Saten kumaşın en belirgin özelliklerinden biri yazın yakmaması ve terletmeyen özelliğinin olmasıdır. Aynı zamanda opak olması nedeniyle giyildiği zaman iç göstermez ve rahat bir kullanımı vardır. Doğru kullanımda son derece uzun ömürlü olan saten kumaşların, yanlış yıkama sonrasında yapısında bozulmalar olabilmektedir.
Günlük hayattan özel davetlere kadar tercih edebileceğimiz tek parça saten abiyeler, birbirinden farklı aksesuarlar ile değişik kombinler yaratmamız için çok uygun modellerdir. Saten abiye modelleri, parlak dokusu ile zahmetsiz şıklığa sahip elbiselerdir.
Saten elbise makinede nasıl yıkanır sorusu sıklıkla sorulan arasındadır. Ancak saten elbiselerin genellikle elde yıkanması önerilir.
İlgili 32 soru bulundu
Saten kumaş yapılırken de dokuma aşamalarına serbest, düşes, dölijen ve şarhan deniliyor. Saten Kumaş Terletir mi? İnce bir yapıya sahip olan saten kumaş yapısı itibari ile oldukça rahat kullanılabilir. Bu nedenle saten kumaşlar asla terletmez.
Kıyafetinizi her ne kadar doğru kullansanız da iç çamaşırınız sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu nedenle saten kıyafetlerinizin şık görünümünü bozmamak için dikişsiz, balensiz sütyen tercih ederken, altınıza da aynı şekilde dikişsiz bir iç çamaşırı tercih etmelisiniz.
Türü ne olursa olsun saten hassas bir kumaştır. Bu sebeple ya nazikçe elde ya da çamaşır makinesinin en hassas ayarında yıkanmalıdır. Ilık su ve sıvı deterjan saten kumaş temizliği için iyi bir ikilidir. Ancak durulama esnasında saten elbisenizi deterjandan iyice arındırdığınızdan emin olmalısınız.
Saten dokumasında iplikler birbirine çok sık ve birbiri üzerine dokunulur. Kısacası saten kumaş denilince parlak, yumuşak iplik ve pürüzsüzlük gelir. Saten kumaşın en ayırt edici özelliği de mat olmayıp, parlak bir görünüme sahip olmasıdır.
Limon Suyu veya Sirke Kullanma: Su lekesini çıkarmak için limon suyu veya beyaz sirke kullanabilirsiniz. Biraz limon suyu veya sirkeyi lekenin üzerine sürün, ardından ılık suyla durulayın. Leke Çıkarıcı Kullanma: Eğer leke hala çıkmazsa, saten kumaşa zarar vermeyecek bir leke çıkarıcı ürün kullanabilirsiniz.
Saten astar kumaş, iki farklı türde üretilir: sentetik ve doğal. Sentetik saten astar kumaşlar, genellikle polyester veya naylon gibi sentetik malzemelerden yapılır. Doğal saten astar kumaşlar ise, ipek, pamuk, keten gibi doğal liflerden yapılır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Saten kumaş hataları ve kusurları en çok gösteren kumaştır. Ve sanıldığının aksine şık ve klas bir görüntü vermiyor. Kişiyi olduğundan daha kilolu gösterir.
Sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Diğer kumaşlara nazaran daha serin tutma özelliğine sahiptir. Bu nedenle çoğunlukla yaz aylarında tercih edilir. Kullanımı zor olan kaygan yapılı kumaşlara ipek saten, % 100 pamuktan üretilmiş olanlara ise pamuk saten adı verilir.
Resmi etkinlikler için ipek, saten veya kadife gibi kumaşları seçin. Yarı resmi davetler için şifon, dantel veya tül çok yakışacaktır. Gündelik etkinlikler için pamuklu ya da keten gibi kumaşları tercih edebilirsiniz. Kumaşın cinsi kadar rengi de önemlidir.
Pamuk saten kumaşlar, ayrıca çok yönlüdür ve her mevsim kullanılabilir. Bu kumaşlar, yaz aylarında serin tutarken, kış aylarında ise sıcak tutar. Ayrıca, pamuk saten kumaşlar, genellikle ekolojik olarak dosttur ve çevre dostu bir seçenektir.
Kumaşların türüne dikkat edin
Bazı kumaş türleri vücudumuzu zayıf göstermekten çok aksini yapabilir. Elbise seçimlerinde dikkat edilmesi gereken bir husustur kumaşı. Örneğin saten kumaş fazlalıklarınızı ortaya çıkarabilir. Seçim yaparken zayıf görünmek istiyorsak saten kumaştan uzak durmanız gerekir.
Saten dokumalar ipek, pamuk, yün, polyester ve naylon gibi filament lifleri kullanılarak her türlü renkte dokunur. Saten kumaşın kalitesi üretildiği ipliğe göre farklılık gösterir. İpek iplikle dokunanlar ipek saten olarak adlandırılır ve üst segmenttir. İpek miktarı yoğun olan saten kumaşlar pahalı kumaşlardır.
Saten elbisenin kumaşı oldukça hassastır en ufak hatada elbise çöp olabilir. Saten elbiseye yırtmaç açılır ama her terzi bunu yapamaz iyi araştırmanız gerekiyor. İşinde iyi olan bu yırtmaç açma işini önceden yapmış olan terzilerden birine götürmeniz gerekiyor ki sonrasında pişman olmayın elbiseniz mahvolmasın.
Saten gibi yumuşak dokuya sahip olan ürünler yanlış yıkama yöntemleri ile temizlendiğinde ürün bozulur ve özelliğini kaybeder. Bu sebeple saten elbise kuru temizleme ile temizlenmelidir.
Örneğin, saten veya ipek kumaştan elde edilen siyah abiye üzerine ipek şal, janjan şal veya şifon şal tercih edilebilir. Keten veya pamuk kumaştan elde edilen abiyelerin üzerine ise Medine ipeği şal modelleri uygun olur.
Saten, lüks ve zarif bir görünüm sunan bir kumaştır. Kırmızı saten bir elbisenin altına genellikle siyah, gümüş veya altın tonlarındaki ayakkabılar tercih edilir. Ancak kırmızının tonuna ve satenin parlaklığına göre, pudra rengi ayakkabılar da şık bir seçenek olabilir.
Saten kumaş sade olduğu kadar parlak dokusu ile dikkat çekicidir. Siyah saten bir elbise ile ışıltılı aksesuarlar ve altın, bronz ya da gümüş tonlarında ışıltılı bir ayakkabı tercih edebilirisin. Ayrıca siyah rugan ayakkabı da siyah saten elbisen ile uyum içinde olacaktır.
Saten elbiseleri düşük ısıda,(115 – 140 derece) ütünün hassas programları tercih edilerek ütülemek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri