bununla birlikte daha hızlı bir kafa kafaya çarpışma, iki çekirdek birleştikçe gaz zarfın çoğunun kaybına yol açacaktır. çok yüksek hızlar ise her iki gezegeni de tamamen parçalayıp yok edecektir.
Bildiğiniz gibi Dünya'da dahil olmak üzere sekiz gezegen, Güneş'in etrafında belirli bir yörüngede dolanırlar. Bu dolanma sırasında bazen öyle bir an yaşanır ki, Dünya'dan bakıldığında birden fazla gezegen neredeyse aynı doğrultuda görünür. İşte bu duruma kavuşum adı verilir.
Satürn tıpkı Jüpiter gibi çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluşan bir gaz devi gezegendir. Güneş sisteminde Güneş'e yakınlık bakımından altıncı sırada yer alır. Boyut olarak ise Jüpiter'in ardından en büyük ikinci gezegendir. Tıpkı Jüpiter gibi çok sayıda (82 adet: 53 onaylanan 29 onay bekleyen) uyduya sahiptir.
Dünya'da 22 yaşında olan biri, eğer Jupiter'de doğmuş olsaydı Güneş çevresinde 2 tur atmış, dolayısıyla 2 yaşında olacaktı. Bu durumun Jupiter'e gidersek zamanın yavaşlayacağı, daha geç yaşlanacağımız anlamına gelmediğini belirtelim. Şaşırtıcı şekilde dev gezegen kendi çevresinde yaklaşık 10 saatte döner.
Güneşe yakınlığına göre gezegenlerin sıralaması;
Gezegenlerin büyükten küçüğe doğru sıralaması ise; Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Dünya, Venüs, Mars, Merkür'dür.
İlgili 20 soru bulundu
Venüs'ten sonra gökyüzünde izlenebilen en parlak gezegendir. Seyrek olarak, kısa dönemler için Mars parlaklıkta Jüpiter'i geçebilir. Kavuşum dönemini kapsayan 1-2 aylık dönem dışında yıl boyunca rahatlıkla çıplak gözle izlenir.
Venüs, kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikametinde döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224,7 Dünya gününde tamamlar. Büyüklüğü açısından Dünya ile benzerlik gösterdiğinden Dünya ile kardeş gezegen veya dünyanın ikizi olarak da bilinmektedir.
Jüpiter aynı zamanda ödüller gezegenedir. Felsefe ve dinle de alakalı gezegendir. Yöneticisi olduğu burçlar Yay ve Balıktır. Güçlü olduğu burç Yengeç, düşük olduğu burç Oğlak, zararlı olduğu burç İkizler ve Başak'tır.
europa ise bugün dünya dışı yaşam için araştırmalara ev sahipliği yapıyor. çünkü uydunun buzla kaplı yüzeyinin altında dev bir okyanus var. jüpiter bir gaz devi. büyük oranda hidrojen ve helyumdan oluşuyor. yani jüpiter'e ayak basmak diye bir şey mümkün değil. hızı saatte 800 km olan fırtınalara sahip.
En güçlü manyetik alana ve en büyük manyetosfere sahip gezegendir. Çok hızlı dönen gezegen kendi ekseni etrafındaki dönüşünü yaklaşık 10 saatte, yörüngedeki turunu ise yaklaşık 12 yılda tamamlar. Jüpiter'in Güneş'e ortalama uzaklığı 750 milyon km, yani 5 AB'dir. Güneş'e yakınlıkta 5. sıradadır.
Kavuşum ise, bir gözlem noktasından bakıldığında gök cisimlerin gökyüzünde birbirlerine yakın konuma gelmesi anlamına gelir. Jüpiter ve Satürn gezegenleri de 21 Aralık 2020 tarihinde gökyüzünde 6 yay-dakikası (1 yay-dakikası = 1/60 dereceye karşılık gelir) kadar birbirlerine yaklaştılar.
Satürn, düşünce, konsantrasyon, süreklilik, somut ödüller, sebat, hırs ve verimlilik gezegenidir. Bu görev duygusu ile dolu gezegen tedbirli olmayı, zorlukları, gecikmeleri, kısıtlamaları, kuralları, sorumluluk duygusunu, acıyı, korkuyu, inkarı, bir şeyi zor yoldan elde etmeyi, otoriteyi ve disiplini yönetir.
Oğlak ve Kova burçlarına yerleşmiş olan Satürn güçlü bir konumdadır ve vaad ettiklerini yüzde 100 performans ile sergiler. Yengeç ve aslan burcuna yerleşmiş olan Satürn zarar gördüğü bir pozisyonda ve problematiktir, haritada hangi evinize düşmüş ise o alanla ilgili sorunlar ortaya çıkarabilir.
Satürn Koç Burcunda zararlı durumdadır. Kişiyi sabırsız, çabuk öfkelenen, kavgacı, inatçı ve dik başlı biri yapar. Bu enerji aynı zamanda kişiye yönetme hırsı verir.
Büyük kavuşum, Jüpiter ve Satürn gezegenlerinin gökyüzünde birbirine en yakın görünmesiyle meydana gelen kavuşumdur. Yaklaşık her 20 yılda bir Jüpiter yörüngesinde Satürn'e "yetiştiğinde" büyük kavuşumlar meydana gelir.
İki gezegen, gün batımından hemen sonra ufuk çizgisinin üzerinde bir "çifte gezegen" veya çok parlak bir yıldız gibi belirecek ve bu buluşma çıplak gözle izlenebilecek. Gökbilimciler, hava koşullarına bağlı olarak kavuşumun 23 Aralık'a kadar görülebileceğini söylüyor.
Jüpiter Yay burcunda yönetici konumda olduğu için bu burçta çok güçlüdür.
Jüpiter Yay burcunun gezegenidir ve 9. Ev'de yerleşim gösterir. Dolayısıyla Yay burcunun evi olan 9. Ev'in temsil ettiği tüm konular bu gezegenin de konusudur.
Jüpiter'in çekim kuvvetiyle, uzayda bulunan asteroit, gök taşları ve kuyruklu yıldızlar gibi gök cisimlerimden dünyayı koruduğunu belirten Arı, bu bakımdan Jüpiter'i dünyanın koruyucusu olarak nitelendirdiklerini söyledi.
Jüpiter Yengeç burcunda her yönden yükselme gösterir.
Satürn 1. Evde
Birinci ev, kişinin fiziksel özellikleri ve sağlık durumu ile güçlü yönleri, zayıf yönlerini aynı zamanda karakterini ve mizacını anlatır. Bu yerleşimde dünyanın sizi nasıl gördüğüne veya algıladığına Satürn karar verir. Satürn birinci evde kişiye ciddi ve çekingen bir görünüm kazandırır.
Astrolojide Jüpiter bulunduğu burcun ve alanın konularını büyütür ve genişletir. Bu burcun ve alanın konuları yaşamımızda büyük bir yer kaplayabilir. Jüpiter ayrıca büyük şans gezegenidir. Doğum haritalarımızda bulunduğu alan hayatta en şanslı, kısmetli olduğumuz alan olabilir.
Venüs yıl içerisinde Güneş doğmadan hemen önce doğu yönünde ufkun üzerinde ya da Güneş battıktan hemen sonra batı yönünde ufkun üzerinde görülebilir. Bu nedenle Venüs halk arasında “sabah yıldızı” ve “akşam yıldızı” olarak adlandırılır. Merkür'e kıyasla Venüs, Dünya ile Güneş'in arasına daha nadir girer.
Güneş'ten en uzak sekizinci gezegen olan Neptün parlak mavi renkte görünür. Bir gezegenin hangi renkte göründüğü bileşimiyle ilişkilidir. Neptün'ün atmosferi hidrojen, helyum, metan, amonyak ve sudan oluşur.
Astrolojide gökyüzünün ışıkları olarak tabir edilen fakat bugün gezegen statüsünde kabul edilen Güneş ve Ay'dan sonra gökteki en büyük üçüncü gezegen Zühre'dir. Zühre, kaynaklarda Venüs, Kervankıran, Çoban Yıldızı, Tan Yıldızı, Kevkeb-i Seher, Kevkeb-i İ'şâ, Nâhid(e) gibi isimlerle anılmaktadır (And, 2000: 358).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri