Şavşat ilçe merkezine 25 km uzaklıkta olup
Özet : Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 25 km dir.
Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.
Karagöl - Artvin ili, Borçka sınırları içindeki göl.
Borçka'dan Karagöl tabelasını takiben yılan gibi kıvrımlı ve yarısı asfalt yarısı parke taşı olan yoldan yaklaşık yarım saat daha gidip tabiat parkına ulaşıyorsunuz. Araç girişi 21 tl.
İlgili 27 soru bulundu
Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok. Sahil gibi yerden girebilirsiniz. Bence kaçırmayın helede yağmur varsa.
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Yolun büyük bölümü asfalt olup son 6 km'si taş döşenmiş halde. Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka'dan ise 25 km uzaklıktadır.
Karagöl, Artvin'in Şavşat ilçesinin 25 kilometre kuzeyinde bulunan heyelan set gölüdür. Karagöl, yamaç araziden kopan heyelan kitlesinin vadi önünü kapaması sonucu çanakta biriken suların birikmesiyle oluşmuştur.
Kışın ortalama 2 metre yakın kar yağışı olduğu için yollar kapanır ayrıca yaban hayatın aktif olduğu bir bölgedir. Artvin'de bilinen 2 adet Karagöl vardır bunlardan diğeri Borçka Karagöl daha önce sizlerle onu keşfetmiştik. Alan olarak ve bitki örtüsü bakımından Şavşat Karagöl biraz daha farklılık gösterir.
Doğuda Ardahan-Artvin sınırlarını teşkil eden Yanlızçam dağ sinsilesinden 2.650 metre yükseklikteki Sahara Dağları, Güneyde ise 3.050 Metreyi bulan Karagöl dağları vardır.
Tantalos'un atıldığı yarık daha sonra göl haline gelmiş ve bu göle Tantalos Gölü adı verilmiş. Yamanlar Dağı'ndaki bu gölün şimdiki adı Karagöl'dür.
Karagöl Yaylası, Sakarya ili, Taraklı ilçesi sınırlarındaki yayladır. İlin büyük yaylalarından olan Karagöl 567 hektar büyüklüğe, 1.100 m yüksekliğe sahiptir.. Sakarya merkeze 99 km, Taraklı'ya 6 km'si stabilize, 22 km uzaklıktadır.
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür. Yer aldığı arazi bakımından volkanik domlar arasında kalmış olan Karagöl, küçük ölçekli bir krater gölüdür. Karagöl Tabiat Parkı bu gölün çevresine kurulmuştur.
》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.
Artvin'in "Sakin Şehir" unvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl, Kovid-19 salgınının etkilerinin ortadan kalkmasıyla eski günlerine döndü.
Giriş ücreti araç için 33 TL.
Artvin'in ilçeleri: Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Kemalpaşa, Murgul, Şavşat, Yusufeli.
Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 27 km dir.Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır.
Borçka (Gürcüce ve Gürcistan Lazcası: ბორჩხა; "borçh'a"; Lazca: Borçxa), Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Artvin iline bağlı bir ilçe ve ilçenin merkezi olan kasabadır.
Doğu Karadeniz'in eşsiz güzelliğini yansıtan ve yemyeşil bitki örtüsü ile ziyaretçilerine tam bir doğa hayatı yaşatan Borçka mutlaka görülmesi gereken bir ilçemizdir. Borçka her mevsim yoğun ziyaretçi akımına uğrayan ve en çok gezilen yerlerden bir tanesidir.
Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka'dan ise 25 km uzaklıktadır. Özel aracınız yoksa Borçka Petrol Ofisi'nden kalkan minibüsler ile Karagöl'e ulaşabilirsiniz. Petrol Ofisi'nden kalkan minibüslerin yeri Borçka Karagöl yolu üzerine alınmış.
Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri