Köyde ev yapmak ve de konutunun olmasını isteyen kişiler için Ziraat bankası tarafından verilmekte olan inşaat kredilerine de başvuru yapılabilir. Ziraat bankaları şubesini ziyaret ederek kişilerin başvurusunu anlatması ve de talepte bulunması halinde kredi işlemlerine başlanmaktadır.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının denetimi ve kontrolünde kendi evini ve işyerini yerinde yapmak isteyenlere verilecek desteğin, konutlar için 500 bin lirası hibe, 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi olduğunu söyledi.
Söz konusu yardım için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine başvuru yapılabilir. 18 yaşından büyük aile bireyinin başvurusu yeterli oluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti başvuruyu inceleyip karar veriyor.
Köyde imar izni İmar Müdürlüğü'nden almak gerekmektedir.
Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşıması ile alınabiliyor.
İlgili 19 soru bulundu
200 BİN TL EV YARDIMI VERİLİYOR!
Barınma yardımından 18 yaş üstü aile bireyi yararlanabiliyor. Ayrıca bu yardımı alabilmek için, hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olması gerekli.
Sözünü ettiğiniz evin arsası size ait ise ikametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek Barınma Yardımları kapsamında Ev Onarım veya Ev Yapımı Yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Köy içinde ve köyde ikametgah eden bir ev inşa edilecekse köy muhtar heyetinden onay alınması gerekmektedir. Köyde hizmet amaçlı yapılan (market, bakkal, vb.) yapılar için ruhsat alınması gerekmemektedir. Arsa tapusuyla ev izni alacak kişilerin İlçe Özel İdaresi'ne başvuru yapması gerekmektedir.
Köyde ev yapacak bir kişinin kütüğü ev yapmak istediği köyde ise muhtar ve ihtiyar heyetinin imzasıyla yapı izni alınabilmektedir. Kütüğü ilgili köyde olan kişiler için bu nedenle ev yapmak daha kolaydır. Fakat yapılacak evin köy yerleşim sınırları içerisinde olması şartı aranmaktadır.
Köye Ev Yaptırmanın Maliyeti
Bu noktada m2 başına 4000 TL ile 7000 TL ye kadar farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Yani 100 m2 bir köy evinin kaba inşaatı size minimum 500 bin TL'ye, maksimum da 700 bin TL'ye mal olabilir.
Ev onarımı için verilen yardım 25.000 iken son güncellemeyle birlikte 75.000 lira olarak belirlendi. Bu devlet desteğine başvuruda bulunabilmek için hane içerisinde bulunan bireylere, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daha az olması gerekmektedir.
Yardım için nereye başvurmalıyız? Prefabrik ev yapımı, ev onarımı, betonarme ev yapımı gibi barınma desteği başlığı altında yer alan yardım taleplerinde bulunabilmek için sizlere en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumuna başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
KONUTLARDA 500 BİN İLE 800 BİN LİRA ARASINDA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ 17 Temmuz'da hayata geçirilecek proje ile depremzedelere, konut ve işyerlerini Bakanlığın denetiminde yerinde yapmaları için hibe ve kredi desteği imkanı sunulacak. Konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek.
Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
Son dakika: Köyde evi olana müjde: Faizsiz kredi müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sürecinde yaptığı açıklamada köyde evi olan, tarım ve heyvancılıkla ilgilenen vatandaşlara faizsiz kredi desteği sağlanacağına yer verildi.
İmar durum belgesi alma ücreti 66 TL'ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68 TL'den 11.75 TL'ye ulaştı.
Alınacak imar durumu doğrultusunda hazırlanacak proje ile yine Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne başvurularak ruhsat almak mümkündür. Arsa, köy yerleşik alanı dışında olduğunda muhtardan izin almak söz konusu değildir.
Gelin bu sorunun cevabına detaylı bir şekilde bakalım. Tarla, bağ, bahçe gibi arazilerin imarı yoktur. Bu araziler imarsız toprak parçalarıdır ve bu arazilere ev yapmada herhangi bir sakınca yoktur.
TAPUSUZ ARAZİDE EV YAPILIR MI? Tapusuz bir arazide ev yaptırmak ilkesel olarak hukuken mümkün değildir. Tapusu olmayan bir arazide yapılan ev için tapu süreçleri işletilemez. Ev yapılsa dahi kaçak duruma düşer ve her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalınır.
Tarlaya yapılacak inşaat 250 metrekare. Tarla alanı ne kadar olursa olsun, 250 metrekareden fazla alana sahip inşaat yapılamıyor.Aksi takdirde verilen yüzde 5 lik dilimi üzerinde inşa edilen yapı, kaçak olarak nitelendiriliyor.
Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları, e-Devlet'te 'Aile Destek Paketi'ne başvurabilir. Eğer hanenizdeki kişilerin geliri asgari ücretin üçte birinden az ise, ev hanımları başvurularını sosyal yardım başvurusu yapabilir.
Fakirlik maaşını 2021 yılında da alabilmek için kişilerin kendilerinin maaşlarını ve gelirleri olmadığına dair bir beyanda bulunmaları gerekmektedir. Fakirlik maaşı almak isteyenlerin bulundukları il/ilçede sosyal yardımlaşma vakfına veya kaymakamlığa başvuruda bulunmaları ve fakirlik dosyası açmaları gerekmektedir.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri